Ludo

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Det sies at hvis du står i ett døgn og ser på et ludobrett (som dette), vil du gradvis bli rasistisk i underbevisstheten.

«Seks igjen! Yahoo!!»

- Anonym bestefar om Ludo

«Med dette spillet kan man hypnotisere menneskeheten... En mulighet jeg er villig til å prøve!»

- Adolf Hitler om Ludo

Ludo er et rasistisk spill/tidsfordriv for nazister eller folk med fritidsproblemer. Spillet går ut på å psyke ut de andre spillerne rundt bordet og samtidig få alle brikkene dine til å samarbeide om å danne en sammensvergelse mot de andre fargene.

Historie[rediger]

Spillets opphav

Det populære symbolet til nazistene i sin tid. Man ser med en gang nazistenes inspirasjon til spillets design. Hvis du ikke viste det, betyr ordet Ludo "triumfens redskap" på tysk.

Spillet ble oppfunnet av nazistpartiet i 1898. Spillet var originalt i svart og hvitt, og dets formål var å gi selvtillit og mot til de nazistiske lederne under blant annet andre verdenskrig. Men selv om spillet var ment for nazister nådde det snart massene og ble kjempepopulært. Etter bare tre år hadde det oppstått en rekke konkuranser verden. I 1909 startet Coca Cola å signere sponsorkontrakter med gode spillere. Coca Cola startet med sin satsing innen sporten lagde så å si en revolusjon innen spillet. Flere og flere store selskaper blandet seg inn, og det ble mye penger å spille om. Men som i de fleste andre sporter/spill betydde mer penger også mer juks, dop, damer fyll og annen fanteri. Så kort tid etter, våren 1910, ble det innført en ny lov som begrensen antall spillere samt konkuranser. Det ble og opprettet en verdenselite.

I 1914 var spillet på sitt største og det var mye pemger på spill i det største konkurransene. VM skulle dette året bli holdt i Sarajevo 28. Juni. Konkurransen gikk fint helt fram til finalen var over. Keiser Fred Ferdinand, av Østerrike-Ungarn, vant over Gavrilo Princip og ble erkler verdensmester for 4. året på rad. Princip fant seg ikke i denne seieren, og sendte inn klage til DFL, De Forente Ludobrikker. DFL godtok ikke klagen og Princip forble nummer to i verden. Princip svarte med å skyte Fred Ferdinand.

Mordet av Ferdinand ble av den utløsende faktoren til 1. Verdenskrig

Etter 1. verdenskrig ble ludo forbudt i en rekke land som mente det var avhengighetsskapende og farlig for samfunnet. Tyskland var ett av disse landene, men Hitler inflrte det igjen i 1937 og brukte det som et psykist og forvirrende taktikk for å få den tyske befolkning bak seg.

Det sies også at spillet førte til Hitlers psykiske undergang og til slutt selvmord i 1945.

Fornyelse og bedre tider

En nyere utgave av ludo, her er nazismens innflytelse nesten helt borte.

Etter andre verdenskrig fikk spillet nye farger og et nytt konsept: tidsfordriv. Det har etter 1960-tallet vært veldig populært blant både de eldre og de yngre (se hele familien). Det har kommet ut i mange forskjellige utgaver både her og der. Og etterhvert byttet ludo marked: Fra å bli solgt i politiske gateboder til å bli solgt i offentlige lekebutikker.

Spillets hensikt (JFF)[rediger]

Det fins tre hovedmåter å vinne ludo på: Juks, flaks og forsterkninger. Det er denne treenigheten vi kaller JFF-reglen. La oss ta en titt på hva disse inneholder:

1. Juks: Vi vet alle hva juks er, drit i reglene, slå deg løs og triumfer! Fordel: Du vinner på en veldig lett måte. Svakhet: Det kreves en del kompetanse for å oppnå fordelen, noe 90% av jukserne ikke helt får til.

2. Flaks: Vent på at terningen skal trille din vei: Håp på at du får gode tall! Fordel: det er veldig deilig å få til det du vil, hvis/når du får det til. Svakhet: kun en 1/6 av terningens sider inneholder seks prikker, derfor går det an å kombinere punkt 1 med dette punktet.

3. Forsterkninger: Dette punktet skiller seg ut fordi det ikke har noe spesielt med selve spillet å gjøre, denne måten er mer et hjelpemiddel for å oppnå optimal effekt av punkt 1 og 2. Fordel: Du slipper å gjøre mesteparten av jobben selv. Svakhet: nok en gang avhenger fordelen av hvor mange man får med seg, og dette kan jo også vise seg å være tidkrevende.

Programmeringskoden: Det finnes også en annen versjon av JFF-regelen:

(jff=iverksett++);
 :juskogfanteri+={regler>delete}
  (:90% * if_kompetanse=0; 
   effekt=0,1to0,5);
 :flaks+={ventogse>iverksett}
  (:1/6=dice*sider+
   _if; dots=6 yay);
   {try_again+6-=_}
 :forsterkninger+=import_strong<>
  (if_other;0-100_
   <Strong=up"");
(jff=avkobling--);

Selv om mange ikke skjønner noe av denne koden, kan den være til hjelp hvis du spiller ludo daglig (eller i digital form, noe som er blitt mer og mer populært de siste årene). Ninjatriks: Et forskningstudium fra Japan har avslørt kodede meldinger i måten brikkene flyttes på. Kodene er kommunikasjon mellom to av spillerne som helst ikke vil ha med de andre to, og som dermed bruker ninjatriks i ludo for å bli kvitt plageåndene. Det antas at teknikken først ble tatt i bruk av Mitsubishistammens krigere.