Minesveiper

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Resultatet når du taper i minesveiper.
Resultatet når du taper i EKTE minesveiper.

Minesveiper er den norske versonen av spillet Minesweeper, og er et av de mest samfunnsrystende spill i det 20. århundre. Land som Frankrike og Storbritannia ble spesielt hardt rammet. Regjeringer og café/pubeiere og mange flere grupper lever fortsatt i dag med frykten om at Minesveiper skal komme tilbake til gamle popularitetshøyder.

Minesveiper var i starten faktisk et av de eneste spillene som var underholdende. På seint åttitall når hjemme-pcene faktisk klarte å kjøre et så avansert spill, ble det rett og slett obligatorisk i Kina. Alle store pc produsenter tok hensyn til dette og snart var spillet standard. Men våren og sommeren 1992 ville det vise seg at den standardiseringen var en tabbe, en stor tabbe!

Problemene kom da ungdommen fikk tilgang på pc. Ungdomsopprøret på tidlig nittitall var ikke å røyke hasj og ha fredsdemonstrasjoner som foreldrene. Men å sitte og spille dataspill, mer presist spille Minesveiper. Og dette fengte ungdommen, millioner av ungdom fikk helt dilla på minerydding. Røde Kors fikk en søkerøkning på over 3000%, fra året før i 1992, til internasjonal mineryddingtjeneste. Ungdom ville rydde miner, helst se verden, men mest rydde miner. Dette hadde flere rystende konsekvenser for eksempel: I Storbritannia, møtte ikke 56% av skoleungdommen på videregående skole opp til noen eksamener i det hele tatt. På universitetene møtte kun 1% til en eller flere eksamener. Det var mye det samme i Frankrike hvor f.eks universitet i Nice fikk en eneste ståkarakter det året, og det ble senere kåret til årets beste universitet av franske undervisningsmyndigheter. I land som Tyskland, Russland, USA, Canada og mange flere var det flere lignende tendenser.

Puber og caféer gikk til helvete, fordi ingen gikk ut lenger. Nesten hele Berlin holdt på å havne på gata siden ingen gjorde noen investeringer. New York-børsen havnet ned på et uhyggelig lavt nivå, faktisk var det nede på 1929 nivå. Siden japanerne fortsatt hovedsakelig bare spilte minesveiper på automater, måtte politiet for det meste av sommer 1992 transportere 10 yen mynter til bankene. Selv med tungt væpnetpoliti ble flere pengetransporter ranet. Veldig overraskende for politiet ble store seddler lagt igjen, mens 10 yen myntene ble stelet i massevis. Sentralbanken i Japan hadde ved ingangen til 1992 planlagt en nedgang i produksjonen av 10 Yen mynter, men økte den i mars med hele 200%. Japans kriminelle ble henrykt og intet land i verden har hatt så mange drap og voldtekter både før og etter som Japan hadde sommeren 1992.

Politikkerne fikk nok og kom med flere strenge unntaks lover, i Hong Kong ble det erklært portforbud som endte i utallige politimassakrer. Storbritannia gjeninnførte dødsstraff for de av deres borgere som ryddet miner de neste 5 åra, selv om dette skjedde på ikke britisk territorium. 46 ble henrettet når de kom hjem, 28 ble benådet til livstid. Frankrike hadde mer uroligheter enn alle og Marseille og Paris ble prøvd erklært uavhengig og innbyggerne holdt de militærstyrkene unna i ukevis. I mellom tiden vurderte NATO om de skulle sette inn millitærhjelp. Til slutt gjennomførte fremmedlegionen den største militær massakren siden 1896. Aksjonen ga en viss ro og orden. I USA måtte president George Bush gjemme seg på badet i ukevis, mens han ble prøvd kjeppjaget landet rundt, fordi han la ned store restriksjoner på Minesveiper spillingen. Men etter flere måneder klarte de fleste land å ro ned spillingen og samfunnet var nesten tilbake til normalen noen år etter.

Men i 1998 ble franske myndigheter urolige, fordi overvåkning av pc-bruk ved de offentlige skolene viste stor økning av Minesveiper spilling. Regjering la planer for et nytt Minesveiper hysteri, men det kom ikke, elevene hadde ikke lærer. Så de gjorde det eneste fornuftige, de spilte Minesveiper. Men ved tre større skoler ble det foretatt en stor-razziaer for å bekjempe problemet før det var der. 12 elever og en lærer ble drept, og flere hundre hardt såret.

Storbritannia, Frankrike, USA, Tyskland og Vatikanstaten la sommeren 2010 massive hemmelige planer, i frykt for at sommer 2012 vil bli like blodig som sommeren 1992. For sommeren 2012 kommer Minesweeper the Movie og de frykter en reprise.


Linker[rediger]