Skedsmokorset

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Norges mest forbikjørte sted

De fleste har nesten vært på Skedsmokorset. Stedet ble grunnlagt høsten 1973 av Shell som mente at folk trengte bensin til bilene sine. Statoil og de andre mente at biler var et blaff og så for seg en levetid på biler et par og tyve år frem i tid. Shell så potensialet og mente bilen var kommet for å bli.

Bensinstasjonene, som ligger noen mil nord for Oslo, trengte ansatte og mente at en egen drabant-by var egnet sted for rekruttering.

E6 fikk sine aller første stasjoner og det norske folk fikk anledning til å kjøre forbi.

Viktige hendelser[rediger]

Det skjer ikke så mye viktig på korset. en høydare må kanskje være den dagen Skedsmosenteret åpnet. Fra å være et samfunnshus ble det tatt grep så Joy Video fikk nytt tak over hodet. Mørstad Møbelsenter fikk på litt større kvise og Venezia slo ut en vegg. Vips var det plass til flere butikker.

At Jesus ble hengt på Korset er ikke innbyggerne bekjent.

Historiske folk fra korset[rediger]

Innbyggerne på korset[rediger]

Korsets urinnvånere har ikke ratifisert noen avtale om utvidet bruk av uttrykket "Jeg er fra Skedsmokorset", og synes egentlig ikke noe om at folk sier de er derfra når de ikke er det. "Innbyggere" som ikke er fra Korset kommer gjerne fra Heksebergfjellet, Brånåsen og Holt-Vestvollen. Tæruddalen ble innlemmet som en del av Skedsmokorset etter en strevsom kamp for veirett til Tærudtjern, korsets beste og eneste badestrand.

Bygninger og Monumenter[rediger]

Kirken, Norol (Statoil), Li-Sa, Hauglid og Skedsmotun.

Kuriosa[rediger]

korset vs korsett[rediger]

Etter mange burgere på Tittinn er det greit å holde magen på plass. Snurpe igjen med det remmer og tøy kan holde er en god-plan. Magamål het det hos de innfødte, fikk så sitt navn Korsett av en toskete Lillestrømling. Forsåvidt det siste han gjorde.

krype til korset[rediger]

Det første maraton ble holdt på Korset en vårdag i 1982. I verdens hardeste terrengløp var det mange som ble slitne. De måtte da de siste meterene fra Leirsund krype til korset.

Andre drittplasser omkring[rediger]

Gjerdrum

Potato 2.gif Stop hand transparent.gif "Watcha lookin' at, ya hockeypuck?" Stop hand transparent.gif
Denne artikkelen er så dårlig at den vil bli hjemsøkt av selveste Herr Potethode! For å gi Herr Potethode fred i sjelen sin, kan du skrive om hele artikkelen (NB.: til det bedre). Eller i alle fall deler av den.
Vær tøff og GJØR DET !!!