Mario Kart

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Luigi hvilte rattet på skrittet sitt da han plutselig oppdaget vibratorfunksjonen

Mario Kart er en serie racerspill som Nintendo lagde fordi de syntes vanlig racing var for kjedelig (folk kan kjøre ihjæl seg vettu!) Istedet så får du fornøyelsen av å bruke skilpaddeskall, bananskall, lynnedslag fra Gud, hvileløse ånder og atombobomber til å utradere konkurrentene. Det er blandt annet dette spillet Nintendo får det barnevennlige rep'et sitt fra. Se hvordan Titanic skjører.

Gameplay[rediger]

Ta ditt standard racingspill og fjern de fete bilene og sett inn go-karts istedet. Utstyr dem med masseødeleggelsesvåpen og karakterer som ikke kan dø pga. Nintendoloven og du har Mario Kart. Spillet går ut på å street-race gjennom nydelige baner som strender, byer, gater, slott og vakker natur. Alt mens du sprenger omgivelsene til helvete i håp om å treffe han som ligger på nr. 1 med de radioaktive skilpaddeskallene dine, og når du ikke er ute etter å sprenge krater i motstanderne dine så forsøpler du hele stedet med ekle bananskall som Gud vet hva Donkey Kong har brukt til. Karbonmonoksidutslipp i stor skala oppmuntres også ved å nitro-booste ride'n din ved å kjøre en fluesopp opp i eksosrøret.

Det går også an å drifte, noe Shigeru Miyamoto fant ut var råtøft en gang han begikk høyforræderi (han spilte Need For Speed på PS2) Han datt litt av når han bestemte at hjulene skulle ta fyr og gi mer fart under drifting, når de egentlig skulle ha smeltet.

Enten det er over Whine-Fi eller mot bots så må du vite at ferdigheter betyr ikke en dritt. Det er nok at du klarer å holde deg på førsteplass så har du praktisk talt tapt, for de på førsteplass får bare bananskall og feike bokser, mens de under deg får pow-blokker, lyn, super boosts og det jævla blå skallet som homer inn på den som leder og sprenger han i småbiter. Når du først er på 1st og blir truffet så kommer det til å ta minst en time før du får kjørt igjen, for standard prosedyre er: bli voldtatt av blått skall, få et par røde skall i skolten, bli pow-blokka og til sist lyna av Gud og hvermann. Dette fører til at du som kjørte et helt über løp blir totalnuka på målstreken og ender opp på 5. plass når den største nooben speeder foran deg. Når dette skjer er det helt greit å slå av Wii'n, ta en avslappende kopp te og gå løs på den med motorsag.


Karakterer[rediger]

Mario Kart Wii kan skryte av å ha flere karakterer av alle Mario Kart spill. Det at omtrent halvparten av karakterene er baby-versjoner av resten gjør det litt mindre imponerende. Spesielt med tanke på at de fordømte ungene kommer til å eie deg når de først er i gang.

Mario

Kraftig liten italiener med morsom aksent og bart. Vanligvis er han så balansert at det er rart han får til noe. Han er ikke kjappere enn noen, sterkere enn noen, tyngre enn noen eller mer hårete enn noen. Men balanse, det har han! Han kjenner til innholdet av den legendariske instruksjonsboka og kjenner til hemmeligheten bak toasten. Brukes av unger før puberteten kicker inn.

Luigi

Marios fail av en bror også kjent som Mama Luigi fordi han er mor til Yoshi. Han er kjent for å drite seg ut, men fortsatt være litt likandes. Hans favorittrett er spaghetti. Han liker å kjøre hot-rod.

Peach

Marios dirty hore som liker å bli "kidnappet" av Bowser nå og da. Smyger seg inn i en supertrang spandexdrakt når hun er på motorsykkel, noe som gjør Wario tent.

Yoshi

Det lille dinosaurkreket som spilles av alle som digger Japan (som da digger ninjaer, som da digger selvmord og trange truser)

Baby Mario

Drittunge som liker å gjøre deg deppa ved å speede foran deg med barnevogn. Shoot on sight.

Baby Peach

Prinsessehore, nesten som Baby Mario, bare dobbelt så kjip og fornedrende.

Toad

Lite sopphue som klager og maser på Mario om at han må redde verden,Peach osv.

Koopa Troopa

Skilpadde som er vant med å få bank i Mario Bros. spillene. Ikke annet å få her heller.

Wario

Feeeit fyr med hygieneproblemer og masse cash. Velg den minste motorsykkelen og nyt synet.

Waluigi

Walugi er Warios missfostra bror. Er egentlig Dick Dastardly som immigrerte fra Cartoon Network.

Donkey Kong

Ape som elsker å brune til bananene sine før han kaster dem i fjeset på andre. Ofte arrestert for blotting (når han løfter på slipset sitt)

Bowser

Stor, skitten skilpadde som prøver å se opp skjørtet på Peach når hun trikser i lufta. En stor del av campaign-modusen hans går ut på å konkurrere med Mario om å ta flest upskirt-bilder.

Funky Kong

Alle hadde glemt han, men så dukker han plutselig opp her. Høres ut som Lil Jon.

Bowser Jr.

Resultatet av et av Bowsers tur ut på byen. Moren er ukjent og antageligvis hore.

Dry Bowser

Undead versjon av Bowser. Bedre det enn en baby-versjon i hvertfall. Å vent, Bowser Jr...

MacGyver

Billigere versjon av James Bond. Bruker Sveisen sin til å manipulere folk, og kjører en bil lagd av gaffateip og brød.

Whine-Fi[rediger]

Jepp, det går faktisk ann å spille over nett på en Nintendo konsoll. Der kommer du til å møte folk fra hele verden, og da er det greit å vite hvem man har å gjøre med. Her er en liste over noen typer spillere du dessverre vil møte.

Nooben

Du holder deg langt foran disse uten problemer. Kommer vanligvis fra USA og simpelthen elsker Wii Wheel, som fungerer ræva om man skal gjøre noe mer avansert enn å kjøre rett fram.

Overkilleren

Pr0en som ler av dine 3000 poeng med sine 10000, som han sparer frenetisk i håp om å bruke dem til å få seg litt fitte. Spiller alltid som tjukkasene (Wario, Bowser,) for å kunne kjøre deg knallhardt på alle måter rett ned i lavaen. Gi denne fyren en sopp og han gjør strike på minst fem spillere.

Toadettehora

Denne spilleren bruker ALLTID Toadette, og ser du at noen bruker henne så se nøye etter; for du kommer ikke til å se henne mer under hele racet. Hun (eller mest sannsynlig han) kommer til å være minst 40 sek foran deg til alle tider, og det verste er at det er ingenting du kan gjøre med det. Untatt å slå av Wii'n.

Japsen

Et råd: Drit i det. Er det noen fra Østen med på ditt ekslusivt ariske race så vit at du og alle andre vil bli så eid. Det er fordi japanere spiller ikke Mario Kart. De er spillet, for for dem så is there no spoon. I competitions så kan du banne på at det er noen med navn i stil med あなたは吸う eller noe i den dur som har vunnet. Slår aldri feil.