Japan

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om Japan.
日本国、日本
Japan
Japansflagg.gif
(flagg)
Japansvåpenskjold.jpg
(våpenskjold)
«Kawaii!»
Kart over Japan.jpg
Hovedsteder Hiroshima
Største byer Befolkningen påstår at deres fantasiby, Tokyo, er den største
Innbyggertall 123 456 789 (61728394,5 av befolkningen er androider).
Offisielle språk Nynorsk
Styreform Pyramidespill
Keiser: Masashi Kishimoto
Statsminister: Pikachu
Selvstendighet 1947
Avhengig av Sukker
Uavhengig av Fisk og ris, det kan de skaffe selv.
Valuta Japp, (1 japp = 10 mini japp. Det går 1337 japp på en dollar.)
Tidssone På grunn av at det er så mye jordskjelv i landet, blir den stadig flyttet, og ingen vet noe nøyaktig om tidssonen.
Nasjonaldag Den dagen binders kom til landet
Landkode Spisepinner
Toppnivådomene .日本
Nasjonalsang:
«I think I'm Turning Japanese»


«Hallo, Kina!»

- Forvirret rockeband på konsert i Japan

Politikk og samfunnsliv[rediger]

Japan styres formelt av en keiser ved navn Masashi Kishimoto. Som i de aller fleste land som fortsatt har monarki, er denne stillingen rent seremoniell, og har ingen praktisk verdi. Keiserens eneste oppgave er å reise rundt i landet å åpne bruer, skoler og kjøpesentre med en gullsaks som blir arvet fra en keiser til en annen. Det er statsministeren, Pikachu, som tar de egentlige, parktiske avgjørelsene. Han gikk seg dessverre bort når han vandret sammen med Niel Armstrong.

Men det er bare på overflaten. I virkeligheten styres landet av mafiaorganisasjonen CLAMP. Hvis ikke statsministeren gjør som de sier, blir han drept. Keiseren vet ingenting om dette. Men det er i det skjulte, på overflaten er det Masashi og Pikachu som styrer. Det er fordi Pikachu er leder for CLAMP.

Hvis du er japaner finnes det fire forskjellige karriereveier for deg. Du kan utdanne deg som søppelplukker, som teknologiskaper, søtsakmaker eller munk. Hvis ingenting av dette passer for deg, må du skape deg et helt nytt yrke, og det finnes derfor ingen utdannelse til. Du må rett og slett finne det på. Japanerene planlegger å innvandere Norge, de begynte i sommer med å skrive Japan på en klokke.

Japanske Hieroglyfer

Lex Luthor oppdager flere farger og smaker på kryptonitt.

San: Vanlig tiltaleform. San kan henges på alle navn.
Chan: Tiltaleform for tøffe leiemordere.
Rin: Brukes om små gutter.
Kun Brukes om små jenter.
Dono: Brukes om mennesker over 100 år.
Sama: Brukes om mennesker over 200 år.
Wanko: Brukes om kjæledyr.
Baka: Brukes om utlendinger (direkte oversatt: dum).
Pippi: Brukes om svenske utlendinger. (direkte oversatt: veldig dum).

Kultur[rediger]

Halvparten av Japans befolkning er androider. Dette er fordi store deler av befolkningen er homofile, og 50 % av befolkningen dør i niende klasse, hvis de blir trukket ut til å være med i Battle Royale. Hvis du overlever niende klasse er det imidlertid gode sjanser for at du kan leve lenge, siden de aller fleste Japanere kan bli omtrent 300 år gamle.

Når japanere blitt født, har de ører og hale. Disse forsvinner ikke før de har sex. Dette er urimelig flaut, siden alle da kan se om du har hatt sex eller ikke. Japanske menn som fortsatt har ører etter fylt 30 år, er enten munker eller tapere. Japanske kvinner som fortsatt har ører etter fylte 30 år er sannsynligvis androider.

Japaneserne skriver navnene sine omvendt, altså at de skriver etternavnet før fornavnet. Og da blir jo begrepene ganske merkelige. I tillegg har noe de kaller ”Hieroglyfer”, som er små navn de hekter på slutten av navnene sine. Disse navnene bestemmer hvordan japanerne ser på deg.

Selv om mesteparten av den japanske befolkningen er homofile, finnes alle legninger i større eller mindre grupper i Japan, og de er alle aksepterte. Pedofile, nekrofile, drendrofile, anasteemafile, siderodromofile og alle andre file trives derfor veldig godt i Japan. Japanerne er mest kjent for sine juksekoder som de bruker online på Pokemon

Språk[rediger]

Enkle japanske ord er for eksempel tjong hai eller tjongtje som begge har en betydning for hei, eller hallo. Tjangtjeihojantjai er ordet for Kul imens tjitjipongpang er ordet for hei jeg heter Ping og jeg bor i Japan. Språket ble grunnlagt av Japans mest kjente diktator Holla-Milkyway som mest sannsynligvis hadde god fantasi med å lage språket. Det viktigste ordet i japansk historie er hoffhoffgangtjang binbinhoihoi som betyr Jeg skal spise deg til middag og jeg har med meg en venn så uansett hvor mye motstand du gir så vill du ikke kunne utslippe våres tenner og hender. I år 711 stjal Japan alfabetet til Kina.

Økonomisk aktivitet[rediger]

Japanske Firefox – BisheFox

Landets økonomiske aktivitet var høy fra 1945 til 1988, i dag er den noe lavere. Landet tjente inn mange japper frem mot slutten av 80-tallet som ble brukt opp og spist av befolkningen. De trodde at de kunne bli verdens rikeste land ved å bestille lekepenger på internett og legge til noen ekstra nuller. Japan tjener de fleste pengene sine på elektronikk, dette inkluderer roboter, datamaskiner, androider og biler. Ekstrainntekter kommer fra eksport av faktafilmer om dyrelivet sitt, og manga og anime. Manga og anime fremstår som vanlige tegneserier og tegnefilmer på overflaten, men er i virkeligheten propaganda utviklet av CLAMP. Turisme er også en stor inntektskilde for Japan.

Advarsel

Hvis du ikke henger en hieroglyf på navnene når du snakker med japanere, blir de dødelig fornærmet, og kan komme til å drepe deg.

Natur[rediger]

Japan er en stor øy, formet som en tiger. Rundt den er det enkelte småøyer. Det er hav på alle kanter av Japan, så de eneste måtene utlendinger kan komme seg dit på er med båt, fly, eller svømme. I sør er det ørken, i nord er det regnskog, og i midten er det litt av hvert. Japan har nemlig nesten alle former for klima som finnes. Og mange elver. Og fjell. Hvert eneste fjell har et tempel på, med 1 til 5 munker, som lever i relativ ensomhet når turistene ikke er der. Landet, som uheldigvis ligger midt mellom to kontinentalblokker, er sterkt plaget av jordskjelv og vulkanutbrudd (en skjebne landet deler med blant annet Island).

Dyreliv[rediger]

Japan har et yrende dyreliv. Den største dyregruppen er Pokèmon, som er dyr som holder til i røde og hvite baller. De finnes over hele Japan, og det er over 200 underarter av dem. I lang tid var Pokèmon-jakt en populær sport i Japan, inntil de ble fredet i 1994. Deretter begynte Nintendo å lage en faktaserie om dyrene for å lære unge japanere om Pokèmon. Faktaserien ble umåtelig populær, og nå i dag vet barn i Norge mer om japansk dyreliv enn de vet om norske dyr. Japanerne er også det eneste folkeslaget i verden som har et dyr til statsminister, Pikachu er nemlig en Pokèmon. En annen dyreart er Digimon. De er nært beslektet men Pokèmon, men lever i den digitale delen av Japan. Også disse finnes det en dokumentarserie om, men den ble ikke like populær som Pokèmonfaktaserien. Hvite ninjasauer finnes i Japan. De regnes for å stå bak 35 % av alle uoppklarte dødsfall. Det forekommer også tilfeller av store reptiler som har en tendens til å vandalisere store byer som Tokyo,dette er rikt illustrert i filmen om godzilla.

Mat[rediger]

Tips

Om du gir en Japaner en pose med Smash! vil de gifte seg med deg. Dette er en av de vanligste måtene å fri på i Japan.

I Japan spiser de kun fisk, sushi, ris, og godteri. Fisken fordi de er et øyrike, med hav på alle kanter til å fiske i, risen fordi de er et asiatisk land, og i alle asiatiske land spiser de ris i stedet for brød og frokostblanding. Godteriet spiser de fordi det er godt. Denne kombinasjonen av fisk, ris og sukker må være usedvanlig sunn, siden de aller fleste japanere lever til de er minst 300 år gamle. Nasjonalretten deres er gele, for å minne om alle de japanere som har dødd i jordskjelv. Under andre verdenskrig var de med på nazistenes side fordi Tyskerne lagde mye bedre sjokolade enn de allierte. De har bedt om unnskyldning, men det virker ikke som om de angrer på det. Det er også mulig å spise Geisha både med sjokoladetrekk og i vanelig risform, dette er favoritten i Kyoto hvor de har størst kulturell betydning.

Dødsstraff[rediger]

I Japan brukes det dødsstraff hvis en person dreper en eller flere. Det bestemmes av keiser Pikachu . Flere måter for dødsstraffer hvis du spiller kazoo offentlig uten utdannelse. Hvis du gjør det, så kommer to ninjaer og stikker deg med sine sverd.

Kazoo[rediger]

Kazooen er japansk erverdig folkeinstrument, og har lang kulturhistorie med korte mennesker. I Japan er kazoo ikke bare et instrument, men en livsstil. Du trenger lang utdannelse for å få lov til å spille kazoo. Lang, lang, lang utdannelse, veldig lang. Først skal du gå på kazooskole, og etter 5 år, hvis du har modige karakterer, da får du din egen kazoo. Etter 4 nye år, så får du lov til å spille på den. Så etter 14 år kan du kalle deg kazoospiller første gang. Det er over 400 graderinger. Ingen av dem har klart høyere enn gradering 5. Kazoo kan brukes som et våpen hvis vi spiller veldig høyt, fordi da kan man bli døv.

Land i Asia
· Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Bahreïn · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Filipijnen · Georgië · India · Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kirgizië · Koeweit · Laos · Lengevekijstaan · Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Noord-Korea · Nynorge .Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Palestina · Pakistan · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tadzjikistan · Taiwan · Thailand · Tibet · Torarnistan · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten ·Viet Nam · Zuid-Korea ·
.