Jamshid Bauerdinedshad

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Jamshid Bauerdinedshad er hovedpersonen i den berømte persiske fjernsynsserien "24", agenten fra den iranske hemmelig etterretningstjenesten CTU (Christian-elimination Teheran University - en spesielt akademisk-radikalt-klerikalt avdeling for kampen mot terrorisme). En avsnitt av serien består av 24 episoder, som tar 60 minutter hver og handler akkurat en time ekt-tid. Den "Nasjonal-Revolusjonære Kanal av Iran (NRK Iran) produserte episodene i ti år 1999 til 2009. Det finnes sju avsnitter alrede og en åttende avsnitt er planlagt.

Hovedpersonen Jamshid[rediger]

Jamshid, islamens største helt!

Jamshid er starkt og har mye peiling på teknikk, på teologi, på kvinnfolk og på våpen. Han er flink, har alltid en kult vits på leppene og han er trofast i koranen. Alltid har han en bønneteppe med seg og uansett hvor farligt en situasjon er - han glemmer alldri de islamske bønnene. Hver tredje episode slutter med en bønn eller en besøk i en moské.
Det kule hodetørkle han har på seg utformer en popstar i de iranske mediene. Poster og plakater av hans ansikt er i hvert rom av den persiske ungdomen og de unge damene har billeder på insida av slørene.

Avsnitt 1[rediger]

De første åtte timer[rediger]

Den onde amerikanske terrororganisasjonen CIAdah planlegger en attentat på den spranglete presidenten av den islamske republikken Iran Mahmoud Ahmadinejad. I time 1 redder agenten Jamshid livet av presidenten, når en feig amerikansk snikskytter skyter på dem med en presisjonsgevær. Men Amerikaneren hadde ikke forventet, at superagenten var med på og at han kunne omlede skytten med et speilkonstruksjon. I time 2 gir det flere forfølgelsesjakter på dromedarer. Hos shodownen i ørken in en malerisk oase dreper Jamshid leiemorderen og 47 av hans amerikanske oppdragsgiver. Deretter i timene 3 til 5 finner Jamshid ut, at bakmenn av attentaten har infiltreret både revolusjonsgardene og den iranske hemmelig etterretningstjeneste og samtisig også CTU'en selv med noen dobbelagenter. Helten må dukke under å fortsette kampen. Jamshid skaffer seg en Kamel og begynner forfølgelse. To flere kapitalistiske-imperialistiske agenter ble skytt ved slutten av time 6. Men uheldigvis slipper da opp Jamshids ammunisjon. time 7 tilbringer han på basaret i Teheran og prøver å slå av på prisen for extra ammunisjonen. I time 8 har han kjøpt seks extra magasiner for pistolen, men på basaren har de desverre stjålet lommeboken sin med agentlegitimasjonen og kredittkorta. Han tar satellitttelefonen, ringer opp noen Ayatollah som sender straks erstatning. Jagten kan gå videre.

Timer 9 til 16[rediger]

På begynnelsen av time 9 når erstatningen har kommet , får Jamshid av en små gutt en viktig henvisning, at noen CIAdah terrorister har en konspirativ gjemmested i forstaden av Teheran Shariar. timene 10 til 13 tilbringer Jamshid i venteromet av en jernbanestasjon i Teheran og venter på toget til forstaden. I mellomtida mørkner det og i forstaden er portforbud. I time 14 lurer agenten seg ut i den dystere halvmørken av gaslanterner. Fort finner han gjemmestedet av de amerikanske terroristene. Det følger noen skudder og liker ligger omkring overalt foran huset. På grunn av portforbudet kjører togene ikke til sentrumet lengre og Jamshid rapper en herreløs damesykkel og sykler i stedet tilbake. I timene 15 OG 16 kjører han sykkel.

Tre medlemmer av den første Teheraner Jamshid-Fanklubben.

De siste åtte timer[rediger]

Når Jamshid sykkler inn i sentrumet i time 17 ble han vitne av noen alkoholeksesser av noen Teheraner utroe hustruer. Rask skyter han de onde damer. I time 18 kommer agenten endelig tilbake i senter av etterforskning, hovedkontoret av CTU. Han blottlegger forskjellige sammenhenger, få tak i noen informasjoner, avslører noen antirevolusjonære imperialistiske agenter og arresterer ei usløret kvinne på grunn av gudsbespottelse. I time 19 finnes det den første av de to showdownene. Jamshid dreper bakmannen av attentaten, Mohammed Drazenedshad, i en duell i soloppgangen. - det er allerede tidlig om morgen. Når bakmannen Mohammed ligger for døden, hvisker han "Jamshid, du vet ingenting, ingenting i det hele tatt! Gud er stor og Mohammed er hans sendebud!"
I time 20 gjennomsøker topagenten den Teheransk filialen av Al Jazeera, det panarabiske tv-selskapet. Han finner der puslespilldelene som manglet og finner ut, at kollegen sin i CTUen Ninhammed Myeradshad hører hemmelig amerikanske kortbølge-radio-programmer og at han fikk tre amerikanske dollar hver måned for levering av hemmelige dokumenter til terrororganisasjonen CIAdah. Dessuten finner han ut, at de planlegger en ny attentat på prsidenten senere om morgenen. Tilskuerne vet: det må i all fall forhindres!
I time 22 dreper Jamshid Ninhammed med den siste ammunisjonen, slik at helten må klare de siste to timene uten ammunisjon - men han har en stor Rambokniv med seg og kjemper videre. I time 23 får Jamshid de siste informasjonene som manglet og han tar bussen til regjeringspalasten. Han trekker følgene av informasjoner og han kommer til resultaten at den ranghøye ayatollahen Macdonaldmehni er den bakerste bakmannen. Jamshid har funnet ut, at ayatollahen har en amerikansk tremenning, som eier en del gatekjøkken. Og tremenningen vil kommer inn i det iranske markedet. Time 24 er den finale showdownen. Presidenten belager seg på en viktig valgkamptale sammen med hans 22 7årige rhethoriske rådgiverne. Han vil akkurat da skrive noen anitimperialistiske metaforer, når Jamshid kommer inn. Jamshid kaster seg over et svart forheng! Men forhenget er ikke et forheng men ei kvinne, som står i hjørnet av romet - og bak kvinna står: ayatollah Macdonaldmehni! Agenten klarer å klipper halsen av ayatollahen og presidenten takker ham veldig mye. Til slutten sender presidenten agenten til sengs!

Rhethorikkens mester: presidenten av den islamske republikken Iran Mahmoud Ahmadinejad.

Spenningen går videre[rediger]

Avsnitt 2[rediger]

Jamshid forhindrer noen kontrollbesøk av en FN-delegasjon i en atomkraftverk. 24 spioner dør en fort død. Fn'en fordømmer Republikken av Iran, men Jamshid flyer med en nordkoreansk overlydfly til De forente stater og fordrer foran generalforsamlingen av FN, at han samtidig kan kontrollere de amerikanske atomkraftverker. Når FNs sikkerhetsråd nedlegger forbud mot det, begynner han på egen hånd! Etterforskningen ble fort suksessrike og han finner kjernevåpendugelig plutonium. Etter noen skyttvekslinger reiser han tilbake til New York og framlegger bevisene FNs sikkerhetsrådet, som ekskluderer og bøtelegger De forente stater.

Avsnitt 3[rediger]

Presidenten Mahmoud Ahmadinejad skal tale foran FNs generalforsamlingen. Hans rhethorisk mesterlig tekst på hans bærbar PC ble stjålet av noen agenter, dobbelte agenter og tredobbelte agenter av terror-organisasjonen CIAdah. Jamshid kjøper seg en kalashnikov og rydder opp! Etterforskningen gjennom den amerikanske motstanden leder han til The pentagonet, hvor han klarer å drepe bakmennene av en globalt imperialistisk nettverk!

Avsnitt 4[rediger]

Presidenten Mahmoud Ahmadinejad har blitt kidnappet til Amerika. Han sitter i en kjeller av en østerriksk pensjonist, som utvandret til Amerika p.g.a. forfølgelse av pedofile pensjonister i Østerrike. Med hjelp av en dobbeltgjenger klarer den iranske regjeringen å holde kidnappingen hemmelig. Jamshid har bare 24 timer igjen! I en åttetimers flyreise i en gammel Concorde reiser helten til Washington D.C., de følger en åttetimers frelsesaksjon og till slutts reiser presidenten og agenten tilbake til Teheran hvor de ble tatt imot med en konfettiparade, en Trabant cabriolet og en stor militær parade. Til slutts kommer Jamshid inn i paradiset og får en villa med 144 jomfruer.

Fine landskaps opptak av Iran. Her en atombombe som eksploderer i solnedgangen. Malerisk!

Avsnitt 5[rediger]

Jamshid kommer i den første time tilbake fra paradiset og border helt allene en amerikansk hangarskip, som ankrer hemmelig foran den iranske kysten. Han omvernder alle kristen og heder til islam, avdekker en nasjonalt komplott, kaprer fire nuklear-ubåter og ødlegger 24 atomvåpen som var rettet til Teheran. Igjen gått i land, besøker Jamshid den arabiske frihetkjemper Osama Bin Laden, som har kjøpt seg et rekkehus med automatisk sprinkler for plenen i forstadet av Teheran. Til sammen drikker de to en koselig kopp te med mye sukker og prater om været. Etterpå dra Jamshid til den iransk-irakisk grense og det ble showdownen med en overvæpnet flokk CNN-reportere.

Avsnitt 6[rediger]

Handlingen av den sjette avsnitten leder Jamshid til det uvennelige, erobrete Bagdad. Hele Iraken er erobret av amerikanerne. Hele? Nei! En liten landsby av islamske fundamentalister gjør fremdeles motstand, de strie, ukuelige innbyggerne - Bagdaderne, selvsagt! - lar seg ikke knekke. Jamshid tilrettelegger seg fem store lastebiler og leverer 150 tonner av våpen og ammunisjon til motstandet. Brennede Abrahams panser og Hummer ligger omkring overalt og til slutts dra amerikanerne seg tilbake.

Avsnitt 7[rediger]

Amerikanske agenter har stjålet utskytings-codene av de iranske atomraketer. Jamshid etterforsker i full fart. Hele komplotten viser seg som nettverk av den imperialistiske vesten mot den islamiske verden! Jamshid reiser til Jerusalem, verden's imperialistiske sentrale, og han har mange slåsskamper mot både den israelske armeen og agente av den jødiske hemmelig etterretningstjeneste Mossad. Tilbake i Teheran avdekker han noen CIAdah- og Mossadagenter og finner utskytings-codene. Som finale ble tre nukleare mellomdistanseraketter skutt på Jerusalem, Haifa og Tel Aviv.

Resepsjonen av serien[rediger]

Allerede når den første avsnitten ble sendet, var den orientalske verden fulstendig begeistret. Helten Jamshid var emnet i de fleste underholdninger på basarene og selv muezzinene sang "Jamshid er stor og mektig!". Til slutts fikk den antiamerikanske stemningen et ansikt! Slik som i 1960-årene Che Guevara i Mellom-Amerika, solgte de T-skjorte med hans ansikt overalt i basarbutikkene. Den iranske tv-produksjons-selskap "Nation of revolusjonær Koran (NRK)" brukte inntekten som bidraget for den revolusjonære kampen av palestinenserne i Israel. Også bygget de sykehus for offerne av de imperialistiske krigene.

Shatt al-Arab, antageligvis stedet av handlingen av den åttende avsnitt!

Utsynet[rediger]

Fra den underjordiske bunkerne, hvor dreiebøkerne skrives for stengte dører, kommer bare veldig få informsjoner til dagslyset og til offentligheten. Men her er nå de første informasjonene om handlingen av den åttende avsnitt:

  • 200 kameler ble bestillt for forfølgelsesjaktene
  • en koranskole og en nordiransk skibakken har blitt leiet
  • en strand for menn har blitt preparert for innspillingene
  • i flere norske aviser finnes det annonser, hvor søkes skuespiller for de onde rollene: Arbeidsledig? Blond? Over 190cm? Søkes skuespiller for en iransk produksjon. Email til [email protected].