Jentelus

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Jentelus sett gjennom et mikroskop

Jentelus er en urgammel parasitt som har gått fra mor til datter i utallige generasjoner, og har vært fryktet av menn like lenge. Det antas at opptil 90 prosent av kvinner i verden er bærer av parasitten, og ca. halvparten av disse har den varianten som kan smitte over til menn. Kjente menn som er smittet med jentelus er blant andre NRK P3s musikksjef og femidott Håkon Moslet, NRKs utelivsekspert og ut-av-skapet-homofile Per Sundnes og Finn Schjøll, bedre kjent som blomster-Finn.

Opphav[rediger]

Arkeologer har funnet jentelusfossiler så gamle som 456 år, og det antas at parasitten oppsto i området rundt Namsos. Selv om jentelus har eksistert i over 400 år, har vi bare vært oppmerksomme på sykdommen i ca. 100 år. De fleste gutter i dag blir født med en ekstra sans som de bruker for å detektere den smittsomme varianten av sykdommen med. Denne sansen sløves kraftig når guttene kommer i puberteten.

Jentelusen har mange likhetstrekk med lakselus, som er kjent for å klø noe forferdelig som beskrives som så borti helvete jævlig at laksen hopper ut av vannet. Dette kan sannsynligvis forklare hvorfor kvinner med jentelus er så irritable.

Menn og jentelus[rediger]

Før gutten kommer i puberteten er jentelussansen meget sterk, og han får forferdelig panikk og blir hysterisk når det finnes smitte innenfor to meters radius. I og etter puberteten er denne sansen fordervet av kvinnelig list, og mannen må derfor se etter tegn på smitte i stedet for å stole på sansene. Vanlige tegn er som følger:

 • Generell irritabilitet
 • Vanskelig for å kjøre bil
 • Blir full av én øl (eller mindre)
 • Skravling hele tiden
 • Legger to egg om dagen
 • Er redd for å se feit ut. Alltid.
 • Bruker opp alt varmtvannet i dusjen
 • Trang til å se romantiske komedier
 • Musikksjef i P3
 • Shopping
 • Elegant dansing
 • Gift med Märtha Louise
 • Drikker rusbrus

Andre, ofte mindre tydelige tegn kan også forekomme, som trang til å spise is og kjeks, og grining.

Symptomer som interesse for mote, oversminking og overdramatisering blir ofte også satt i sammenheng med jentelussmitte, men er mer sannsynlig tegn på en annen parasitt kalt fjortis.

«Det finnes ingen kur mot jentelus.»

- Blomster-Finn om jentelus

Jentelusen er også grunnen til at gutter/menn har hoppet av the straight line og gått over til the dark side, med dette har den altfor kjente homo-musikken også kommet ut av skapet.

Menn med alvorlig smitte av jentelus blir ofte kalt femiklædder, homofile eller bifile. Et eksempel på dette er Arve Juritsen.

Kirken har blant annet sett på homofili som en sykdom, og dette er ikke uten grunn, da homofile tross alt er menn med ett hardt tilfelle av "ekstrem-smitte" av denne feminiserende parasitten jentelus. Det er enda ikke funnet noen kur mot denne tilstanden, men kirken mener det er mulig å kurere homofili. Bønn og andre kirkelige ritualer som eksorsisme er brukt, med varierende hell, ofte har de helbredede fått emosjonelle plager, mye sutring og sipping. Andre bivirkninger av mere alvorlig art har forekommet.

Smitte[rediger]

Uhyre smittsomt, og smitter på de fleste kjente smittemåtene: Dråpesmitte, luft og vann, kontakt etc. I tillegg smittes det i drømme, og denne smitten er særdeles vanskelig å få bukt med. Det blir sagt at denne smitten kan komme til å spre seg som en pandemi, lik sjokoladeavhengighet. Det beste er faktisk å oppsøke smittekontakt, for på den måten å forsøke å få jentelus til å se en annen vei slik at man tar jentelusa ved nesen. Et gammelt jungelordtak sier: Dersom du ikke kan slå dem, gjem deg blant dem...

Landsforeningen for mannsjåvinister gjorde et forsøk på å stanse denne invasjonen av mannens område, men fikk pryl og klæss av mandige og hårete kjøleskapkastende aktivister fra Ottar.

Fra barneskolen av lærer vi at nærkontakt med jenter fører til smitte. Dette er litt sant, da gutter som er mye sammen med jenter ofte viser mange av symptomene på smitte.

Virkning[rediger]

Når en person er rammet av jentelus, kan det føre til at andre i nærheten kan begynne å oppføre seg irrasjonelt, og i verste eller beste fall rammes av forelskelse og kjærlighet.

Bekjempelse[rediger]

Hvorfor?