Marvin Gaye

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Marvin Gay var en amerikansk rnb og soul-artist som spesialiserte seg på å synge smørsanger til folk ble spedalske. Til tross for at det eneste folk gjorde var å holde seg for ørene og synge U2-sanger når han opptro, var han like blid og fortsatte å spille til sin alt for tidlige død. Han var fra Motown i Usa, og fant ut, etter ett uhell i dusjen at musikken var hans kall.

Gay`s unge liv og opphav[rediger]

Gay ble født den 22. Februar 1826 og var en av de første homofile, derav navnet. Han het egentlig Marvinous Slencgrowskij og hadde polsk mor og amerikansk far. Da han ble eldre skiftet han navn og ble headhuntet av det østerrikske plateselskapet Holocaust records. Han har opp gjennom årene gitt ut rundt 17,5 cder noe vi kommer tilbake til i diskografien.

Marvin really was gay.

Fakta og Obskure ting[rediger]

Gay er kjent for å ha oppfunnet ballsporten Volleyball (også kjent som blant annet Hetroball, Liker jenter-ball og puppe-rulle). Ryktene om at han skulle dø etter å ha framvist den for merkelige folk holder ikke vann siden han ga ut masse cd,er etter dette tidspunkt. Opp gjennom karrieren solgte han mange cd,er, alle kjøpt av en sterkt full George w. Bush etter en amerikansk parlamentfest våren 1999. Gay døde 22.April 1970, og er like populær blant amerikanerne som Vidkun Quisling er i Norge.

Marvin Gaye etter at faren hadde skutt ham i skuespillet "Meg og min far".

Diskografi[rediger]

"I`M Gay 1" (1902)

"Moore Gay 2" (1902)

"Most Gay 3" (1902)

"Mr Gay 4" (1903)

"Mega Gay 5 "(1903)

"Its a long way to the top if your Gay singing awfully bad songs about love" (1917)

"Lilla Vackra Anna-duetter med Kurt wallander" (1922)

"I am Gay and proud of it" (1930)

"Marvin Gay" (1932)

"Marvin Gay and Helmut lotto-two stupid gays on trumpets" (1935)

"Stupid songs we found on Marvin Gay`s computer" (hyllest cd, utgitt i 1972)