Røde Kors

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Ti ting du aldri hører fra Sven Mollekleiv

Bare tøyser. Ellers ville dette blitt en liste på 20 ting.

Historie

Historien begynner med (Jean) Henri Dunant som var på togreise i nordlige Italia. Han var vitne til et slag som var værre enn andre militære slag. De værste våpnene er de med dårlig kvalitet, for da blir bajonettene mere brukt. Det er enten slaget eller bajonettene som ansees å være den viktigste grunnen til at Røde Kors ble til, men det stemmer ikke. Viktigste grunnen er at han slapp å vite navnet på Sven Mollekleiv, en ufordragelig person, og Sven hadde følt seg hjemme i Zürich. Livet ellers til Dunant kan ikke skrives, for da ligner resten av Ikkepedia en sakprosa (altså en sannhet).

Første kontoret

Røde Kors sitt første kontor ble avgjort for å ligge i Genf, for kontorister derfra er mere hyggeligere der enn de ellers i Sveits. Hadde kontoret vært i Zürich risikerer man å bo nær FIFA. Han derre Sven har aldri hørt om FIFA, ellers ville han bodd i Zürich.

Tysk Røde Kors

Avsnittet kan ikke lages uten at det nevnes to hengeløkker som ble anvendt i 1946. Ok....det var i 1947, og bare en av de.

Dansk Røde Kors

Han som var sjefen under krigen var feilaktig ansett for å være uvoksent, gal og tyskervennlig. Det klarte han å motbevise i medio mai 1945. Det tydeligste motbeviset var at han ikke begikk selvmord, for hadde ryktene vært sanne, var det ansett at han skulle vært død. Av alt som man sa om ham, stemte én ting, og det var at han kom fra Thisted. Han levde, fikk seg selv rehabilitert og sverget en ting. Han skulle aldri returnere til Thisted, for han mente å vite at ryktespredningen var verst der borte.

Britisk Røde Kors

Sjefen per skrivende stund er en forretningsmann ingen engelskmann kan påstå å ha hørt om. Den som kan hans navn jobber nær børsen, eller har null i selvrespekt. Det å kunne navnet hans er et nørdeprosjekt i seg selv. Får du lest (kronologisk) liste over tidligere sjefer, er det bare fordi du klarer en vankelig jobb etter lang tid på et bibliotek, og listen lagde du selv. Pass på at du ikke er helt nørd.

Den forrige sjefen var han derre forretningsmannen jeg nevnte. Det var kanskje IT eller jernbanesviller han drev på med.

Belgisk Røde Kors

Var ikke det nest forrige avsnittet nørdete? Artikkelforfatteren kan navnet på minst ti nordmenn som skulle hatt en egen Wiki-artikkel. Selv ikke han mener at belgisk Røde Kors fortjener et avsnitt.

Røde Kors i Norge

Ikke helt storartet å snakke om Røde Kors. Derfor eksisterer et alternativt miljø i Skien som har brukt 80 år å snakke pent om Røde Kors. Deres tidsskrift het «Folk og Land». Narvesen turde ikke ta borti den, og de selger jo tatoveringsblader. De som snakker pent om Røde Kors har forkjøpsrett på billetter til Nobel Konsertene. Den som ikke vistte det får ingen billetter. Edda bedda.