Eirik fra Bøtta

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Eirik II fra Bøtta


Kongle av Norge

Haarek.jpg
Navn Eirik II fra Bøtta
Regjerte 1359-1428
Født 1.4.1320
Død 8.6.1428
Foreldre Magnus Lagabøtter og Veldreid Skrævadottir
Ektefeller(r) Vigrid Skræva Vidkunsdottir
Barn Harald, Vigdis, Veldreid jr. + omlag 23 andre utenfor ekteskap


«Jeg så ham opptré en gang. Han har en fantastisk stemme»

- Jonas Lie om Eirik fra Bøtta

«I Molde er I konglen din!»

- Moldemodifikasjon om kongler

Eirik II fra Bøtta, (1.4.1320-8.6.1428) kongle i Norge, var en norsk kongle. Han regjerte over Norge i 69 år, og dro Norge inn i den svarteste tiden vår stolte nasjon har opplevd noensinne. Han var en sta playboy som tenkte med snurrebassen. Han var schizofren. Han gjorde så mye dårlig at han har blitt utelatt fra alle historiebøker, bortsett fra en. Og der er det å lese så mye stygt at vi ikke kan oversette det. Han tok tronen i 1359 da hans egen mor, dronning Veldreid Skrævadottir drepte Hårek, den første bøttefødte. Dermed fikk Eirik ta over tronen, og vårt kjære fedreland var i knipe.


Historiur afur Jorthur, uththraghur (Jordens historie (1444), utdrag)[rediger]

"Eirikur II fhra Bothur fhar einur futhsleikur. Eirikur brakthur Helvetur inthur Norvegur. Eirikur thenkthur meth pikhur. Svartidaudir, Danmarkir, Svindhyrur spritur. Verstur fhar thyrur spritur. Fanthur pikhsleikur Eirikur stroddinn i rassa mothur Veldreidur."


Svartedauden[rediger]

Eirik bragte Svartedauden til Norge. Den kom med et skip, kjøpt og betalt av Eirik. Han holdt nesten selv på å stryke med, i 1370, da det var som verst. (u)Heldigvis var det bare en forkjølelse, og han ble frisk igjen. Han var pesta selv. Han torturerte de som ikke var smittet til døde. Han var satans utsending. Han var antikrist. Han ble veldig upopulær etter dette, men fortsatte.


Danmark[rediger]

Den nest verste. Han erklærte krig mot Danmark i 1427, og det endte ikke verre enn at Danmark tok over Norge, og styrte oss med jernhånd i 400 år. Etterfølgeren til Eirik ble da Kristiana Margrete.


Dyr sprit og brennevin[rediger]

Det verste. Han satte opp momsen på alkoholholdige drikker fra 0 % til 2 %, og det brøt ut folkeopprør. Han ble drept av en dame som slo ham ihjel med en spaserstokk. Slik fikk også Danmark med alle sine dansker få ta over Norge, og Norge ble et lite, tynt befolket (bare 100 milliarder) land langt uti Hutaheita. Danskene gjorde Elverum til hovedstad, og brant opp Oslo, og kalte det Kristiania. Nå er imidlertid spriten enda dyrere, og vi burde egentlig starte et nytt opprør. VI VIL HA SPRIT!!!