Nursultan Nazarbayev

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Oseberg feltsenter.

Nursultan Abishuly Nazarbajev Født 6,juli, 1940 Ble valgt til president like etter Sovjetunionen ble offisielt oppløst. Forsøkte først å få Russland til å beholde landet som et distrikt, men ble nektet av moder russland som var dritt lei av den mongolskehorde som bodde i landet. (Rusland har både før og etter hevdet at landet og dets befolkning er for korrupte til at selv russere ikke kan akseptere dette.) Nursultan Nazarbayev er president i Kasakhstan Det har han vert i over 20 år nå. Nursultan Nazarbayev ble sist valgt til president i Kasakhstan april 2011 med 95,54 % av stemmene (89,9 % deltok i valget). 14 april, 2011 Informerte Nursultan Nazarbayev valget søndagen før som åpent og rettferdig. Opposisjonen i det store landet har hevdet det motsatte, men at valget var rettferdig og gikk riktig for seg er nå offisiell politikk. Noe alle offentlige instanser må forholde seg til så er det den offisielle politikken. Ellers er det lett å miste budsjetter og stillinger kan bli redusert.

Karriere:[rediger]

Før 1984 er det ingen som har hørt om Nursultan Nazarbayev. Konspirasjons teorier vil ha det til at han er en forbryter som etter å ha byttet navn havnet i politikken for å komme ut av politiets søkelys. Andre mer velinformerte kilder kan fortelle at han kom til Kasakhstan som læregutt til faren som var en geiteskinns bearbeider. (Noe som kan forklare sinnet som har oppstått hver gang filmen Borat nevnes i diplomat middager.)

I 1984 klarte Nursultan Nazarbayev å bestikke seg til en stilling som formann i Ministerrådet. Bestikkelsene til Dinmukhamed Konayev, som var førstesekretær for kommunistpartiet i Kasakhstan skal ha skrapet kassen til Nursultan Nazarbajev, Kreativ bokføring fylte kistene på rekord tid og allerede i 1989 overtok Nursultan Nazarbajev stillingen som førstesekretær av Den kasakhstanske kommunistpartiet etter "Krisen på vitenskaps akademiet i 1986"

1986 "Viteskapsakademi Krisen" Siden Nursultan Nazarbajev ikke var skoleflink mobbet han og kompissene ofte lederen for "Academy of Sciences" Askar Kunayev. Til slutt fikk broren til Askar Dinmukhamed Kunayev som på den tiden var sjefen til Nursultan Nazarbajev nokk, og reiste til Moskva for å klage direkte til Mikhail Gorbatsjov. Da Nursultan Nazarbajev og vennene fikk høre dette ringte de like godt til Mikhail Gorbatsjov og forlangte Kunayev`s avvisning og Nazarbayev's opprykk innen politikken. Etter tre flasker vodka aksepterte Mikhail Gorbatsjov oppsigelsen til en deflatert Kunayev, og erstattet ham med Gennadij Kolbin, en etnisk russer, og dette førte til tre dager med opptøyer i Kasakhstan.(Eller streik som de sier i Kasakhstan)

Nazarbayev erstattet Kolbin den 22. juni 1989

22. februar 1990 blir han stats overhode i Kasakhstan

24. april 1990 blir han valgt til president av Kasakhstan. Begge valgene blir gjort av det øverste lederne i Kreml som denne gangen antagelig ble betalt med en bil fylt med drivstoff. Uten at det kan bekreftes.

1. desember 1991, og fikk 91,5 % av stemmene i et valg hvor ingen annen kandidat vågde å stille som president-kandidat, mot ham.

En folkeavstemning som ble gjort i april 1995 forlenget hans periode som president frem til 2000. Han ble gjenvalgt i januar 1999 og igjen i desember 2005. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa kritiserte det siste presidentvalget fordi den ikke var i tråd med internasjonale demokratiske standarder. Den 18. mai 2007 vedtok parlamentet i Kasakhstan en grunnlovsendring som ville tillate Nazarbayev å søke gjenvalg så mange ganger som han ønsker. Denne endringen gjelder spesifikt og bare på Nazarbayev. Den opprinnelige grunnloven er foreskrevet maksimalt to presidentvalg og vil fremdeles gjelde for alle fremtidige presidenter i Kasakhstan

Han er gift med Sara Alpysqyzy Nazarbayeva, som han har tre døtre sammen med; Dariga, Dinara og Aliya. Alle døtrene hans er gift med politikere eller forretningsmenn.

Nazarbayev er en praktiserende muslim

Nazarbayev har selv blitt kalt en av de "ultimate oligarkene" av post-sovjetiske stater i Sentral Asia. Han antas å ha overført minst $ 1 milliarder av landets oljeinntekter til sin private bankkonto i andre land og hans familie kontrollerer mange andre viktige bedrifter i Kasakhstan. Han sies også å ha god økonomisk støtte fra hans "spesielle forbindelser" som f.eks. de kasakhstanske-israelske forretningsmannen Alexander Mashkevich, som, som i 2004, som er antatt å styre så mye som en fjerdedel av Kasakhstans økonomi.


Torsk.jpg
IKKE godtatt av norsk torsk

Denne siden/brukeren har ikke møtt kriteriene til norsk torsk; hvem som helst må slå seg løs og gjøre denne artikkelen myyye mindre seriøs!!!