Hattifnatt

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Hattifnatt
Ei gruppe 5-fingra hattifnattar
Ei gruppe 5-fingra hattifnattar
Vitenskapelig(e)
navn:
Hattus Fnattus
Norsk(e) navn: Hattifnatt
Hører til: Ingen
Antall arter: 3
Habitat: I pelsen på mammutar
Utbredelse: Kun på Rogdo
Delgrupper:
  • 5-fingra
  • 7-fingra
  • 10-fingra

Hattifnatt er eit eksotisk dyr som kun held til i traktene rundt Rogdo. Der bur dei i lag med mammutar. Uten Hattifnattar hadde ikkje mammutane vore så talrike som dei er på Rogdo. Hattifnattane heng seg fast på mammutane, og rensar dei for dødsfarlige bakteriar, som forøverig er hattifnattanes hovedføde. Hattifnattane hadde heller ikkje overlevd utan mammutar. Om natta, når det er kaldt, så gjøymer Hattifnattane seg under mammutane for å halda varmen, ettersom hattifnattane ikkje har egen pels. Alle veit at hattifnattane produserar straum, men Rogdingane har så langt ikkje funne ut korleis dei kan utnytta denne ressursen. Hattifnattane stammer fra Hufsa. Det sies at de skøyt ut av Hufsa på en ensom kveld der ho koste seg forran datamaskinen på en side som ho ikkje er gammel bok til å være på. Dette er selvfølgelig ganske merksnodige siden Hufsa er en dame, det er i allefall det hun vil vi skal tro.

Utsjånad[rediger]

Dette er kadaveret av ein vanskapt hattifnatt. Som de ser er den halvvegs oppeten av artsfrendane sine. Funnen i 1968.

Ein hattifnatt er høg og slank. Den er omlag 1,5 meter høg og omlag 50 centimeter rundt. Dei er kvite med litt gult nederst på det som skal vere ei form for føtter. På kvar side av kroppen har dei 5-10 fingrar eller tentaklar stikkande rett ut frå sideflesket. Det finns tre typar hattifnattar. Det er dei 5-fingra, 7-fingra og dei 10-fingra hattifnattane. Det kan dukke opp hattifnattar med 6, 8 eller 9 fingrar, men desse vert som regel utstøtt frå resten av flokken så dei som er vanskapte ikkje kan spre seg vidare, eller dei vert steina i hjel. Under ekstreme forhold kan det oppstå hattifnattar med 4 fingrar på kvar sida, men det er uhyre sjeldent. Dei hattifnattane overlev vanligvis ikkje gjennom den første vinteren, ettersom dei andre hattifnattane et dei opp. Enkelte hevdar å ha sett ei gruppe hattifnatter med ein liten Pjong på hovudet. Ingen har dessverre fotografert ein levande hattifnatt, men nokre av augevitnene har laga ei fantomteikning av desse merkverdige skapningane. Hattifnattane står for opptil 10 % av alle dødsfall på Rogdo!

Ellers...[rediger]

Hattifnattane transporterar seg sjølv rundt i små sivbåtar. (Det er uklart korleis dei klarar å halda årene). Restar av desse båtane er funnen heilt nede ved fjorden 1500 meter nedforbi Rogdo. Når hattifnattane er mette på dødsfarlege bakteriar står dei på steinar (helst med mose på) og sveier i takt med vinden, medan dei lagar rare lydar som ikkje går an å illustrera ved hjelp av skrift. Lyden kan minna om sånne snurreting som aborginarane i Australia svingar rundt over hovudet. Hattifnattene er òg kjent for å frakte døde snegler til Litauen i store potetsekkar, som så omdannast til Kokain. Sjølv om dette er ein lyssky oppgåve som ikkje mange har fått tatt del i, har det lukkast oss å få stadfesta dette frå ein undercover agent frå Area 51.


Mummitroll og andre misfostre:
Hufsa.jpg
· Mummitrollet · Mummimamma · Mummipappa · Mummidalen · Sniff (Poet) · Snusmumrikken (friluftssnuser) · Hemulen · Hufsa · Hattifnatt · Snorkfrøken · Lille My · Stinky

Er du totalt senil og ute av stand til å orientere deg om tingenes tilstand, må du absolutt få med deg Wikipedias side om Mummitrollet!