Norsk målungdom

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk Målungdom (NMU) er ein klubb for nerdete og homofil ungdom som leikar språkinteresserte og politisk medvitne. Eit slikt skalkeskjul har alltid vore naudsynt, særleg for dei som i tillegg kjem frå bedehusfamiliar eller små kommunar der alle kjenner alle. I Norsk Målungdom kan ein i tillegg til å møta andre homonerdar læra mykje ubrukeleg. Dei fleste som melder seg inn i NMU ender opp med å snakka høgnorsk og berre eta rå grønsaker.

Organisasjonsoppbygginga[rediger]

NMU har kontoret sitt (kjend som skrivarstova, eller skrivars) i Oslo, fordi det er byen med flest homsebarar og fetisjbutikkar. På skrivars kan du alltid finna nokon som sit og les Språknytt eller drikk te. Dei som er der mest, er Sentralstyret (SST). Dette er eliten i nynorskverda, og alle undersåttane i NMU drøymer om å pula ein SST-medlem.

Landsstyret (LST) besøker skrivars nokre gonger i året. Då sit dei og pratar tull om verving og vindmøller før dei går heim til den i SST som har størst stove og drikk seg fulle. Andre oppgåver LST har er å spleisa nye medlemer og spisa opp all maten på skrivars.

Undersåttane (òg kjende som lokallagsaktivistane) har ingen oppgåver, og heller ingen rettar. Dei må berre koma på landsmøta og høyra på keisame talar og drøyma om å pula ein SST-medlem.