Planet

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Planet.[rediger]

En planet er en ting som er akkurat som andre ting bare at den er litt større. Grunnen til det er at den består av mange ting som er mindre en store ting. Denne teorien om at planeter bare var ting de også ble først publisert av NN på svailisk på 1500 talet. På grunn av at nesten ingen kan svahilisk ble den ikke oversatt før på 1800 tallet.

Rund i kantene .[rediger]

Mange tror at planeter er runde, men alle vet at nesten ingenting er helt rundt hvis vi ser bort i fra sprettballer. Denne overbevisningen har ledet til et viktig spørsmål:

  • Hvorfor ser den flat ut når den er rund. Svaret på det er ganske enkelt:

Det skyldes av at de fleste kameraer har en linsefeil som gjør at rette linjer ser bøyde ut Som for eksempel på goproer. Denne effekten øker eksponentielt over distanse og derfor ser planeter rund ut på bilder. Dette beviser at alle planetene i verdensrommet er 2D parallellogrammer. Nå tenker dere sikkert at det er bevis for at jorden er rund og det er det også fordi den er det. Det er bare det at den ikke er i verdensrommet (for alle vet at verdensrommet begynner utenfor atmosfæren) og da kan den være rund selv om det er en planet.

  • Obs: Planet er ikke bestemt from av en plan selv om mange tror det.


Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!