Forum:Skitprat Volume II

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Forum: Forumet > Skitprat Volume II
Merk: Denne tråden har ikke blitt redigert på 3243 dager. Den blir sett på som arkivert - diskusjonen er over. Ikke svar på tråden hvis den ikke trenger et svar.

Hør her, nå føler jeg at en ny skitprat tråd trengs.

Den forrige var jo en suksess, så hvorfor ikke? --Mizar 27. mar 2010 kl. 21:30 (UTC)

Problemet i en start av en slik tråd er hva skal vi skitprate om, jeg har rett og slett ikke peiling!!

Hvordan i alle klarer noen av dere å redigere i det hele tatt!!?? Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 27. mar 2010 kl. 21:37 (UTC)
Du kan så si Henning, jeg har sittet nesten i hele kveld for å sette inn disse få stakkarslege linjene, nei akk alt var så mye enklere før telefonen vart oppfunnet Da gikk det mest på røyksignal...--Mizar 27. mar 2010 kl. 23:46 (UTC)
Disse røyksignalene virker da ikke fra Aukra til Oslo eller Narvik. Nei, telegrammet var mye bedre! Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 28. mar 2010 kl. 12:19 (UTC)
Jeg foretrekker faktisk jungeltelegrafen, mye mer spenning i forhold til om rett person får rett beskjed!--Obowatt 28. mar 2010 kl. 12:22 (UTC)
Hva kaller man disse horn i Alpene... jo, Alphorn! Bruker man disse ikke for å kommunisere? Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 28. mar 2010 kl. 12:24 (UTC)
Hvis dere har problemer med kommunikasjonen, så laget jeg en side om Semafor for lenge siden. Den kunne avhjelpe i nødens stund.--rody45 ~BC 28. mar 2010 kl. 15:20 (UTC)
Hvis jeg skal praktisere Semafor, blir jeg en stor fare for omgivelsene. Jeg kommer til å rive ned hele huset som jeg sitter i på grunn av all denne fektingen. Nei jeg foretrekker heller sommerdekk på bilen jeg, nå som det blir vår... --Mizar 28. mar 2010 kl. 17:25 (UTC)
Sommerdekk på bilen? Ikke så sikker på at jeg hadde turt det. Med fortsatt 20cm snø ute, ville jeg vel fortsatt ansett ski på bilen som langt sikrere enn sommerdekk på bilen. --Howie! | Krangel | Bidrag | Æ e konge! | 28. mar 2010 kl. 21:48 (UTC)

Rody, er det noen spesielle regler eller forskrifter for å praktisere Semafor, eller er det bare tut og kjør? Tenkte på faren for å stå der og fekte vilt, med fare for sine omgivelser. Kan i denne sammenhengen nevne at da Lars Monsen oppdaget et helikopter som var ute på leteaksjon etter ham, da fektet han så kraftig med armene for å få det vekk at helikopteret tilslutt havnet langt inne i russisk luftrom enda vår mann Lars var i Grønnland. --Mizar 31. mar 2010 kl. 19:40 (UTC)

Tar du snarveien over Polen er ikke det så langt. (Nordpolen, that is.) Semafor skal vel gå fint, men jeg tror du får mulkt hvis du stikker ut øynene på noen. -Slettefantomet Paddekaka 31. mar 2010 kl. 19:59 (UTC)
Sitat "Nordpolen, that is"...! Jeg vil heller si "Northpole, that is pure ice only!" Polen har sikkert masse is i frysediskene sine, men fra Grønnland til polen da, og tenk å fekte et helikopter så langt, vel...Skitprat? Definitivt! --Mizar 31. mar 2010 kl. 20:38 (UTC)
Hm, den dobbeltdobbeltbetydningen tenkte jeg virkelig ikke på. Jaja, skit er til for å prates. Eller no' sånt. -Slettefantomet Paddekaka 31. mar 2010 kl. 21:00 (UTC)
Jeg ville vært meget skeptisk til dobbeltdobbeltbetydene is fra polen, man vet da aldri hva disse pingvinene egentlig gjør, gjør man?--Obowatt 31. mar 2010 kl. 22:27 (UTC)
Hadde pingviner levd i/på polen, hadde den vær livretten til isbjørnen, og ikke sel ;) --Howie! | Krangel | Bidrag | Æ e konge! | 31. mar 2010 kl. 22:36 (UTC) som bare må være med på kveruleringa
De må da få leve på den polen de vill, stakkars pingviner! Og disen dataen min spør om jeg vil ha oversatt denne siden fra engelsk til norsk, kan man jo begynne å lure på hvem som er geografi- og språkforvirret?--Obowatt 31. mar 2010 kl. 22:47 (UTC)Og somså bare vil være med på diskusjone, og snakke om passe usaklige ting, fordi det er gøy!
Det er røde streker under de fleste ordene i denne artikkelen. Har det noe med at vi skiftet til April ? --rody45 ~BC 1. apr 2010 kl. 10:25 (UTC)
Med norsk stavekontroll til tross, mange røde streker ja. Kan det være at selv IkkepediA er for seriøst til litt sjiitprat? (? ny stavemåte ?) Neida, tuller bare. IkkepediA er er virkelig "seriøse greier", slik at diverse stavekontrollører kan bare reise dit @£$££# gror. (jeg mente peppern gror) --Mizar 1. apr 2010 kl. 14:26 (UTC)

Er det semafor som er teknologien Ikkepedia benytter? Er det årsaken til at alt er så fordømrade treigt her, eller er det bare meg? («Nei, det er selvfølgelig ikke deg det er noe galt med, kjære, det er meg») Eller er det Internett, hvem er denne Internett forresten, han har mye å svare for. Carlb da? Er det han som struper inn forbindelsen til serverne sine? Jeg bare spør: Hva var det som var galt med telex, eller teleks som vi kalte det her i landet? Har ikke egen artikkel her engang! Sjekket på kalenderen, og det står 2010 - totusenogti som Språkrådet sier vi skal kalle det - og det er ikke vanlig å ha så treige sider som Ikkepedia har i tjueti. Om det er pingvinger i Polen vet jeg ikkenoe om. Men laaangfreedag er det. --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 2. apr 2010 kl. 17:35 (UTC)

Semaforflaggene mine er kjappe som f...... jeg tror det er de som ligger på soffaen med potetgullposen og den bærbare oppå magan som klager på hastigheten her på vårt lille forum. Trening er ordet. Men det er kanskje ikke i ordlisten her. Unnskyld at jeg blir litt skarp i stemmen. Det er godt ment. --rody45 ~BC 2. apr 2010 kl. 18:41 (UTC)
Åja, hva er det som er gæli med pottetgullpåsan min, «Norske Solchips. Helt naturlige og ekstra sprø potetskiver med skall, stekt i god solsikkeolje og smakt av havsalt med rømme». Dette er er etter min mening å regne som én av fem om dagen! Og hva har pottetgullpåsan min å gjøre med treigheten her å gjøre? Dessuten ligger jeg ikke i soffa'n, jeg sitter - behagelig riktignok, i Stressless'n. --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 2. apr 2010 kl. 19:27 (UTC)
Ikke prøv deg. Når jeg leser inntrykketlegget ditt er det som å se avtrykket på soffaen. Ærlighet varer lengst.--rody45 ~BC 2. apr 2010 kl. 19:35 (UTC)
Ordboksoktrening.png
Jeg prøvde å finne ut hva «trening» betyr, men mislyktes. Ordboka crashet [1] med feilmeldinga "Vi får dessverre ikke kontakt med ordboksdatabasene.. " da jeg prøvde. Stressless er egentlig vel så bra som en soffa, særlig når man har «Norske Solchips. Helt naturlige og ...» og et glass med noe rødt drikke i. --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 2. apr 2010 kl. 19:41 (UTC)
Høres bra ut.--rody45 ~BC 2. apr 2010 kl. 19:51 (UTC)

Når det gjelder disse semafor-flaggene, så er det helt klart begrensninger. Det som begrenser tegnhastigheten, er viftehastigheten på flaggene. Hvis denne hastigheten overskrider 330 meter pr sekund, så brytes lydmuren, og da blir det bare krøll. Men jeg skulle tro at det skulle gå an å oppnå 120 tegn i minuttet, som da gir en tegnhastighet på 2 tegn i sekundet. Ettersom hvert tegn består av 1 Byte (8 bit) vil dette gi en overføringshastighet på 16 bit/sek. noe som er helt klart fullstendig overlegen den hastigheten som oppnås imot IkkepediAs server. --Mizar 2. apr 2010 kl. 20:25 (UTC)

Var ikke meningen min å disse (er det ikke det ungdommen liker å kalle det?) semaforteknikken som sådan. Den er uovertruffen på sitt vis, og er som forrige skribent påpeker, fullstendig overlegen Ikkepedia.org's hastighet. Det ville også Telex vært, med sine 1 start bit, 5 data bits, og 1.42 stop bits! Det ville nok forvirret ikkepedia.org's servere, særlig de siste 0,42 bit'ene! --Jaf  (IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 2. apr 2010 kl. 20:37 (UTC)
Der er du inne på noe Jaf, ettersom semafor ikke har noen form for flyt-kontroll. Kanskje IkkepediA serveren kunne oppgraderes til Telex, eller kanskje Teletext (1972), forløperen til dagens Tekst-TV? Jaf, trening, hva er det? Har aldri hørt om noe slikt, ikke rart at ordboka gikk i svart. --Mizar 2. apr 2010 kl. 20:46 (UTC)
Her er et forslag til en løsning til Jaf sitt problem med disse 1.42 stop bits. --Mizar 2. apr 2010 kl. 21:10 (UTC)
IkkepediA bit Algoritm.jpg
Innser Semafor sine begrensninger, men, men, den er både CarlB og telex overlegen når det gjelder forbruk av strøm. Nå i den siste tiden har det vært et hurlumhei uten like her i midt-norge. Strømprisen har vært svært høy i forhold til på Østlandet f.eks. og da er det lett og se at Semafor er alle overlegen på pris og driftsomkostninger. Se bare på NSB og manglende vedlikehold. De er ikke de spor bedre (passet det med spor og NSB ?). NSB har tatt bort han mannen på stasjonene som brukte en forenklet semaforteknikk med rødt eller grønnt flagg. Dere skjønner kanskje at jeg tviholder litt på denne noe foreldete teknikken, men en må kunne se sammenhengen i ting.--rody45 ~BC 3. apr 2010 kl. 06:37 (UTC)
Så absolutt sant Rody, dette med manglende Semafor kontra NSB kan godt forklare mye av disse tvilsomme hendelsene i den senere tid. Luftfartsverket tviholder på Semafor på flyplassene, og jeg har enda tilgode å se et fly rase ukontrollert gjennom Gardermoen på vei mot Lillehammar langs E6. Koblingen med 'spor' og NSB ovenfor var noe spesiell, antar at dette var ment som et lite sidesprang. Det er fint å få le litt, selv i slike seriøse fora som dette. Jeg tok av meg dressen og hengte den pent opp på et elg-gevir, kastet stresskofferten på dynga, la meg ned på bakken og rullet meg rundt og lo så gjenlyden hørtes i lang lei. Helt til mobiltelefonen ringte, det var samferdselsministeren...--Mizar 3. apr 2010 kl. 15:13 (UTC)
Endelig noe jeg kan noe om. Luftfartsverket har gått bort fra semafor på de flyplasser en har sånn dærre gangbro som kommer ut nesten av seg selv ut mot flyet etter at det forhåpentligvis har stoppet. Der er flagget borte, og lysogspeilteknikken har overtatt. Sjåføren av flyet sitter og ser på en tavle som henger oppe i en mast eller på en vegg der han eller hun skal parkere og der er det noe lysende piler som viser om han eller hun er på rett vei. Dette har ingen ting med hvilken vei kirken nå går etter at preses endelig kommer dit ingen vil ha han. --rody45 ~BC 4. apr 2010 kl. 09:45 (UTC)
Sluttet med semafor sier du? Betyr det at vi er tilbake i den tiden da de brukte lys-signal for å kommunisere? Tenk på da folket brente varder på fjelltopper, og ...nei nå ble jeg skeptisk, trodde luftfarten var mer seriøs enn dette. Tenk på hvis kapteinen på flyet skal gi tegn til bakkemannskapet (thumbs up) om at alt er ok, skal han da begynne å tenne på papir i cockpiten? Hva med sikkerheten her?? --Mizar 6. apr 2010 kl. 20:57 (UTC)
Eller hva hvis flyet kommer helt på villspor, skal de da ha noen veldige lange bevegelige gangbroer på alle fjelltopper som skal prøve å treffe eller "finne" flyet, etter at en hostende tårevåt røykskadd kaptein har forsøkt å brenne alt papir som er tilgjengelig i cockpit for å tiltrekke seg oppmerksomhet? Ser for meg et fly i full brann osv... --Mizar 9. apr 2010 kl. 21:42 (UTC)
Mizar, tro meg på at dette er noe jeg kan noe om. Sjåførene har ikke papir lenger. Alt er automatisert. Alt. Og det er ikke lov å røyke i cockpit. Og til alt overmål har de røykvarsler på toalettet. Av alle steder. Og hvis de mot formodning skulle komme noe røyk fra et eller annet sted, så er det bare å åpne vinduet på gløtt. Der trekker det godt ut.--rody45 ~BC 10. apr 2010 kl. 09:40 (UTC)
Bra det da at de har røykvarslere. Du vet, det er vel ikke så rart at de har måttet automatisere vekk alt papiret, hvis de driver å sette opp vinduet under flyging. Hmmm...før var det jo ofte snakk om flygeblad?? Var dette papir som fløy ut av cockpiten når de luftet under flyging? Ikke så rart når man tenker over dette, før så røykte jo både mann og mus og de måtte sikkert ha noen vinduer åpne i flyet skulle jeg tro. --Mizar 11. apr 2010 kl. 08:32 (UTC)
Jeg trodde det ble fraktet mengder av papir i fly jeg. Er det ikke det man har såkalte papirfly til?--Elsehåærr 16. apr 2010 kl. 08:05 (UTC)
Godt spørsmål Elseåhærr. Det kunne vel muligens være slik da at pilotene (2 stk.) driver og sender papirfly til hverandre da under flight (Long Haul Flight), hva skulle de ellers gjøre da, flyet går på autopilot i 8 timer, ikke kan de ringe hjem å høre om kona er tro eller utro, surfe på Internett, bake kake, eller vaske kopper og gulv, eller legge unger? Si det, vet du noe om dette Rody? --Mizar 16. apr 2010 kl. 20:10 (UTC)
Bretteteknikken er alfa og omega her. Den som har prøvd å lage et papirfly vet dette. Sjåførene (eller pilotene for den som er opptatt av tittel) har brettekurs. Og det kan du høre når de annonsere at f.eks Dovre er nede på vssenssstre said at de kru vill givv ju kåffi ænd gudd tur. De bretter tunga på en spesiell måte hvis de har gått brettekurs Long Haul. Short Haul kårs gir ikke samme elegante uttale i brettinga. --rody45 ~BC 17. apr 2010 kl. 06:22 (UTC)
Jasså, så de bruker tunga til å brette papirfly sier du? Aha, da forstår jeg. De stapper papiret inn i øra, og prater med brettet tunge, ut av munnen kommer ferdige papirfly! Ikke dårlig, det er vel dette som gjør pilot-utdannelsen så krevende da? --Mizar 17. apr 2010 kl. 08:05 (UTC)
Jeg er så glad jeg ble med på dette forumet. Før visste jeg ingenting om flygerutdanningen, men nå føler jeg at jeg har ganske god innsikt. Det jeg nå lurer på er om storeforsinkelser kan skyldes munnsår hos pilotene? Jeg ser jo også at promille blandt piloter ikke er så bra. Det bedøver jo tungen. I tillegg skjønner jeg da ikke hvorfor man ikke kan ta pilotutdanning pr brevkurs...--Elsehåærr 17. apr 2010 kl. 10:35 (UTC)
Fy Island! Skulle steke pannekaker, kom tilbake i kjøkkenet og kom med en gang i Islands askesky :( Cartoonist | I Romsdal sæ me i! kontakt | Wikia smiley.gif | 17. apr 2010 kl. 14:51 (UTC)
Det er to årsaker til forsinkelser. Det ene er munndiare (ikke munnsår som tidligere nevnt)som er bare dritten hele greia, og det andre er pappskaller. Papp er som kjennt papir, om enn stivt og vanskelig å brette. Derav forsinkelse. Varianten med innstillinger på grunn av aske kommer ikke inn under forsinkelse. --212.17.135.202 17. apr 2010 kl. 15:36 (UTC)
Logg inn din tulling, ellers bretter jeg deg !!! På tvers !!!--rody45 ~BC 17. apr 2010 kl. 21:20 (UTC)
Den satt, tenker jeg. Dette er da en oppskrift på hvordan en skal ta sånne som kommer her og tror de kan skrive det de ønsker UTEN å logge seg inn. --rody45 ~BC 20. apr 2010 kl. 05:32 (UTC)

Askefast. Askepermisjon. Askeavlyst. Askefritt. Askesøndag. Askeregn. Askesnø. Da var det ute av systemet! --TrubadurixSnakkAdminBidrag(IP 127.0.0.1 hacked by Steam ID) 20. apr 2010 kl. 10:37 (UTC)

Jeg trodde det het askeonsdag..? Forresten, godt å se deg, Trubben. -Slettefantomet Paddekaka 20. apr 2010 kl. 11:14 (UTC)
For den som ikke er asket, er det feittirsdag som er tingen --rody45 ~BC 20. apr 2010 kl. 14:27 (UTC)
Jeg hørte det var en som askesatt askefast i askeregnet i Askeland. Askeskyen i askeskogen askeplasket i askedammen. Han tok askebarken på asketrea og la det i en askebøtte. Da han kom hjem tømte han askebegeret i askebøtten. Ikke ask meg, men han kom sikkert fra Asker. Hvis noen må ta i for å le nå er det helt normalt. Ikke gjør noe overilt. --Mizar 20. apr 2010 kl. 15:59 (UTC)
Bare det å være her er overilt.--rody45 ~BC 20. apr 2010 kl. 16:06 (UTC)
Ser av idag-spalten på forsiden at det i dag er Internasjonal Flytrafikkdag! Da skulle det bare mangle at flyselskapene begynte å fly litt, etter askefasten. -Slettefantomet Paddekaka 21. apr 2010 kl. 12:19 (UTC)
Stakkars mennenskene i Asker!--Obowatt 22. apr 2010 kl. 07:19 (UTC)
Bor Burlefot der enda? --rody45 ~BC 23. apr 2010 kl. 06:01 (UTC)
Hæ...Burlefot, hvem f#@ken er han? Aha, Burlefot ja! Ja han ja. Ja han skulle man tro budde der... man kan jo alltids spørre, eller ask som det heter på Englishh.. Ask Burlefot... --Mizar 23. apr 2010 kl. 20:57 (UTC)
Er det noen som venter på svar her? --rody45 ~BC (diskusjon) 1. jul 2011 kl. 10:34 (UTC)

Nei, ettersom asken gikk i vasken, og Burlefot gikk sine egne veier med foten sin enda han ikke vart spurt, så er vel den saken så klart opplagt oppklart. Godt nyttår forresten. --Mizar (diskusjon) 14. jul 2011 kl. 06:00 (UTC)

Takk det samme. Nå skjønner jeg hvorfor vasken er tett. Bestiller rørlegger prompte. --rody45 ~BC (diskusjon) 14. jul 2011 kl. 07:57 (UTC)