Jarle Bernhoft

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Jarle Bernhoft er en kjent norsk musiker, stilikon, hofteprotesemaker og antropolog.


Oppstandelsen[rediger]

Carl Christian Phillibombom Phrederick von Bernhoft ble født i en skråning ett sted i Sverige en vårdag i 1977. Mammaen hans var en fritenkende hippie fra Texas som likte å stå naken i stuen og kikke ut av vinduet mens hun holdt den store tekoppen sin i fast grep med begge hendene. Pappaen hans, Carl Phrederick Georg von Bernhoft var svensk baron, fetter av svenskekongen og direkte nedstammet fra Gustav Vasa, mannen som fant opp knekkebrødet.

I relativt ung alder var Carl Christian en skoleflink og veloppdragen gutt som aspirerte til å bli både arkitekt, filosof, matematiker og seksualforbryter. Allerede som 14-åring ble han tatt opp som aspirant i den prestisjetunge Gartnerlosjen.


Den vanskelige ungdomstiden[rediger]

I 1991 oppdaget en forferdet mor at den unge Carl Christian hadde laget en bombe på soverommet sitt. Senere kom det for en dag at poden også hadde bedrevet nasking, tagging, skrevet kjærlighetsbrev til Gro Harlem Brundtland og gitt en medelev på kostskolen buksevann. Dette førte til at unge Carl Christian ble kastet ut fra kostskolen, Gartnerlosjen og hjemmet. Den unge gutten ble sendt fra herskapsvillaen i Sør-Sverige til en tarvelig, nedslitt liten hybel på Elverum. Desillusjonert, forvirret, frustrert, forbanna og midt i puberteten bygget den unge mannen sin første trommemaskin fra noe rask han fikk av sløydlæreren sin. Etterhvert skiftet han også navn til Jarle, da han følte dette var ett mer belastende navn som passet ham bedre.


Musikalsk oppvåkning[rediger]

Etter noen år på Elverum ble Jarle introdusert for musikk for første gang av den narkomane naboen som byttet bort ett eksemplar av postens sommerkassett mot tre sigaretter og en plastpose. Opplevelsen ble så sjelsettende at unge Jarle umiddelbart skaffet seg ny frisyre og stilige briller. Alle låtene hans handler også om denne opplevelsen. Etterhvert startet Jarle deathmetalbandet Spam sammen med to kompiser fra Elverum. Det var på denne tiden Jarle ble kastet ut fra hybelen og flyttet inn i ett skur lang E6. Her bedrev han tiden sin med å lære seg å spille gitar, lage instrumenter av ting han fant i naturen samt å se på porno.


Gjennombruddet[rediger]

Spam byttet etterhvert medlemmer, sjanger, medlemmer igjen, sjanger igjen og fikk platekontrakt. Den sterkt polkainspirerte debutplaten solgte godt på bensinstasjoner og diverse undergrunnsmiljøer (stort sett SM-klubber, hjemmebrentforeninger og MC-klubber) i Hedmark. Den beinharde, rocka oppfølgeren solgte derimot tusenvis av plater i hele landet og Håkon Moslet sa til alle han kjente at den var veldig bra. Dette førte til at Spam, som hadde byttet medlemmer igjen, begynte å få spillejobber. Dette bød på utfordringer for unge Jarle som på grunn av sin kriminelle fortid stort sett var ansett som persona non grata overalt.


Solokarriere og ny suksess[rediger]

Spam ble famøst oppløst på scenen midt under en konsert på Quartfestivalen i 2001. Jarle hadde ved ett uhell knust den eneste gitaren sin. Nå sverget han på å aldri røre en elgitar igjen. I stedet viet han hele livet sitt til å opprettholde den karakteristiske frisyren sin, kriminell aktivitet som han administrerte fra skuret sitt og å bygge rare maskiner som han kunne spille inn musikk på. Det skulle ta tre år før han lyktes med dette, men da førte det til en musikalsk oppblomstring og Jarle ga ut tre soloalbum, alle helt uten bruk av elgitar, i løpet av tre timer en Onsdag i begynnelsen av Mai 2007.


Fremtidsplaner[rediger]

Ingen seriøse medier har intervjuet Jarle og spurt ham om planene hans for fremtiden, men rykter, vandrehistorier, bygdesladder og fabrikkerte historier forteller om ett mulig samarbeid med Rune Rudberg. Nylig registerte også Jarle Bernhoft firmaet "Berhoft hofter og bibel" i Brønnøysundregistrene sammen med yppersteprest, forfatter og eksentriker Einar Gelius. Jarle jobber også hele tiden med ny musikk. Hans nye plate skal være sterkt inspirert av ett møte Jarle hadde utenfor Oslo S med en mann med skjegg som spilte tuba.