New Zealand

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Middle Earth
New Zealand
NewZealandFlagg.jpg
(flagg)
NewZealandVåpenskjold.jpg
(våpenskjold)
«My preciousss ...»
NewZealandKart.jpg
Hovedsteder Minas Morgul, Minas Tirith
Største byer Kløvendal
Innbyggertall 13 793 791, (alver, mennesker, hobbitter, orker og diverse andre ting)
Offisielle språk Engelsk, Quenya, Sindarin, Svartmål, Høyalvisk
Styreform Tradisjonelt kongedømme
Konge: Aragorn II, sønn av Arathorn
Riksforstander: Faramir, sønn av Denethor
Selvstendighet Tredje tidsverv 3019
Avhengig av Magi
Uavhengig av Elektrisitet
Valuta Gull og sølvmynter.
Tidssone Orion
Nasjonaldag 25 mars, den dagen diktatoren Sauron ble styrtet og landene ble selvstendige igjen
Landkode 3791
Toppnivådomene Internett kommer om ett års tid, i september 2024.
Nasjonalsang:
«They're taking the hobbits to Isengard!»

«Hallo, Narnia!»

- Forvirret rockeband på konsert i New Zealand

New Zealand er et lite land øst for Australia.

Historie[rediger]

New Zealand har til tider vært et svært urolig land. Sauron, en leder for befolkningen i det sørøstlige fylket Mordor (orker) forsøkte i slutten av det andre tideverv å komme til makten i hele landet. Han ble heldigvis stoppet av at store deler av befolkningen gikk sammen mot ham. Folk trodde at Sauron var borte, og bygde opp igjen landene, men nærmere 3000 år senere kom han tilbake og forsøkte igjen å ta makten. Befolkningen var mer uforberedt denne gangen, og det var på hengene håret at de fikk stoppet ham, ved at de sendte ut et følge på ni personer på et selvmordsoppdrag for å likvidere ham. Mot alle odds overlevde åtte av de ni, og Sauron ble stoppet, denne gangen for godt.

Aragorn II, som var en av de ni, ble senere kronet til konge (ikke bare på grunn av dette, han var faktisk først i arverekken) i Minas Tirith. De andre fikk utdelt St.Isildurs ordenen for særlige tjenester til New Zealand, og ble sett på som store krigshelter. Landet holder nå på med en massiv oppbygning etter krigen og diktaturet til Sauron. Mordor er fortsatt ikke beboelig, men med tiden håper de at det kan bli det.

Ønsker du mer informasjon om New Zealands historie? Denne veien!

Politikk og samfunnsliv[rediger]

New Zealand er satt sammen av flere små områder, som har lite kontakt med hverandre. Disse områdene (også kjent som fylker) styrer seg stort sett selv. De største fylkene er Gondor, Rohan, Mordor, Arnor og Rhovanion. Representanter fra alle fylker samles årlig i hovedstaden Minas Tirith for å ta avgjørelser. New Zealands styringsform er en blanding av demokrati og gammeldags kongedømme. Kongen har reel makt (i motsetning til andre konger, som bare åpner skoler og ikke kan gjøre noe politisk i det hele tatt), men lar representanter, kalt undertrykte halvalver, fra hvert fylke danne regjering som også er med og bestemmer. En helt grei styringsform.

Kultur[rediger]

New Zealand har (på samme måte som Amishfolket) stoppet tiden. De stoppet riktignok tiden litt tidligere, allerede i høymiddelalderen. New Zealand har derfor aldri opplevd renessansen, barokken eller den industrielle revolusjon, og alle andre tidsperioder som er etter disse. De har derfor ingen av de tingene som er blitt oppfunnet i disse periodene. Av mangel på elektrisitet har derfor enkelte deler av befolkingen utviklet magi. Det er like praktisk som elektrisitet, men mye kulere. Av mangel på mobiltelefoner, foregår langdistanse kommunikasjon med tenning av bauer, eller sendebud.

Tidsregning[rediger]

New Zealand har annerledes tidsregning enn oss. De regner tiden i tidsverv. Vi er nå inne i det tredje tidsverv. New Zealand fikk sin selvstendighet i 3019 i det tredje tidsverv, som er år 2003 i vår tid. Det antas at tiden går annerledes i New Zealand, siden det har gått over 9000 år siden tiden deres stoppet i høymiddelalderen, som vi regner for å være omtrent på 1000–tallet. New Zealand har derfor en merkelig tidsform, men helt lik kalender som oss.

Økonomi[rediger]

New Zealand er selvforsynt med det aller meste. Og det de ikke har, har de heller ikke hørt om, siden de ikke har noen som helst kontakt med utenomverdenen. Økonomien deres går helt greit, fylkene handler med hverandre. Det betales skatt til kongen, som han bruker for det meste til forsvar og gjenoppbygning av landet, siden det ikke er lenge siden kriger og diktatur herjet. Enkelte, senest trollmannen Sarumann, prøvde å få i stand en industriell revolusjon, men det gikk heller dårlig. Det virker som om det er selve landet som vil holde på det gammeldagse, for Sarumanns forsøk ble faktisk stoppet av trær.

Advarsel

Hvis du besøker New Zealand, er det lurt og lytte til lokalbefolkningen, og unngå steder som Moria, Mordor og Fangorn. Hvis du likevel ønsker og dra dit, utvis stooor forsiktighet.


Natur[rediger]

Klimaet er temperert. Store deler av landet er dekket av sletter, og det er mange skoger, ofte med forheksede trær. Landet blir delt i to av en laaang fjellkjede, som man kan komme seg over fjellene (men det er temmelig kaldt, og det er stor fare for å fryse i hjel, drukne i snø eller falle ned) eller gå under dem (men det er temmelig mørkt, og det er stor fare for å gå seg bort eller falle ned i dypet). Når representantene (De undertrykte halvalvene) fra fylkene på den andre siden av fjellene skal til hovedstaden, går de som regel heller rundt. Det sørøstlige fylket Mordor har dårlige vekstvilkår for planter, og landskapet er preget av svarte, spisse fjell, og tørre, ubeboelige sletter dekket av akse og sot. Midt i ligger restene av den nå utdødde vulkanen Dommedagsberg. Det bor heller få i Mordor, bortsett fra enkelte utposterte vakter. Nordøst for Forodwaith, øst for Rhun og sør for Near Harad er uutforskede områder. Folk våger seg sjelden dit på grunn av heller store stammer av hvite ninjasauer, som dreper alt på deres vei.

Dyreliv[rediger]

Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om New Zealand.

Siden landet er ganske isolert, har New Zealand flere dyrearter som ikke finnes andre steder. Kiwi, den vanligste fuglearten, finnes ingen andre steder. Et annet, langt farligere dyr, er den hvite ninjasauen. Den finnes også i Japan, der den er ansvarlig for mange uoppklarte dødfall, men i New Zealand kan de aller fleste håndtere sverd og andre våpen fra barnsben av, og ninjasau-drap er ikke så vanlige, siden de kan forsvare seg bedre enn japanerne, som bruker tiden mer til teknologi.Det skal også være observert røde ninjasauer, men det har vist seg å være hvite som hadde rullet seg i menneskoblod. Noen igjen har observert svarte ninjasauer sørpå, men det var bare hvite som likte orkeblod bedre enn menneskeblod. Landet er også fullt av små lodne dyr.

Se også[rediger]

Land i Oseania
Australasia Australia · Juleøya · Kokosøyene · New Zealand · Norfolkøya
Melanesia Fiji · Indonesia · Ny-Caledonia · Papua Ny-Guinea · Salomonøyene · Vanuatu · Øst-Timor
Mikronesia Guam · Kiribati · Marshalløyene · Mikronesiaføderasjonen · Nauru · Nord-Marianene · Palau
Polynesia Amerikansk Samoa · Cookøyene · Fransk Polynesia · Niue · Pitcairnøyene · Samoa · Tokelau · Tonga · Tuvalu · Wallis- og Futunaøyene
.