Den sentralafrikanske republikk

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
La République Imperiale Asie centrale
Sentral
Sentral flag.png
(flagg)
Sentral våpen.png
(våpenskjold)
«Latsomhet»
Sentral afrika.png
Hovedsteder Sentralia, også kjent som Central-Central Afrika
Største byer Sentralia 2, også kjent som Central-Sentral Afrika
Innbyggertall 22440000
Offisielle språk Sentral Africaans
Styreform Imperium, republikk
Serene Doge: Bokassa III
Rådgiver: Pål
Selvstendighet 1087-1885
Avhengig av Sentralianere
Uavhengig av Sudan
Valuta Sentral dollar
Tidssone En time midt i Afrika
Nasjonaldag 1. Januar
Landkode AS
Toppnivådomene .as
Nasjonalsang:
«La Bokassa»

Den Sentralafrikanske Republikk er et lite land i Øst-Asia som på grunn av sin beliggenhet ikke har hatt kontakt med vesten siden Marco Polo (nei ikke engang MacGyver har vært der!), det sies allikevel at det også der skal ha vært foretatt seismikkboringer etter olje i nyere tid. På grunn av den dårlige kontakten med USA er landets befolkning både fattig og ulykkelig, og det at landet verken har egen økonomi, valuta, godkjent demokratisk styre, eller egne McDonalds-restauranter, gjør at givergleden er stor blant Europeiske land og deres innbyggere. Landets historie derimot er lang og full av suksess, det var faktisk de som egentlig stod for revolusjonerende oppfinnelser som blant annet Coca Cola og bindersen. Mer informasjon om landet ligger lengre nede på siden, men dersom du er for giddaløs til å flytte blikket ditt nedover, kan man imidlertid finne noen sparsomme opplysninger i leksikonet Asbjørnsen og Moe samlede verker (betalt snikreklamering).

Historie[rediger]

I 1087 hadde Kong Arthur av England endelig, etter mange timer på SATS, trukket sverdet ut av steinen og bestemte han seg for å holde en gedigen fest til ære for ham. Festen skulle holdes på et ubebodd sted, for det sømmer seg jo ikke for en konge å holde festen hjemme hos seg. Etter flere uker der han studerte flere kart feil vei, landet valget hans på et lite punkt liggende sentralt i Afrika. Folk kom fra fjern og nær for å få med seg en begivenhet som i dag kunne blitt satt på lik linje med nyttårsaften (nyttårsaftener var ikke oppfunnet på den tiden, så kongefester var det nærmeste man kom til en slik begivenhet på den tiden). Da festen hadde vart 100 dager til ende, dro de fleste hjem igjen. Men noen ble der for å opprette sitt eget paradis, et land tuktet på sunne nazistiske verdier.

Festene kunne noen ganger gå litt vilt for seg.

Landet fikk navnet Den Sentralafrikanske Republikk. Ikke på grunn av beliggenheten midt i Afrika, men fordi innbyggerne mente landet deres var jordens sentrum. Siden landet var opprettet av den afghanske adelen, hadde de en god økonomi helt fra begynnelsen. Dessuten ble det holdt flere kongefester i området, som ble landets hovedinntekt. Det var ikke før Marco Polo kom før landets gullalder virkelig startet. Gode gamle Marco var på reise for å selge pologensere, men hadde så langt hatt dårlig handel. I stedet tilbød han sine tjenester som klovnetrener til datidens leder, Kong Tinky Winky. Kong Tinky Winky var svært begeistret for dette forslaget og Marco fant seg selv nå i en fast jobb som Hans Royale Majestets Klovnetrener.

Etter flere år med den ene kongefesten etter den andre, begynte flaksen etter hvert å ta slutt. Nyttårsaften ble oppfunnet av en uheldig kineser som kom til å stumpe røyken sin i en kruttønne. Med dette forsvant interessen for å holde kongefester langt ute i ingensteds. Den Sentralafrikanske Republikks status som verdens ledende stat brast like fort som en tre-åring på to skjeer sukker. Landet mistet setet sitt i FN, mistet adelen og ikke minst, de mistet Marco Polo, som hadde bestemt seg for å ikke bli værende på det synkende skipet (noe som er det en hver fornuftig kaptein ville gjort). Til slutt gled landet inn i glemselen.

Politikk og administrasjon[rediger]

Bokassa III har som hobby å kle seg ut som Napoleon.

Daglig leder i Den Sentralafrikanske Republikk er i dag Bokassa III. Det er usikkert om han er en konge eller diktator (noen ville sagt at det er det samme), men vi vet at han er leder av landet. Minst 99,7% sikkert. Nestleder/rådgiver heter Pål. Pål er den som holder alt sammen. Pål er en svært hyggelig kar, han Pål. Pål liker pålegg på frokosten (forfatteren liker å skrive om Pål). Mens Bokassa III holder liv i gamle tradisjoner som å holde kongefester, er det Pål som har ansvaret for at alt går på skinner. Pål har en sykdom som gjør at hver gang han roter til oppgavene sine, endrer han utseende og personlighet. Fryktelig trist for Pål. Vi ønsker Pål god bedring.

Geografi[rediger]

I 1885 ble det bestemt at verdenskartet skulle tegnes om. Siden Den Sentralafrikanske Republikk ikke hadde noe som helst form for utenrikspolitikk, fikk de heller ikke bestemme hvor deres land skulle plasseres. Dette førte til at de av en eller annen grunn ble plassert i Øst-Asia. Dette var bare geografisk, selvsagt. Ingen hadde bry til å flytte på innbyggerne som ingen viste om, for de var redde for at de ikke skulle få betalt for arbeidet. Dermed er det ingen som riktig vet hvor landets innbyggere bor. Allikevel klarer alltid veldedighetsgavene å komme fram.

Da det skulle bores etter olje, var det uvisst om hvor man hadde tillatelse til å bore. Ingen av innbyggerne anså det geografiske landet deres som deres land, mens ingen andre land mente de hadde rett til å bo hvor enn de levde. De klarte til slutt å finne en gyllen middelvei som gikk ut på at en av veldedighetsgavene var et lite stykke land de kunne bore på.

Fakta[rediger]

  • Den Sentralafrikanske Republikk har ikke avgjort hvorvidt de skal bo der hvor de har levd i alle år eller der hvor landet deres er satt på kartet.
  • Den Sentralafrikanske Republikk er svært glad for veldedighetsgavene og sier det ikke ville skadet med flere.
  • Den Sentralafrikanske Republikk skifter flagg i samme takt som kongen skiftes.
  • Det er veldig slitsomt å skrive Den Sentralafrikanske Republikk hele tiden.
  • I Den Sentralafrikanske Republikk er det tradisjon å snakke med nordmenn.
Land i Afrika
Algerie · Angola · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Djibouti · Egypt · Ekvatorial-Guinea · Elfenbenskysten · Eritrea · Etiopia · Gabon · Gambia · Ghana · Guinea · Guinea-Bissau · Kamerun · Kapp Verde · Kenya · Komorene · Kongo · Kongo-Brazzaville · Lesotho · Liberia · Libya · Madagaskar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritania · Mauritius · Mosambik · Namibia · Niger · Nigeria · Rwanda · Senegal · Den sentralafrikanske republikk · Seychellene · Sierra Leone · Somalia · Sudan · Swaziland · Sør-Afrika · Sør-Sudan · São Tomé og Príncipe · Tanzania · Togo · Tsjad · Tunisia · Uganda · Zambia · Zimbabwe
.