Korallrev

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Korallrev - legg merke til ørene.

Korallreven er et særdeles musikalsk dyr som trives best i orkester, kor og korpssammenheng. Hele familier er også funnet i store kirkeorgler. Man mistenker korallreven for å formere seg i kirkeorgier. DE ER LIKE RARE SOM DEG!

Tam korallrev[rediger]

Tam Korallrev trives i selskap med kultiverte mennesker. Den liker rolig og behersket musikk, men de ømfindtelige ørene krøller seg over hodet og kveler korallreven ved fremføring av fortendelsnoter og polsk frijazz.

Korallreven kan virke traust og kjedelig, men skinnet kan bedra. Dessverre blir korallreven ofte bedratt av sitt eget skinn og ender opp som pelskåper.

Vill korallrev[rediger]

Vill korallrev lever i grunne farvann ved kysten. De fanges i noter eller harpe. Korallreven lever av sjøgrevling, strekkfisk og akvakultur. Særlig på den sørlige halvkule har korallreven funnet gode yngleplasser. Vill korallrev har blitt mer sjelden de siste årene grunnet uvettig revejakt med sjøhester.

Historie[rediger]

Korallreven ble først observert i sen renessanse, og da i klostere og kirker. Man antar at de første korallrevene kom med seilskutene fra sørlige strøk av kloden. Sjømenn som kom til Europa i skutetiden hadde ofte rev i seilene, og man antar at mange av disse kan ha vært korallrev. Under barokken spredte korallreven seg også til slott og større herskapshus. Den var populær i salonger, der den holdt unotebestanden nede. Korallreven er i dag nesten helt domestisert.