Krigsfotball

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette er eit kart over ein krigsfotballbane

Krigsfotball er ein leik som går føre seg i all hemmelighet i USA. Det er fangevoktarane som arrangere leiken, og fangane som leike.

Historie[rediger]

Leiken var funnen opp tidlig på 1970-talet. Det var då talet på dødsdømde fangar steig kraftig. Det vart første gong spelt på Alcatraz. Alcatraz...hmm, tenke du...har eg ikkje høyrt om det før? Ja, det er jo den fengselsøye i USA. Feil! Det var ikkje ei fengselsøy, men ein svær arena for krigsfotball. Alcatraz var det perfekte skalkeskjul for leiken. Som sagt begynte det i 1970-årene, og leiken lever i beste velgående i den dag i dag.

Spelereglar[rediger]

Banen var enkelt og greit heile øya Alcatraz. Den vart malt ein kvit strek midten som tilsvarte midtbanen. Det er ca 100 dødsdømte fangar på kvart lag. Alle fangane fekk utlevert eit våpen som dei skulle bruka under kampen. Det er satt opp tre tårn på kvar banehalvdel som nokre av fangane kunne gå opp i. Dei skulle skyta motstandarane som kom forbi. Det er èin ball med i spelet. Den er det om å gjera å få over på den motparten sin banehalvdel. Kosta kva det kosta ville. Heil i enden på banehalvdelane var det satt opp eit lite mål som var ca 1 kvadratmeter stort. Det er lov å ta ballen med hendene. Det er ein hoveddommar i helikopter som fly oppforbi banen. Det er fordi det er for farleg å opphalda seg midt i krigsområdet spelet. Denne dommaren ser til at ingen fangar gjøymer seg eller prøve å stikka av. Det er også 4 linjedommarar som står på den 25 meter høge muren som omkransar banen. Dei 4 linjedommarane hiv ned ammunisjon til fangane når dei er tomme. Vinnarlaget er ikkje det laget som har scoret flest mål, som du kanskje trudde. Nei, vinnarlaget er det laget som står igjen. Om det er 10 stk igjen på heile banen og alle er på samme lag er reglane sånn at den som står igjen når dei 10 har hatt ein knivkamp i ein telefonkiosk, får gå fri. Då kan han gå fritt rundt som han vil i Alcatraz, eller han kan svømma i land. Dei får ikkje skyss over til land.

Fakta om krigsfotball opp gjennom årene[rediger]

  • Den lengste krigsfotballkampen varte i 27 timar og 16 minutter.
  • Det største antall fangar som har deltatt i ein enkel kamp er 345.
  • Det største antall fangar som har døydd i løpet av ein enkel kamp er 344.
  • Ein gong var det ingen vinnar. Han siste tok sjølvmord.