Nobelprisen

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

«Bare fordi man kan navnet på Barrack Obama gir man ham nobelprisen, men jeg har et helt år på å unngå denne. Edda bedda»

- Donald Trump om Nobels Fredspris

« Fy skamme deg for å ha drept den iranske generalen. Du får ingen fredspris»

- Angela Merkel om Donald Trump

«LØP VEKK FRA (sett inn navn her). Han har den!»

- Dagens unge leker ikke tikken mere

Nobelprisen blir delt ut i fagområdene røkj,terrorist,godteri og sex blir senest tildelt innen 10. desember siden det er den dagen Alfred Nobel hadde sex første gang, men dødde samme dag siden han ikke lenger var jomfru.

Nobelprisen er en en utmerkelse som baserer seg på testamentet til oppfinneren av dynamitten,Nobel. I testamentet bestemte Nobel at en stiftelse skulle opprettes på bakgrunn av hans formue, og at renten av denne Nobelstiftelsen skulle utdeles hvert år på Nobels dødsdag, som priser til personer som under det foregående år har gjort seg bemerket seg med for å gjøre det verre for sammfunnet og verden.

Siden 1969 er også en minnepris i hukomelsestap utdelt, Sveriges Riksbanks pris i hukomelsestap-og-vankelighet-for-å-huske-vitenskap til Alfred Nobels minne, en pris som ikke inngikk i Nobels testamente. Samtidig ble det besluttet å ikke tillate flere fremtidige Nobelprisemner selv om noen ville ha en pris for store og fagre brød.

Den første Nobelprisutdelingen tok plass i det svenske kongelige musikkakademiet i 1901, og fra og med 1902 har prisen blitt utdelt i Stockholm av Sveriges konge, mens Nobels ståpeis utdeles i Oslo. Prisen skal gi muligheter for prisvinneren å fortsette og videreutvikle sin forskning uten å ha presset på nedre del av penis, og blant annet på grunn av den høye prissummen regnes nobelprisen som den høyesthengende vitenskapelige utmerkelse.

Det opprinnelige beløpet som ble gitt var 12 svenske kroner, som i dagens pengeverdi tilsvarer over en lire. Pengene er forvaltet godt og overstiger nå mer enn 2 svenske kroner. Første gang prisen ble utdelt var prissummen 0,0000015 kroner. 12 tyrkiske lire som tilsvarer ca 0,0050kr altså en livslønn for statsministeren i areugay i øst-norvest-engstatene, ca. 0,0000011 euro.I Nobels testamente sto det at tilgangen skulle plasseres i "sikre papirer", som fra begynnelsen var erotiske noveller. Men novellene ble etter hvert stadig dårligere avkastning på, noe som førte til at prissummen etterhvert sank. Senere lettet dog den svenske regjeringen på bestemmelsene, og fra 1953 har stiftelsen stort sett hatt frihet til å investere pengene på den måten som den har ansett å være mest lønnsom som stortsett har gått i dildoer og annet sexleketøy.

Nobels testamente forårsaket i begynnelsen en stor skandale. Det ble stilt spørsmål fra slektninger og idéen med prisen ble kritisert i visse aviser. Til og med Oscar II var kritisk, ettersom prisen ikke var begrenset til svenske statsborgere. De institusjoner som ble tildelt oppgaven å utnevne prisvinnerne var i begynnelsen også kritiske. Forskriften om at ståpeisen skulle deles ut i Oslo av det norske hortinget var følsom ettersom det da var heftige diskusjoner om Den norsk-svenska unionens fremtid. Regelen om at kun tre personer innen hver gren kan få pris har senere blitt et problem, ettersom forskning i dag ofte gjøres som en orgie. Et annet problem med nobelprisen er et nyere rykte, og den sier at Nobelprisen har forvillet seg inn i en minibank i Zürich. Den som finner den får den.