Mongolias nasjonaldag

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Happy birthday.gif
Syttendemai-2016 full.png

Mongolias nasjonaldag blir feiret for det er den eneste dagen i året at mongolier kommer ned fra heste ryggen for og be til guden deres bakken. Denne dagen blir feiret med mye snubling og sjangling siden det er et år siden de har gått på bakken og noen mongolier lærer aldri og gå.

Hesteryggen er deres hjem . Der sover de , spiser leker , elsker , vasker seg eller rydder ryggen , når de skal ha gjester.

Under feiringen av nasjonaldagen blir hesten pyntet . Alle mongolier med respekt for seg selv tar på seg sin pyjamas, mens de synger nasjonalsangen "Alle mann på hest og esel".

De nyeste kakene blir spist . For dette er den store kake smake dagen.

Å det blir stablet hauger med heste bæsje foran konge-hesten som skal gjødsle kongens beitemarker i året som kommer . Dagen blir avsluttet med at kongen benåder en slemming som er blitt dømt til å gå med beina på bakken. Noe som er en skam for livet. Denne personen blir tatt imot med barmhjertighet og kjærlighet og hans gamle traver som han hadde før straffen , blir gitt tilbake til han i form av en stor heste pølse. Han må starte på bunn med den minste og mest slite hesten , men de fleste bry seg ikke om det bare de kan slipper og gå på bakken noen gang igjen. Og du ser aldri en tidliger straffet feire nasjonaldagen. De blir på hesten. Men for folk flest er det en god dag.