Den spanske inkvisisjonen

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Bouncywikilogo.gif
For kjedelige personer uten humoristisk sans, har de såkalte ekspertene (flisespikkerne og tørrpinnene) på Wikipedia laget en artikkel om Den spanske inkvisisjonen.

«Nobody expects the Spanish Inquisition!»

- Den spanske inkvisisjonen.

Den spanske inkvisisjonen.

Den spanske inkvisisjonen er den spanske avdelingen av inkvisisjonen.

Historie[rediger]

Den spanske inkvisisjonen ble startet i 1478. Folk gikk mindre og mindre i kirken, og paven bestemte at folk skulle skremmes tilbake til kirken. Alle som ikke gikk i kirken ble automatisk regnet som jøder, hekser, utenomjordiske eller besatte. Paven opprettet en domstol av folk i fine røde klær, som reiste rundt i hele Spania og arresterte alle de som ikke gikk i kirken. Hvis du ble arrestert av den spanske inkvisisjonen, var du, for å si det mildt, i trøbbel.

Advarsel

Den spanske inkvisisjonen kan torturere og drepe deg. Det kan være ytterst smertefullt.

Når de fanget noen de mente kunne være en jøde, heks eller noe verre (verre, hva skulle det være?), begynte de med å få personen til å tilstå. 99 % av anklagene var falske, så de prøvde faktisk å få folk til å tilstå ting de aldri hadde gjort. Alle de som har prøvd slike ting, vet at det er vanskelig. Derfor tok den spanske inkvisisjonen alle metoder i bruk.

Den spanske inkvisisjonen fryktet intet, unntatt frisk frukt. Frisk frukt ble sett på som djevelens største verk, for man fikk aldri flekkene vekk fra de fine røde klærne sine. Hvis mistenkte bevæpnet seg med frisk frukt, våget ikke inkvisisjonen å arrestere dem, og derfor ble det flere og flere mistenkte som bevæpnet seg med frisk frukt. Derfor begynte inkvisisjonen å starte kurs for Forsvar mot frisk frukt.

Metoder[rediger]

Advarsel

Den spanske inkvisisjonen ler ondt mens de torturerer deg.

Den spanske inkvisisjonens to største våpen er overraskelse, frykt og … eh blant de største våpnene deres er overraskelse, frykt, hensynsløs effektivitet og fanatisk troskap til paven. Og fine røde uniformer. Siden ingen forventer den spanske inkvisisjonen, kunne de dukke opp når de minst forventet det. Hvis noen nevnte ordene "Spanske inkvisisjonen" ble de automatisk trukket til stedet, der de ofte arresterte alle de som var tilstede, puttet dem i et fangehull og torturerte dem.

Torturmetoder[rediger]

Den spanske inkvisisjonen hadde mange forskjellige torturmetoder.

QIIspanskkkkx8gt.jpg
  • Å la den mistenkte råtne i et fangehull.
  • Kaste frukt på den mistenkte.
  • Kile den mistenkte under føttene med fjær.

Disse grufulle torturmetodene var grunnen til at de aller fleste av de mistenkte tilsto, til tross for at de aller fleste anklagene var falske.

Korte fakta[rediger]

CounterZero.gifCounterZero.gifCounter6.gifCounter5.gifCounter4.gifCounter3.gifCounter2.gif
  • Antall mennesker har blitt torturert av den spanske inkvisisjonen på den tiden det tok deg å lese denne artikkelen.
  • Den spanske inkvisasjonen kan dukke opp når du minst venter det.
  • Få mennesker kan stave ”inkvisisjonen” uten en ordbok.