Fortnite

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk

Fortnite (Lat. Wreckius Frendshipious) er et nettbasert skyte- og byggespill fra 2017 som er basert på filmserien Hunger Games. Spillet handler om å drepe alle andre spillere på frustrerende måter mens spill-sonen krymper over tid. Spillutviklerne har gjort det slik for å gi spillere diagnoser som angst, paranoia og klaustrofobi. Dette er en underliggende effekt som dempes av en ellers koselig, fargerik og tegneserieaktig spillverden.

Stinkysøppel.jpg

Ødelegger vennskap

Spillet ødelegger vennskap på samme nivå som Counter Strike og Ludo, noe som er svært populært i disse moderne tider. Fortnite har ofte oppdateringer som inneholder bl.annet nye former for våpen og redskap, slik at man kan terrorisere sine venner og intetanende spillere med kreative metoder. I sin tur ender det opp med at mange spillere "ragequitter" spiller (Alt+F4) når spillkarakteren dør, fordi ved "dødsfall" vil spilleren bli tvunget til å se resten av spillrunden og misunne de gjenværende.

Spillet støtter skriftlig chat så vel som muntlig, noe som gjør det mulig å bedrive rævhatteri, mobbing og hets for øvrig. Ingen skjermes og sarte, svake sjeler gråter i stillhet eller må forlate spillet for å bygge opp motet til å kunne starte opp spillet igjen i senere tid.

Hvorfor spille Fortnite?

Fortnite er et adrenalins-basert onlinespill som barn og unge mellom 10-18 år spiller daglig etter 2+ bokser med Red Bull. Her kan de få utløp for sinne og rastløshet, samtidig som de kan snakke med venner og bli kjefta på av sine foreldre. Fortnite belønner de som overlever med uante gaver som ingen vet hva er, og poengterer et par ganger ved spillets slutt for tilskuere hvem det var som vant. Når runden er over er forrige runden glemt, og samme greiene starter på nytt.

Støtte for pårørende

Så langt er det ingen offentlig sektor i helsetjenesten som støtter pårørende som har mistet sine liv i spillet. Slik støtte foregår vanligvis privat og utføres muntlig mellom bekjente som vet hvordan det er å miste livet til karakteren sin.

Se også

Kamera.jpg Stop hand.png Denne artikkelen trenger bilder Stop hand.png
Du kan hjelpe til ved å laste opp et bilde og redigere artikkelen.

Hvis ikke vil Wikipedianere tro at artikkelen er fra Wikipedia!