Ikkepedia:Discord

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

Ikkepedia har en server på Discord. Introduksjon ferdig.

For dem som ikke vet hva Discord er

Discordikkepedia.jpg

Discord er en populær chatteplattform. Den er egentlig ment for dataspill, men brukes til andre ting også. I dette tilfellet er det prating om Ikkepedia som står på agendaen.

App

Du kan laste ned Discord på PC, Mac og Linux fra internett ganske enkelt. For mobil er Discord tilgjengelig i både App Store på iPhone og Google Play på Android.

Hvordan ting fungerer

Man kommer inn på servere ved å følge en invitasjonslenke som noen andre har opprettet. Invitasjonslenken til Ikkepedias server ligger i bunnen av denne siden.

Hver server på Discord har ulike kanaler, som er ment for å chatte om ulike ting og tang. For eksempel kan serveren "Kakebaking og andre søtsaker i Langtvekkistan" ha kanalen "kaker" for chat om kaker, "muffins" for chat om muffins, og "bilder" for deling av bilder av kakene til bestemor (man kan laste opp og sende bilder fra enheten). Det finnes to ulike typer kanaler, tekstkanaler for vanlig chatting, og talekanaler for tale.

Man har også roller på hver server, som er rettigheter du kan få (pluss at du vises i en fancy farge, som er 75% av fordelene med å få en rolle).

Personvern

På Discord får ingen vite om identiteten din, siden du skjuler deg bak et valgfritt brukernavn med hashtag og nummer bak (f.eks. hufsa#xxxx). Brukernavn er ikke unike (er nok derfor man har nummer bak), og man kan bytte brukernavn når som helst. E-postadresse er nødvendig for å registrere seg.

Ikkepedias Discord-server

Kanaler

Foreløpig har vi tekstkanalene "diskusjon" for generell snakk, "artikler" for chatting om artiklene på Ikkepedia, og "memes" for memes for - du gjettet det - memes. Det er en talekanal ved default, men det er usikkert om den består (administratorene har ikke giddet å diskutere det ennå). Serveren er fortsatt litt under konstruksjon, så det er en sjanse for at det kommer nye kanaler etter hvert.

Roller

Serveren har foreløpig to roller:

  • Ikkepedianer: Fås ved å ha en bruker på Ikkepedia med minimum 5 konstruktive bidrag. Ikkepedianere vises i en oransje farge i chatten.
  • Administrator: Servermedlemmer som er administrator på Ikkepedia har denne rollen. Ikkepedia-administratorer som er på serveren så langt er CartoonistHenning og Lemenlemenlemen. Administratorer vises i grønn farge.

Regler

  1. Vær snill og grei. Dette gjelder også i alle andre situasjoner i livet.
  2. Hold deg til saken. Artikler-kanalen er for prat om artikler, memes-kanalen er for
  3. Hvis brukernavnet ditt på Discord er noe annet enn det på Ikkepedia (hvis du har en bruker her), så bør du benytte deg av kallenavn-funksjonen. Høyreklikk på serverikonet for å få opp "Endre Kallenavn". Her kan du skrive inn hva du vil (I dette tilfellet brukernavnet ditt på Ikkepedia), og du skal da vises som *sett inn kallenavn her* i chatten.

Invitasjonslenke:

https://discord.gg/ThtEzHZ