Mircea Eliade

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Mircea Eliade, en mann med visjoner. Og bæsj i buksa.

«Dersom man tisser på statuer når det regner kan man bli våt bak ørene.»

- N.N

Mircea Eliade skrev flere bøker for å få utløp for sin livlige fantasi. Muligens for å skjule hans egne freudianske-tendenser handler alle bøkene om ANDRE mennesker. Mircea Eliade var særlig opptatt av verden og andre farlige sykdommer (især dopavhengighet og tvangshandlinger/ritualer). På sine eldre dager kom han ikke på noe nytt å skrive om og dette førte til utgivelsen av et leksikon hvor han henviste til det han tidligere hadde skrevet.

Eliade ble også en tidlig forkjemper for utbredningen av kreftsvulster og i Norge har Sosial-og helsedirektoratet de siste årene hedret ham ved å trykke sitater av ham på alle tobakksvarer, til tross for at dette kun er korte utdrag er den litterære kvaliteten lett gjenkjennbar fra originalutgivelsene.

Barndom[rediger]

M. Eliade ble født i Romania før i tiden. Siden de fleste svartebøker ble brent sammen med heksene er det få kilder som kan si noe om hans tidlige år. Vi kan derimot, basert på stadige hint i hans egne bøker, anta at han tilbrakte mye tid midt i verden og at han på et eller annet punkt entret et rom hvor tiden var annerledes. Det samme kan sies om den store Cthulhu som etterfulgte Alexander den store som romersk keiser. Av dette kan vi lære at små nøtter er mykere å knekke.

Oppvekst[rediger]

Som ung mann nådde Eliade's dopeksperimenter nye høyder. Det er vanskelig å vite nøyaktig type/ dosering, men det er rimelig å anta at det er snakk om hallusinogener. Det er fra denne tiden tankene om steiner, som til tross for at de bare er steiner, ikke bare er steiner, stammer.

Voksen alder[rediger]

Skrifter[rediger]

Det hellige og det profane En samling bestående av Eliades trip-rapporter under pseudonymer som "aboriginerne", "et rart folkeslag i Afrika" osv. Kløktig kamuflert under begrepet "religionsvitenskap" tar Eliade opp temaer som det helliges "manifestasjon" der det hellige ikke finnes. Ved å bruke lange og vanskelige ord som "hierofanier" har Eliade til dags dato unngått å havne i klammeri med avholdsforeninger.

Leksikon om "religion"

Som det fremgår av tittelen er dette Eliades "Best of..." utgivelse.

Vår tid[rediger]

I vår tid er fenomenet Mircea Eliade som regel brukt for å bygge langtekkelige monologer som hindrer universitetsstudenter fra å komme med pinlige spørsmål som foreleseren ikke evner å svare på. I kjølvannet av denne trenden har flere myter/eventyr oppstått:

- Mircea Eliade sprutet kaldt vann i ansiktet når han ble trøtt så han kunne lese enda litt til.

- Mircea Eliade bygget opp tre innholdsrike bibliotek som alle brant ned (se alle gode ting er tre).Wikipedia-logo-en.png
De av dere som jakter på "skikkelig" informasjon kan lese om Mircea Eliade hos "ekspertene" i Eliade Wikipedia.