Perestrojka

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Dette stammer fra det russiske ordet Pjetrejstojkâ, som betyr å kverne kjøtt med nabokonens/jesu avdøde hunds hoftebein eller å kile din neste i hjel avhengig av om man snakker øst eller vestrussisk.

Den fantastiske matretten[rediger]

Perestrojka er omtrent tre forskjellige ting + moms, deriblandt en helt fantastisk matrett fra ytre Sibir. Den stammer fra de dager da hygglige tyrkiske soldater fikk arbeid i små søtsøte ansamlinger med bedøvende piggtråd rundt, og utenfor denne bedøvende piggtråden var det overlykkelige enkefruer som satt og solgte hjemmelagde ullsokker med smakstilsetninger av ren svette. Disse små enkefruene, som var meget middelaldrene og trengte virkelig å få tilfredsstilt sine trengende behov, hadde da nødvendigvis svært lite penger. Derfor "lånte" de nabokonenes store, grisete bissevovver og laget deilig, deilig Perestrojke av dem. De blandet altså:

  • Hundekjøtt
  • Pappir
  • Rødbetter
  • Blod
  • Justin Biebers baby
  • mormors hjemmelagde komlestuing
  • deres egne hjemmelagde ullsokker
  • snot fra en utfrysk albaner

Dette tok de i en liten, rosa gryte med masse glitter og et bilde av selveste Elton John på og kokte det sammen med litt salt og pepper de "lånte" fra den nærmeste rema 1000. Perestrojka kommer da av måten de tilbredte kjøttet på, og det var altså ved at de kværnet kjøttet med hoftebeinene til hunden de nettop hadde tatt livet av med en gigantisk nesepirker de fikk importert fra nordøst-pakistan. Dette er siden blitt kåret til verdens mest oppfinnsomme rett av magasinene Sports Illustrated, Hjemmet og Jan Teigens Eget Blad Om Optimisme Og Kjærlighet.

Det meget kloke russiske ordtaket[rediger]

Du skal ikke Perestrojka, er et kjent østrussisk ordtak, som kom like etter at de siste glade tyrkiske soldatene ble arbeidsledige. Å lage matretten Perestrojka, ble da ansett som tabu og aldri utført igjen. Vell... ikke offentlig hvertfall... Det går rykter om at kongen av Mallorca, charterfebers helt egen Svein, fortsatt lager denne retten i all hemlighet hjemme i sin mørke grotte i oslo med sin mor. Dette skal da ha blitt gjort med en aldri så liten vri, han liker å improvisere litt, så han tar en bitteliten dråpe med brennevin oppi - moser det sammen og spiser det rått.

11. bud[rediger]

De kristne kretser i Vest-Russland fant for ut at budet:Du skal ikke drepe, ikke strakk helt til. De gikk derfor sammen i 1937 og ble enig i et hemmelig kirkemøte om at man måtte lage et 11. bud. Det ble derfor, etter en noe lang diskusjon, den 1. i hver måned hele 1994 lagt ut valgslipper, slik at folket kunne si sitt. Det ble da enighet om at det ellevte bud dkulle lyde:

  • Du skal ikke Perestrojka!