Kingdom Hearts

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om Kingdom Hearts.
Logoen til Kingdom Hearts. Som dere kan se, inneholder den et hjerte, en nøkkel og navnet "Kingdom Hearts". Dette er svært viktige ingredienser i serien (I tillegg til gummiskip, valper, magi, venner, Disney-karakterer, Square Enix-karakterer, mørke og lys).

Kingdom Hearts er en spillserie som er blitt utviklet i samarbeid med Disney og Square Enix. Den går i korte trekk ut på at en liten gutt løper rundt og slår ned ting med en overdimensjonert nøkkel, mens han leter etter vennene sine. Spillet har solgt i hundrevis av eksemplarer i hele verden, finnes i japansk og engelsk utgave, og gir begge selskapene en hel haug med penger.

Se også ”Ting som er bedre enn de høres ut som

Begynnelsen[rediger]

I begynnelsen av dette årtusenet gikk det nedenom og hjem med Disney-konsernet. Filmene deres ble verre og verre, og det de fikk inn på alt det andre de solgte, var snart ikke nok til å holde lederne med dop og sjokolade. Det hele snudde da noen av de fremste Disney-lederene ble invitert på julebord med ledere fra andre underholdningsskapere. Kvelden ble lang, drinkene ble mange (de var jo uansett gratis), og de dumpet ned sammen med lederne for Square Enix (også kjent som FirkantMyk). Et sjokkert vitne forteller nå hva som hendte (navnene er endret av hensyn til Disney):


«’D.D’ styrtet den siste tequilaen, og gikk i gulvet. Alle lo, fordi de trodde han var nede for telling, men han kom seg på beina og grep tak i ’S.E’. ”Jeg har en ideeee!” ropte han, og fektet med glasset. ”Vi shlår osch schammen!” ’S.E’ var ganske beruset, og svarte ”Shtrålele ide! Vi kan lage et … et … et sphill!” Alle klappet og hoiet. Fem av lederne spratt opp på bordet og begynte og danse macarena, men ’M.M’, som ikke hadde drukket like mye som de andre, spurte ”Hva (hikk) skal det handle om?” ”Det schkal handle om … det schal handle om en gutt som dreper veschner med en … en nøkkel!” utbrøt en mann under bordet. Alle hoiet og klappet igjen. ”Schkaff noen kontrakter!” ropte ’S.E’. ’M.M’ syntes visst ikke at iden med en gutt som dreper vesener med nøkler lød videre god, men på den annen side ville en kontrakt med Square Enix være verdt millioner for Disney. Han hentet kontrakter, og innen 10 minutter hadde alle skrevet under, og saken var i boks.»

- anonym julebordgjest om begynnelsen på Kingdom Hearts

Da lederne våknet dagen etter med en heidundrende hodepine, fant de til sin skrekk ut at kontrakten var bindende. Dermed måtte de lage et spill om en gutt som dreper vesener med en nøkkel, for ikke å bli gjemsøkt at 10 000 blodtørstige advokater. Derfor satte de sammen sine kreative ledere, som jobbet natt og dag med bare sukker til å ernære seg på. Resultatet er Kingdom Hearts, som viste seg å bli noe av det beste som har hendt begge selskapene. Av mangel på kreative løsninger, tok de de aller fleste verdenene og personene fra filmer og spill de to selskapene allerede hadde laget. Det gikk fortere, og spillerne ville jo sikkert ikke se forskjell.

Historie[rediger]

Historien går ut på at det er en hel masse verdener svever ganske fritt i et lite verdensrom. Alt var fredelig og fint, inntil … mørket kom. Mørket kom, slukte mennesker og verdener og truet med å ta over (lyder det kjent? Det er mulig det er kjent, fordi det er et meget brukt konsept). Det eneste håpet er å lukke dørene i verdenen, med en spesial nøkkel. En enorm spesialnøkkel …

Inn på scenen kommer Sora, som inntil nylig var en helt normal tenåring. Det viser seg at han er utvalgt (synes du dette lyder kjent? Dette er også et mye brukt konsept) til å finne og låse alle dørene. Han får en enorm nøkkel, to følgesvenner, og et gummiskip, og blir deretter kastet ut i et sinnssykt merkelig eventyr (synes du dette lyder kjent? Da er du merkelig). Mennesker som har mistet hjertene sine blir hjerteløse, logisk nok, og de må bekjempes. Mennesker som hadde veldig sterke hjerter deler seg i hjerteløse og trapesartister. Trapesartistene må også bekjempes. Dette er i store trekk historien i Kingdom Hearts.

Spillkonsept[rediger]

Jakten på de forsvunnende ... hva?[rediger]

Størsteparten av spillene går ut på å reise rundt, enten med gummiskipet deres, eller rett og slett å gå. Treer-banden (Sora, Donald og Langbein) er på konstant jakt etter Soras venner Riku og Kairi, og kong Mikke. Innimellom må de sette jakten på pause, fordi det er andre ting de må lete etter i mellomtiden (nøkkelhull, personer som har forsvunnet, skattekister eller sokker som har blitt borte i vaskemaskinen). Gummiskipet deres bringer dem til forskjellige verdener. De aller fleste er verdener fra tidligere disney-filmer, men av og til kan det komme noe originalt.

 • Disse grunntrekkene går igjen hver gang de lander i en ny verden.
 • De møter nye personer.
 • Personene har et problem (som oftest at de må finne en ting).
 • De setter sin egen jakt på vent mens de hjelper personene å finne tingen.
 • De finner ut at tingen er tatt av en skummel person.
 • De sloss mot den skumle personen.
 • De klarer å slå den skumle personen.
 • De blir sterkere, og får enkelte ting.
 • De finner et nøkkelhull, og låser det.
 • Alt er vel i verdenen, og de drar videre.

Noenlunde ikkevoldelige slåsskamper[rediger]

Fra tid til annen, støter trioen på folk som ikke lar seg overtale med vanlige midler. Da må de sloss. Siden dette er et barnespill er mengden blod som blir spilt i disse kampene lik 0. Kampene går ut på at Sora slår motstanderen med den gigantiske nøkkelen sin, Donald kaster magi på dem, og Langbein slår skjoldet sitt i hodet på dem. Dette gjentas etter behov, til motstanderen er nedkjempet. Når motstanderen er nedkjempet, dør den ikke i vanlig forstand … siden dette er et barnespill, blir den ganske enkelt borte i mørket. Meget enkelt. Kampene blir hardere og hardere jo lenger spillet går. Til gjengjeld får de bedre og bedre nøkler.

Karakterer[rediger]

Noen av de viktigste personene i Kingdom Hearts. Venstre øvre bilde, venstre til høyre: Riku, Kairi, Langbein, Roxas, Donald og Sora. Høyre øvre bilde, venstre til høyre: Sora (igjen), Riku (igjen), Mikke, Namine, mannen i rødt som Christopher Lee gir engelsk stemme til, og Ansem. Nedre bilde, venstre til høyre: Xigar, Demyx, Luxord, Xaldin, Saix, Mansex, Axel, Marluxia, Larxene, Lexaeus, Zexion og Vexen.

Treer-banden(olsen banden)[rediger]

Denne gjengens eventyr er det som blir dokumentert i spillene. De reiser fra verden til verden, og som regel leter de etter noe. De pleier som regel bare å finne en masse trøbbel som de må ordne opp i før de drar igjen.

Sora er 14 år gammel, og helten i spillserien. Han er utvalgt (ja, det er gammeldags, men det fungerer likevel) til å bære Nøkkelen (the epic Keybalde of Doom), og låse nøkkelhullene rundt om i verden. Han er på leting etter sine venner, Kairi og Riku. Han er ganske naiv, børster aldri håret og bruker sko som er 8 nummer for store. Han er også manisk deppressiv. Han er også kjent som "Nøkkelbæreren" eller "Nøkkelhengeren".

Donald Duck er en and. De aller fleste mennesker fra 2 år og oppover burde vite hvem han er. Han er en trollmann og bruker magien sin til å sloss med. Det er dessuten vanskelig å forstå hva han sier. Han er også alltid i veien, og sier bare patetiske ting. Har forferdelig dårlig innflytelse på Sora.

Langbein er en hund med liten inteligens, men til gjengjeld et stort hjerte og enda større tenner. De aller fleste mennesker fra 2 år og oppover burde vite hvem han er også. I kamp bruker han et skjold som han slår i hodet på motstanderen.

Nesten like viktige personer[rediger]

Riku er 15 år gammel, (og har likevel grått hår, selv om han kun er 15 år?) og Soras beste venn. Han stakk av da Mørket kom og tok øya deres, og har siden gått frem og tilbake mellom den Gode og den Onde siden som en jojo. I motsetning til Sora, som aldri skifter verken klær eller sko før det har gått minst et år, bruker Riku en hel rekke forskjellige kostymer, bl.a. uniformen til organisasjon XIII ved enkelte anledninger. Til gjengjeld klipper han ikke håret, slik at det henger ned i øynene på ham.Han er veldig glad i brunkrem. Når han og Sora møtes skjer et av disse alternativene:

 • a) De sloss. (ofte p.g.a. sjalusidrama)
 • b) De kliner.
 • c) Han har siden de sist møttes blitt besatt av en eller annen som vil bruke ham til å ta over verden.
 • d) Sora bryter sammen i gråt.

Alle disse alternativene er like vanlige.

Kairi er 14 år gammel, og ble borte da øya deres ble tatt av Mørket. Siden da har begge guttene lett etter henne, og hun har blitt tatt av den Onde siden, fordi hun er en av syv forkjellige prinsesser, som alle har viktige nøkler til å åpne en spesiel dør. De andre prinsessene er Askepott, Snehvit, Sjasmin, Tornerose, Leia Organa og Arwen. Hun sov seg gjennom nesten hele det første eventyret, og våknet ikke før alle var i virkelig trøbbel. På dette punktet skiller hun seg dermed fra Tornerose, som ikke våknet før alle problemene var over. Hun har hatt forhold med Riku, Axel og Sora.

Organisasjon XIII[rediger]

Organisasjon XIII er en organisasjon som består av … 13 personer. Organisasjonen startet som Organisasjon VI, og besto da av bare 6 personer, men siden har flere kommet til, og de har endret navnet for hver gang de fikk et nytt medlem. Alle har vært sitt element, og alle kler seg helt likt. De har dermed visse likheter med flere andre onde organisasjoner, deriblant Akatsuki, som de visstnok har samarbeidet med. Når en person blir medlem av organisasjonen, endrer han eller hun som regel navn ved at de tar det gamle navnet sitt, legger til en X og stokker om på bokstavene.