Johan Sebastian Welhaven

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Pst! Denne artikkelen er utsatt for omfattende lenkespam! Du kan gjerne hjelpe oss ved å fjerne noen av de røde lenkene

«Jævla skløtte.»

- Henrik Wergeland om Johann Sebastian Welhaven

«Først og fremst har jeg hatt gleden av å være Venstre sin forhandlingsleder når vi vedtok denne kommunens arealplan…»

- Venstre vil at Bergen skal enten selge eller lagre en million bøker av Welhaven

Johan Sebastian Welhaven (1807-1873) var en norsk dikter, popartist, danser, kjendis, lærer, frisør, vekter, sykepleier, student, politimann og tubaspiller. De fleste nordmenn kjenner han som en av de store norske forfatterne fra nasjonalromantikken, men de fleste svensker kjenner han som en fyr fra Norge. Welhaven regnes ikke som en av De Fire Store, noe han gremmet seg over 24/7.

Oppvekst[rediger]

Lite vet man om Welhavens oppvekst, grunnet familiens uskikkelige bikkje. Hunden hadde dessverre den lille uvanen med å spise det meste den kom over. Så da Welhaven ble spurt om oppveksten sin svarte han alltid..........................................................

«Hunden min spiste den.»

- Welhaven om oppveksten sin.

Etter 23 år i taushet begynte Welhaven å snakke. Etter noen ord ble han glad i prate, noe som fikk han til å føle seg litt dum. Han skjønte ikke hvorfor han ikke hadde begynt å snakke før. De 23 første årene i hans liv var bortkastet. Etter å ha innsett dette bestemte han seg for å bruke resten av livet på ord og musikk. Han besluttet å slutte på latinskolen og dette gjorde han med stor stil. Plutselig reiste han seg fra plassen sin og gikk frem til sin gode venn og lærer, Lyder Sugent. Et nanosekund senere slo han ned den gamle mannen med en knallhard rett venstre. Etter dette begynte han på en skole der han lærte hvordan han kunne slå ned gamle menn med en knallhard rett venstre.Han fikk A++ på alle eksamener.

Ettersom årene gikk, fikk han et ektremt sterkt behov for å skaffe seg familie. Han adopterte dermed 13 barn fra Danmarks minste by København, og kalte alle sammen for Johan Sebastian Welhaven. Grunnen til dette var enkel, han ville forsikre seg om at hans navn skulle gå igjen i generasjoner slik at selveste Wergeland ble sjalu. Ikke bare adopterte han 13 barn, han skaffet seg også utrolige 22 elskerinner! I pannen på dem skrev han hver dag "WelhavenSIIIIN" og tilføyde et hjerte.

Diktning og rusmisbruk[rediger]

I 1830 lot han seg føde på nytt. Han ville begynne et nytt liv og gjorde dette ved å krype ned i en bjørn. Ni måneder senere ble han funnet "nyfødt" i en slimklump i Oslomarka. Han beskriver oppholdet i bjørnemagen i sin første bok, "Mit Liv I Mavecyre". Det viste seg at han hadde en skarp og blodig penn, og han fortsatte å skrive. I 1835 kom de to bestselgerne "Münchenpoplerne" og "Reiseguide til Christianias rennesten". Han ble landskjent og avskyelig rik. Noen vil si at han ble gal av suksessen, mens våre spanske venner vil si "loco".

Uansett, de overflødige pengene ( altså de han ikke brukte på hårprodukter ), ble ikke brukt fornuftig. Han fikk seg en dyr og helseskadelig uvane. Det hele begynte da han var på fest med svogeren Ernst Sars, oppfinneren av SARS-viruset og anerkjent lege. Etter at middagen ( også kalt eldstesønnen ) var fortært, var det noen som tilba Welhaven en pepperbøsse. Welhaven ga etter for presset og tok noen små sniff. Da var det dessverre gjort. De neste månedene brukte han halve formuen sin på ulovlig pepper , og var ruset under hele skriveprosessen til diktsamlingen "Uleselig Tittel" fra 1837. Heldigvis hjalp hans gamle venn Lyder Sugent ham, og etter fem uker med lørdagspolka , geitemelk, cannabis og Shakespeare-sitater var Welhaven kurert. Ulempen var at han nå var cannabis-avhengig. Mot slutten av livet engasjerte han seg i kampen mot dop-saken, under mottoet "Inte Køb Peber, Børn!" Dagen etter ble han snill igjen og ble verdenskjendis, delvis

Konflikten med Wergeland[rediger]

1830 var ikke bare starten på Welhavens "nye" liv, det var også starten på et langt og koslig uvennskap med dikteren Henrik Wergeland alias "Mr 17. mai" Welhaven hadde nemlig et godt øye til Wergelands søster, den lite vakre Camilla. De var hemmelig forelsket, selv om det ikke virket sånn. Det sto nemlig et gigantisk skilt i Pipervika med påskriften: "Camilla Wergeland og J.S.Welhaven er forelsket i hinanden!" Camillas bror, Henrik, likte ikke romansen mellom de to turtelmåkene. Han ønsket at Camilla giftet seg med konemishandleren Peter Jonas Collett ( Henrik og Camilla var aldri gode venner ). Dette skapte en konflikt mellom Welhaven og Wergeland. Det begynte med høylydte diskusjoner på det lokale konditoriet ( Welhaven oppfant uttrykket "morra di" i en slik diskusjon ). han synes hasj var bra

Kjente handlinger[rediger]

Uncyclopedia Puzzle Potato Notext.png
Ikkepedia har en artikkel som er fullstendig irrelevant for denne artikkelen.
  • Oppdaget vann ved en tilfeldighet.Senere da han badet lagte han farris.
  • Ga MacGyver sin første lommekniv
  • Spiste pølse.
  • Døpte sin sønn "Tassen".
  • Brukte offentlig toalett uten å smøre etterlatenskapene utover veggen.
  • Lærte Edvard Munch å male.

Familie og død[rediger]

Etter å ha gitt opp Camilla Wergeland, levde han et syndig liv med utagerende festing, damer, fyll, tre ekorn og ett snabeldyr. Resultatet ble flere ukjente etterkommere i Oslo og omegn. Hele norges kjendiselite i dag er etterommere av Welhaven, bl.a. Helen Bjørnøy, Kjell Inge Røkke og Knut Olsen. Hans første ekteskap gikk i do, bokstavelig talt, da hans kone, Constanse Tussa, druknet i deres vannklosett i deres bolig på Nordstrand. I 1840 giftet han seg med den 97 år gamle enkefruen Amelia Bruskeknotten. Hun døde dagen etter bryllupet av "alderdom". Welhaven, som hadde kjøpt en stor seilskute noen dager før, fikk økonomiske problemer da han fant ut at hans døde kones formue besto av en binders og litt sand. I januar 1880 døde han av en overdose hår-voks.

Bibliografi[rediger]

Brothaz 'n' Homiez
Rappere
2pac | Bush-Boy | Danny B
Eminem | J-Pimpz | Kendrick Lamar
Arne Roger | Kanye West
Tha Popefather | Biggie Smalls | Snoop Dogg
Rapgrupper
A Tribe Called Soviet | CWA | Dah Moscow Pimpz
Kommunister i kamp |Lenin and the Gang | Skatteetaten
Sugar Hill Gang | Wu-Tang Clan
Ødegaard and the Astrofysicans
Bilder
Wegro.jpg
Rundmc 72.jpeg
Linkz
International Snoop Dogg Club | GangstahZone |
Nynorsk ræp | Russ-hop