Opel Omega

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Opel Omega ble lansert på 80-tallet som etterfølgeren til Opel rekord. Den ble en sensasjon fordi den brukte Omega-3 som drivstoff. Dermed ble den også verdens første miljøbil, noe den ble regnet som i nøyaktig ett år. Da var nemlig havene fisket nesten tomme for fisk fordi dette var eneste måten å skaffe drivstoff til bilen. Når den i tillegg hadde et drivstofforbruk på fem liter per kilometer, sier det seg selv at det måtte mye fiskeolje til for å holde bilene i gang. Til slutt ble bilene bygget om til å gå på vanlig bensin. Siden mange trodde dette gjaldt også for dieselmotorene, ble det i denne perioden mange motorhavarier. Heldigvis for samfunnet var det kun bileierne selv som oppdaget at motoren hadde havarert. Grunnen var at bilene i utgangspunktet gikk så sakte at det var umulig å se at den faktisk rørte på seg. Følgelig var speedometeret i bilene gradert i kilometer i året.

Omega har veldig avansert elektronikk. Faktisk så avansert at du var nødt til å være ingeniør bare for å få på lyset i hanskerommet. Dette var forøvrig så sterkt at man trengte sveiseglass i styrke 14 for ikke å bli permanent blind.


Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.