Ikkenytt:Regn i Sør-Norge

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

IkkeNytt: Den beste norske nyhetskilden på nett.

Til informasjon: du leste denne nyheten 25. september 2023 nøyaktig klokka 13:47

18. august 2007 

Fly fra Amerika med tørre håndklær lander på Gardermoen

Oslo, Norge. Sør-Norge ble rammet av hva som best kan beskrives som regn denne sommeren. Hendelsen inntraff etter at vann fra havet og fra elvene fordampet og steg til himmelen, hvor de ble til dråper i skyene og til slutt returnerte gjennom lufta tilbake til jorda.

Tusener av nordmenn hadde planlagt å dra til hytta ved sjøen (og kanskje kjøpe sommer-VG), men ble nødt til å endre planen og forbli innomhus, for å se på ettermiddag-tv-underholdning (kulturprogrammer hvor hverdagens problemer tas opp til debatt)

De siste skaderapportene viser at over 40 000 personer er blitt gjennomvåte av regnet. Bilfirmaer melder om at kundene leverer tilbake kabrioletbiler de har kjøpt, med begrunnelsen at det ikke sto noe som helst om dette regnet i kjøpekontrakten. De største avisene i Norge har vist forferdelige bilder av nordmenn under kaotiske forhold på Karl Johan i Oslo. Noen av intervjuobjektene har nevnt at forholdene denne sommeren er like ille som under storflommen i 1995, eller endog sommeren 1982.

Den amerikanske presidenten, George W. Bush tilbød øyeblikkelig sin hjelp til katastrofeområdet i et av sine mest trofaste land. Det øyeblikkelige tilbudet er verdt rundt seks millioner dollar, og skal gå til å tørke de som er mest rammet. «Vi står skulder ved skulder med våre norske venner i dag etter de forferdelige opplevelser de har hatt denne sommeren» sa presidenten på pressekonferansen i Det Hvite Hus i dag tidlig, norsk tid. «Jeg kan ikke se at vi nå har andre valgmuligheter enn å ta oss sammen, bevæpne oss, være hjemme hos familien i våre hjem og sende ytterligere 200 000 soldater til Iran»

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss kommenterer at «Regn er ikke den harmløse underholdningen som man ser på filmer som f.eks. 'Singing in the Rain', det er faktisk veldig upraktisk å synge mens det regner.» Gislefoss sier videre at « Regn er vann som faller ned fra himmelen. Jeg vet at det for utenforstående kan virke tullete og umulig, men forskningen har vist at det er slik det er»

Et øyenvitne på Frogner i Oslo oppdaget små flekker på kjøkkenvinduet mens hun sto og vasket opp. «Det var en sjokkerende opplevelse for meg. Hushjelpen hadde nettopp pusset vinduene slik at de var skinnende blanke til haveselskapet på eftermiddagen. En dråpe ble raskt til to, og det gikk ikke lange tiden før jeg måtte tilkalle min mann med kalkulatoren for å finne ut hvor mange det ble. Det er han som tar seg av det praktiske utendørs, mine gener tar seg av husholdningen.»

Statsministeren løsnet raskt slipset, rullet opp skjorteermene og satte opp et fjernt smil i ansiktet. Han satte umiddelbart en kriseplan ut i livet og bestilte kaffe til 24.000 personer som enten var gjennombløte eller bare litt bløte. Kaffen ble laget i sju kjempestore kaffetraktere som normalt er lagret på beredsskapslager på Gardermoen i tilfelle av katastrofer andre steder i verden. Når disse nå ble valgt å benyttes innenlands, vil det føre til økt inflasjon som vil bli tatt igjen i økt avgift på innenlands flyreiser. Overlevende som fikk servert kaffen sa at den smakte litt vann, men at den allikevel varmet godt i nødens stund.

Alle som er berørt av «regnet» er anbefalt å oppsøke sin fastlege. Varmt «regn» er kjent for å lage brannsår, men dette synes ikke å være av stort omfang denne sommeren.


Tilbake til Ikkenytts forside