Cybermobbing

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Denne artikkelen inngår i Ikkepedias reglement. Hvis du ønsker å bidra til Ikkepedia må du følge disse reglene, men hvis du allikevel ikke ønsker å følge dem, er du fri til å nekte. Det er frivillig tvang. Legg deg i fosterstilling for å foreslå endringer i reglene.


Ikke morsomt, ikke kult, ikke akseptabelt, ikke lovlig. Punktum.

Nei, vi er helt seriøs. Ta setningen over og gang den med 100. Og gjenta. Vi tuller ikke.


Ethug2.jpg

Før vi går videre, bør vi presisere hva cybermobbing er og hva det ikke er. Så her er det grunnleggende om cybermobbing, eller cybermobbing 101 hvis du vil være klisjé og late som at internett er en eller annen form for prestisjefylt universitet.

Cybermobbing er...

  • Å opprette artikler som angriper personer du kjenner, og som ingen andre kjenner.
  • Å true andre personer over internett.
  • Å opprette enlinje-artikler som sier: "den og den er homo lololol" der herr den og den er noen bare du, artikkelforfatteren kjenner. Faktisk så betyr det ingenting hvem herr den og den er, slike artikler skal ikke legges inn på Ikkepedia, fordi det er ikke morsomt.
  • Å opprette artikler som truer eller mobber personer på Ikkepedia, eller å opprette artikler som oppgir andres personlige informasjon. For det meste angriper cybermobbere folk de kjenner i virkeligheten, som kanskje ikke bruker Ikkepedia i det hele tatt. Det betyr ikke noe for oss, du vil fremdeles bli blokkert i 21 år og artikkelen din bli slettet.
Nybegynnerens guide til Ikkepedia
Oversikt
Forord

Hva er Ikkepedia?
Er dere seriøse?

Skrivetips
Hvordan være morsom og ikke dum

Cybermobbing
Ting som blir slettet uten advarsel
Verdiløse sider
Hvordan bli blokkert fra Ikkepedia
Hvordan opprette artikler

Cybermobbing er ikke...

  • Tøft, vittig eller morsomt. Så enkelt er det. Mesteparten av All cybermobbing bryter to av Ikkepedias regler, regelen om ingen cybermobbing, og det-må-være-morsomt-regelen.
  • 1337. Du er ikke 1337, og det er ikke cybermobbingen din heller. Du er ikke 1337 eller h4x0r fordi du kan skrive en artikkel på Ikkepedia; det er et privilegie som alle har. Husk: privilegie betyr ikke rettighet.
  • Tillatt. Dette kan kanskje virke innlysende siden hele denne artikkelen handler om at cybermobbing ikke er tillatt, men som regel er ikke cybermobbere de skarpeste knivene i skuffen, og trenger å få det banket inn.

Nå som du vet hva cybermobbing er, lurer du kanskje på hvorfor det er så viktig for Ikkepedia å unngå det.

For det første, så er Ikkepedia en nettside. En humoristisk nettside for å være nøyaktig. Ulikt andre humoristiske nettsider, er Ikkepedia en wiki og lar alle som vil bidra til å bygge sitt (forhåpentligvis) humoristiske leksikon med ukorrekte opplysninger. Målet med denne nettsiden er at det skal være morsomt. Mange kommer til Ikkepedia og vet ikke med en gang hvordan dette gjøres, og lærer (forhåpentligvis) av prøving og feiling hva som er morsomt. Dette er akseptabelt, alle er ny en gang. Men, cybermobbere bryr seg ikke om den humoristiske delen av Ikkepedia, de ser på Ikkepedia som en vegg de kan spraymale med sin provoserende og ufordragelige vandalisme. En vegg kan være pen. Mobbing er ikke pent.

Et annet problem med cybermobbing er at på grunn av alt for mye av det på denne siden kan gjøre at Ikkepedia blir sett på som en nettside som oppfordrer mobbing. Dette kunne ikke vært lengre unna sannheten. Vi hater mobbing og vandalisme og våre administratorer gjør det beste de kan for å holde Ikkepedia fri for slikt søppel. Vi går ikke god for cybermobbing.

Det siste og største problemet med cybermobbing er at det er mobbing. Mobbing er dårlig gjort. Folk kan si "Det er på internett, hvor alvorlig kan det være?" Nei. Mobbing er helt uakseptabelt. Hvis noen skriver en artikkel på Ikkepedia som fornærmer noen de kjenner på det groveste, og legger ut personlig informasjon, så er det alvorlig. Det er helt uakseptabelt, fordi det er dårlig gjort, fullstendig idiotisk og ikke morsomt.

Så hvis du ikke planlegger å bli en cybermobber, gratulerer! Du har klart å oppfylle ett av våre ikke så strenge krav!


Neste side...