Kløfta

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

«I have to learn Norwegian, because I have relatives there! I have already learnt the phrase "kloeft er toeft"!»

- Paris Hilton om Kløfta

«I like kløft"!»

- Jack Bauer om Kløfta

Hun har sine røtter i rekkehusene på Hilton

«Hello, Oslo

- Forvirret rockeband på konsert i Kløfta


Mjølføyka

Kløfta City, offisielt kalt Traktorhovedstaden, er den største byen i Norge. Byen ligger i fylket Akershus og har 653 innbyggere. Kløfta er et av verdens viktigste kulturelle knutepunkter, og byen har lang rekke kjente jorder, gårder, traktorer og van biler . Kløfta huser alle internasjonale ambassader til De forente traktorer, og organisasjonens hovedkvarter ligger også her.


Turisme[rediger]

42 turister besøker Kløfta hvert år. Blant de viktigste attraksjonene er rundtur med traktor, åker-pløying, potet-opphøstning og rideskole. Andre viktige årsaker til det høye antallet besøkende er shoppingmulighetene på det verdenskjente storsenteret Romerikssenteret på rundt 34,6563 kvadratmeter.

"Byens" mange kulturer trekker også turister. Tradisjonelt sett har Kløfta vært kjent for et internasjonalt miljø med mange ulike folkeslag, som svensker, dophuer, vestlendinger, polakker, pakistanere, nordmenn, rastamenn og lommemenn og disse gruppenes matretter som har blitt symboler på byen. Kløftas kontinuerlige innvandring gjør at matbildet stadig er i endring, og de senere årene er matretter med opprinnelse i Midtøsten (som fallaffel og kebab) blitt svært populære.

Kløfta har også en del langtidsturister, som oppholder seg så lenge på stedet at de kunne blitt regnet blant de fastboende hvis de hadde betalt skatt. Disse turistene mener at Kløfta er så bra at de blir helt fengslet. Befolkningen ser lite til denne gruppa med turister, men de befinner seg like ved Kløfta sentrum. De bor på Ullersmo landshotell, og det er svært sjelden de får mulighet til å bevege seg utenfor hotellets gjerde. De få gangene de skal utenfor, er de ofte i følge med en eller to hotellansatte. De har sikkert lite behov for å bevege seg rundt på Kløfta. De får jo servert mat og har flere typer verksteder på hotellet. Det var en tid da alle valfartet til Dors Pils og Poker (DPP), Stedet er nå nedlagt på ubestemt tid av personlige årsaker. Men nye virksomheter vokser stadig frem, så som Stein Nagell Teltutleie, romerikes ledende leverandør av partytelt og messeutstyr.

Utvikling[rediger]

Det er uante muligheter for nye mennesker på Kløfta. Dette kan best anskueliggjøres gjennom en nøye gjennomgang av Ikkenytts artikkel som påstår at Kløfta faktisk er vinneren i denne artikkelen: http://ikkepedia.org/wiki/Ikkenytt:Kl%C3%B8fta_er_vinneren_i_2006.

Ullersmo landshotell

Fritidssysler[rediger]

Kløfta er også kjent for gambling, med blant annet 2 bingohaller. Der sitter 17 gamle tanter og blåser mentolett i håp om å få kols først.

Dessuten er Kløftas befolkning kjent for å gå. De går til toget,

Fotgjenger, her etter et uhell i fotgjengerfeltet

Romerikssenteret, naboen, skolen, jobben osv. Det er ikke mulig å kjøre gjennom Kløfta uten å se minst 14 personer utstyrt med refleksvest i lett trav langs fortauet. Alle fotgjengerne går langs "rånerstripa" der unge menn med gamle biler spinner rundt med bilen full av fjortisjenter. På grunn av en svært høy fortauskant, er det sjelden at fotgjengerne blir overkjørt. Det er mange "fuglekikkere" som tar turen til Kløfta forå få et glimt av den kjente Dors Drul!

Kjente folk fra Kløfta[rediger]

Stedets store kjendis, Frøken Andersen
Stedets fjerde største kjendis, Unni Askeland

VillaMedusa Cathrine, Stein Ove Berg, Miss Norway Imam Kerigo, Glamourmodell Stine Marie Bringsli, Kioskedori Aud, Struksnes, Old Henri P, og Ahmed Kerigo (Street workout atlet)