Ikkenytt:Valg 2007

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 25. september 2023 nøyaktig klokka 12:38

15 september 2007 

Valgresultatet Valg07.

Valget er endelig overstått, etter en mengde debatter, avisoppslag og ødelagte ekteskap. Det alle er opptatte av nå, er resultatet. Nå trenger du ikke vente mer, Ikkepedia bringer deg resultatene fra Valg 2007!

Analyse[rediger]

Etter endeløs analysering av resultatet og flere heftige TV-debatter, har Ikkepedias valgkommentator, Erlend Loe, disse kommentarene til årets valg:

  • RV får overraskende nok flest stemmer. Grunnene til dette er mange, men først og fremst skyldes det deres flotte reklameplakater, utformet av Marianne Aulie. RV hadde den beste standen på Youngstorget i år, der de ga bort "Gymnaslærer Pedersen" på DVD, helt gratis.
  • Frp skuffer litt, selv om partiet er for folk flest. Folk flest er dermed i mindretall sammenlignet med vanlige folk som stemmer Ap. Årets nykommer Byggmester Bob gjorde liten forskjell til eller fra.
  • Arbeiderpartiet mistet en del stemmer etter skandalen rett før valget, da en 85 år gammel dame stakk seg til blods på en rose. Rosen hadde hun fått av Jens Stoltenberg under hans besøk på gamlehjemmet dagen før.
  • Venstre fikk ikke brakvalget de hadde håpet på. Taktikken de hadde planlagt på forhånd fungerte langt fra planlagt. Partileder Lars Sponheim uttalte seg nemlig slik dagen før valget:

«Kvis Venstre blir landets støyrste parti, såu skal eg visa dykkar snurrebassen, jau!»

- Lars Sponheim

Dette usmakelige løftet hadde ingen virkning på oppslutningen, faktisk mistet partiet halvparten av stemmene.

  • Senterpartiet gjorde et brakvalg, grunnet en god avling. Brukte mye penger på sin "JA til FN"-kampanje, før de fant ut at Norge allerede er medlem.
Lite parti, stor leder
  • SV seiler i motvind om dagen. Det startet med avsløringen om Kristin Halvorsens egentlige ektemann, hetterotta Halvorsen, kjent fra bøkene om "Svein og Rotta". Deretter har små pinligheter og forsnakkelser kjørt SV-skuta på grunn. At Øystein Djupedal brøt ut i krampegråt under en debatt, gjorde ydmykelsen komplett.
  • Pensjonistpartiet tjener på at gamle folk blir flere og flere, i likhet med ukebladet "Vi over 60". Partiets største problem har vært at lederene dør etter bare noen måneder i jobben.
  • DLF er partiet for folk som ikke vil betale skatt, for folk som vil dø fordi de ikke har råd til 20,000 i sykeforsikring og for folk som ikke liker å se at andre ikke jobber.
  • Andre partier som deltok i valget var Kystpartiet, Tore Strømøys parti, De Grønne, De Røde, De Rød-grønne, KrF, Venstrehendtes parti, Tilbakeskrittspartiet og det lille ukjente partiet Høyre. Radikalt Fjortizzzparti trakk seg da de fikk vite at kun personer over 18 kan stemme.

Kritikk[rediger]

Valgobservatører fra den totalitære diktaturstaten Hviterussland ga Norge sterk kritikk etter valget. De mente at antallet menn med gevær var skremmende lavt, og at faretruende mange personer stemte hva de ville. Regjeringen har takket for hviterussernes tips og tar det til etteretning.

Tilbake til Ikkenytts forside