Harald fra Bøtta

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Harald fra Bøtta


Kongle av Norge

Haarek.jpg
Navn Harald fra Bøtta
Regjerte 1340-1359
Født 7.9.1304
Død 13.7.1359
Foreldre Magnus Lagabøtter og Veldreid Skrævadottir
Ektefeller(r) Bonni Bøtta
Barn Vann Bøtta og Fløte Bøtta


Harald fra Bøtta I, (7.9.1304-13.7.1359) kongle i Norge, også kalt Harald Jordfreser var kongle i 19 år, mellom 1340 og 1359. Han fikk ta over tronen tre år etter at faren hans, Magnus Lagabøtter døde. Hårek satt for det meste og drakk. Derfor fikk han heller aldri noen barn. Han prøvde i 1358 å adoptere en kineser, og mente at kineseren var hans barn. Det ble imidlertid raskt avslørt, og et kupp ledet av hans bror, Eirik fra Bøtta, fant sted den 11. juli 1359. Han ble brutalt halshugget den 13. juli 1359 av sin egen mor. Han døde ung, bare 54 år gammel.

Viktige slag[rediger]

Harald fikk slag i 1341, og ble aldri helt den samme igjen. Ingen visste helt grunnen til sykdommen, og han kom seg litt etterhvert, men ikke helt. Et annet viktig slag var slaget mot Tinky Winkyene i 1340. Slottet ble helt bombardert av tubbykrem, og Harald åt opp alt. Da ble han så diger og feit at han moste alle teletubbiene. Den tiden var det mange Tinky Winkyer, nå er det bare en, en veldig schizofren en.

Lover[rediger]

Vedtok en lov som sier at fjortizzer ikke er mennesker. Det er jo også sant. Den gjelder ennå, og står i grunnloven. § 181 sier også at "du ikkje skal sitja på taket til ein dromedar med lakenpose på hovudet." Den gjelder også, og han fant den på.


Oppdagelsen av Amerika[rediger]

Det var en dag i år 1337, da Harald bare var prins, at han tok med seg 40 mann og ei frille og stakk til havs. Før reisen hadde Harald gått til anskaffelse av en kompasshøne, en slik høne du rister rundt og rundt med bind for øynene, og seiler den veien høna sparker. Den fikk de bruk for. De seilte rundt i norskehavet i 22 døgn til de var helt sikre på at de ikke visste hvor de var. Dette ble behørig feiret med en del uspesifisert drikke, og etter noen dager til så var det en som plutselig fikk se land. De rodde inn, og der sto Helge Ingstad. De hadde kommet til Vinland det gode, Cola-automatenes hjemland, og her ble det gjensynsglede og stor stas og Harald fra Bøtta fikk en hest av Helge Ingstad med beskjed om å ri inn i landet for å se om han kunne se noen indianere. Det gjorde Harald, og han kom til en indianerleir. Det var Mitsubishi-indianerne han kom til, og han fikk hilse på høvdingen og Erik Bye og sjømannskoret og Tore på sporet og et fjernsynsteam, og... Men høvdingen, det var en staselig kar med mye fjær som het Ulmende Misnøye. Han het Ulmende Misnøye fordi kona het Løpende Utgifter. Og de hadde en del barn sammen, Løpende Utgifter og Ulmende Misnøye, blant annet hadde de tre vakre døtre som het Fersk Gjerning, Ventende Samtale og Manglende Bilag. Men de hadde en datter til som var ennå vakrere som het Buksene Nede. Og det gikk ikke bedre enn at Harald fra Bøtta ble tatt på Fersk Gjerning med Buksene Nede, og fikk beskjed om en Ventende Samtale om en Grusom Død som skulle vente neste morgen. Heldigvis var Grusom Død syk, og Harald møtte i stedet dommeren Knirkende Likegyldig.