Utmerket artikkel

Kaffe

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Kaffepause på jobben
Kaffe er oppkvikkende
Kaffemisbruk på sitt groveste. Denne personen er kaffoman og/eller kaffoholiker.

Kaffe er en drikk som inneholder kaffeiner, som på noen mennesker kan virke oppkvikkende på potensen. Kaffeiner finnes også i store mengder i kaninkjøtt. Kaffe inneholder dessuten koffein og andre mindre betydningsfulle stoffer, som f.eks. sort farge E123 og smaksstoffet E4711.

Kaffe er bedre enn øl, fordi man kan drikke det i arbeidstiden. Faktisk oppfordrer noen arbeidsplasser medarbeiderne til å drikke mer kaffe i stedet for øl. I dag er det flere kaféer som selger kaffe med ølsmak.

Historie

Kaffe ble benyttet av Amerikanerne (det opprinnelige Amish-folket i Amerika) i fordums tid, men ble tatt med til Europa i 1786 av Columbus på en av hans magre reiser til det som i dag kalles kaffens mokka, Mellom-Amerika. På grunn av den lange reisetiden var den viktigste føden ombord kaffe, og da ble det bevist at de fleste mennesker kan leve av kaffe og røyk i lengre tid. Kaffe er dessuten et godt sovemiddel!

Noen rykter sier at den første kaffen ble laget av beksvarte indianere som rev av huden og smeltet den til rykende varm/svart guffe som de drakk. Men som sagt, dette er bare rykter.

Kaffemisbruk

I noen bransjer er kaffe ansett som et legalt rusmiddel. Dette gjelder spesielt innen underholdningsbransjen, showbiz, læreryrke og i kulturformidlingsetaten.

I læreryrket er det ikke lærerne det går utover, men elevene. Lærerne drikker kaffekopp etter kaffekopp, og så gidder de ikke å ta en tyggis, munnpastill eller bruke munnspray en gang. Selvfølgelig får de dårlig ånde, og det er ikke noe morsomt å sitte nær kateteret når læreren sitter der og puster ut sin dårlige ånde. Det er heller ikke noe morsomt å spørre om hjelp. Dette kan være en av årsakene til de dårlige resultatene i norsk skole: Elever som misliker den dårlige kaffeånden får ikke hjelp fra lærerne sine og faller derfor i bakevja. Følgelig burde det være ulovlig for lærere å drikke kaffe, og ikke gjøre noe med ånden sin etterpå.

Det er et faktum at en rekke kjente skuespillere, musikere og andre typer kunstnere inntar store mengder med koffeinholdig kaffe rett før de skal inn i rampelyset. Rockebandet Black Debbath har offentlig innrømt å ha brukt store deler av budsjettet til kaffe, og de har inntatt rusmiddelet både ved bruk av sprøyte, tampong i ræva og gjennom nesa (sniffet). Så vidt man vet har ingen så langt lyktes med å røyke varm kaffe.

Ulike virkninger av kaffemisbruk

 • Sniffing: Brukeren opplever ofte å få for seg en krystallklar hjernehinne, som fører til voldsomt fokus og ekstremt fokusert fokus på de tingene som det fokuseres på. Det varer dessverre bare i 10-15 minutter.
 • Sprøyte (intravenøst): Gudommelig årvåkenhet og følelse av mestring på alle områder. Frarådes barn under 4 år og de som har utviklet allergi mot astma.
 • Kaffedoktor: Sprit som er blandet med kaffe. Man merker nesten ikke spritsmaken og klarer derfor å drikke mer. Man får dessuten et ekstra kick.
 • Kugalskap: Mange advarer mot å drikke kaffe kl. 12 - 13 om morgenen, fordi kuer ofte blir tiltrukket av den sterke lukten. Mange kuer blir helt gærne av smaken og smitter brukeren.
 • Tampong (analt): Mest bivirkninger egentlig, særlig i bruksområdet.
 • Røyking: For å i hele tatt få dette til, anbefales det at man tar gamle sneiper fra askebegeret som man dynker i en dagsgammel kaffeskvett og legger til tørk. Når det er ferdig kan man røyke. Effekten er uviss, for de fleste synes denne praksisen er "way white-trash".
 • Plaster: Misbrukeren får jevnere tilførsel av koffein, og kan så bruke dette som underlag for en eller flere metoder vist ovenfor. Alene har plaster en mild virkning. Kombinert med andre koffeinkilder mangedobles effekt og avhengighet, slik at ordet misbruk ikke lenger er dekkende. Organmishandling er da mer beskrivende.

Framstilling

En typisk kaffereklame.

Kaffe er et bevis for menneskets sublime tankegang når det gjelder produksjonsteknikk:

 1. Den friske, saftige og modne frukten plukkes og tørkes av små magiske alver natten før inhøsting
 2. Den tørre kjernen fjernes fra fruktkjøttet, som kastes
 3. Kjernen ristes for å fjerne de siste rester av vann. Heretter kalles den for en «bønne»
 4. Bønnen knuses til et fint pulver
 5. Man heller kokende vann gjennom pulveret og pulveret kastes
 6. Avfallsproduktet er en sort og bitter væeske, som kalles kaffe
 7. Mange tilsetter nå melk og sukker for å gjøre væsken lysere og fjerne den bitre smaken
 8. Man heller i vodka fra lommerke du har i jakkelommen og håper ingen ser det
 9. Man har laget kaffe!

Under 1. verdenskrig brukte man tørket pterodaktyllort som kaffeerstatning. Under 2. verdenskrig brukte man tørket kaffe som pterodaktyllorterstatning.

Sorter og avarter

Depresso
 • Jahve - Gud elsker denne sorten
 • Frelsens - Visse mennesker bruker denne i stedet for Gud
 • Colombine - For folk uten stemmerett
 • Cafe Ole - Skummer som øl
 • Ali Kaffe - Mange avviser denne som en kaffesort, men Obama godtok den i det offesielle Kaffevalget i 2008
 • Espresso - En hurtig kopp
 • Kaffi - Typisk vannbasert kaffe. Hovedsaklig i Bergensområdet
 • Rett i toppen - ideen som vant skaperen, kaffe blandet ut med 96% som ble norges mest kjopte drikk etter ca 15 minutter i salg
 • Tshawe - Populær negerkaffe som gir deg dansehumør
 • Kaffi Annan - FNs gamle generalsekretær som er malt opp og kan blandes i vann! Bruk MYE sukker
 • KaffeLars - Bare for folk som heter Lars
 • Svensk kaffe: Det unike er at de er 100 prosent "Co2 compensated". Kaffebønnene mister Co2 under transport, men de blir erstattet.

Se også