Kjøttmeis

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
kjøttmeis
Ein kjøttmeis har fått tak i eit uskuldig dyr
Ein kjøttmeis har fått tak i eit uskuldig dyr
Vitenskapelig(e)
navn:
Kjøttus Meisus
Norsk(e) navn: Kjøttmeis
Hører til: Fugl
Antall arter: 1
Habitat: På fuglabrettet
Utbredelse: Der det er varmblodige dyr.
Delgrupper:
  • Ingen

Kjøttmeis er ein type fugl som fins over heile landet. Dei er faste besøkande på fuglabrettet, men ikkje la deg lura! Kjøttmeisane et ikkje brødet og frøene du gjer dei. Dei sit og vente til du kjem ut for å eta deg. Dei er veldig glad i kjøtt. Ferskt, blodig, varmt kjøtt.

Jaktmetode[rediger]

Dei jage i flokk. Du har kanskje sett ein flokk kjøttmeisar jaga i flokk. Dei hoppar og biter deg om du prøver å ta bilde av dei. tilyselatande uskuldig, bort til deg og heng seg fast på leggen. Andre kjøttmeisar vert tiltrukkne av lukta av blod som piplar ut av leggen, så dei kjem etterkvart trippande og bit seg fast på andre kroppsdelar. Etter kvart har offeret mista så mykje blod at det går i bakken. Då kan kjøttmeisane begjynna å eta. Dei tar alt, utanom margen og beinene. Så hoppar dei glade og fornøyde opp på fuglabrettet og speidar vidare etter eit nytt offer.

Ein kjøttmeis klar til å setta dei skarpe klørne sine i bytte.

Utsjånad[rediger]

Ein kjøttmeis er eigentleg grå over heile kroppen. Men når dei samlar seg for jakt, så malar dei buken sin gul, og resten blått, kvitt og svart. Det er ein slags krigsmaling. På føtene har dei lange klør til å hekta seg fast på varmblodige dyr. Nebbet er cirka 2 centimeter langt og utruleg kraftig. Kroppen er dekka med vantette fjør. På toppen av hovude har dei eit svært gevir som dei bruker til å halda fast mindre byttedyr så dei ikkje kan stikka av. Hvis du er i tvil om det er ein kjøttmeis du ser på, så ta ein kikk på augene. Dei er blodraude. Det er på grunn av alt kjøttet dei et. Så pass deg neste gong du ser ein "uskuldig" liten kjøttmeis.Dei er nokre tjuvraddar.Dei tek melk,fly og bilar.Så hvis eit fly styrter i bakken, er det mest sannsynleg at det er ein kjøttmeis bak rattet. Det er eit flyselskap som heiter Tittsuitt,som reiseselskapet Tui reklamerer for titsuitt ofte.

Ellers[rediger]

Om du ser ein kjøttmeis, så må du koma deg innandørs med ein gong. Ein kjøttmeis ser ikkje på deg to gongar før han kjem trippande. Kjøttmeisane kan eta kvarandre hvis det er lite med folk i nærheten. Dei kan sjølvsagt ta dyr òg, men dei veit kor morderiske og blodtørstige desse kjøttmeisane er, så dei held seg vekke. Kjøttmeisane er veldig hardskotne, så om du vil drepa ein må du slå han i hjel med ein hammer eller liknande. Kjøttmeisen står for 4% av alle dødsfall i Norge.