Den omvendt-europeiske flyktningkrisen på 50-tallet

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Den omvendt-europeiske flyktningkrisen på 50-tallet var perioden i Europa, da 40% av Nederland sin befolkning ble kastet ut av landet sitt. Hendelsen blir regnet som den største migrasjonskrisen i Europa siden den omstridte Balkanbevegelsen i 1789. Det hele blir sporet tilbake til 1951, da tre nederlandske glassfabrikker ble satt fyr på.

Årsak[rediger]

Den omvendt-europeiske flyktningskrisen på 50-tallet kom som en konsekvens av Nederland sin abrupte endelse på glassproduksjon. Etter et europeisk toppmøte i 1945 ble det bestemt at Nederland fikk ansvaret for all produksjon av glass til hele Europa. Da alle tre glassfabrikkene ble antent i 1951, oppsto det en mangel på glass over hele Europa.

Som en konsekvens på den inhabile strategien å bare ha tre glassfabrikker, og i tillegg plassere dem rett ved siden av hverandre, ble Nederland straffet hardt av den Europeiske Union sin Jamførte og Allsidige Instutisjon for Lovlydige (EUJAIL). Straffen var umiddelbar deportasjon av 40% av alle nederlendere.

Hovedkonsekvens[rediger]

Nederlandsk befolkning i Nueltho Otishu[rediger]

I dag finner man store nederlandske befolkningsgrupper i store deler av verden. Mange valgte å flytte til steder med allerede etablerte nederlandske samfunn. I den mosambikiske storbyen Nueltho Otishu, finner man den største beboelsen av nederlendere. Siden 91% av de omtrent 60 millioner innbyggerne, har nederlandsk bakgrunn er det flere nederlendere i Nueltho Otishu enn i Nederland. Ifølge statsviter og "Nueltho Otishu-ekspert" Éder Kopf, har den omvendt-europeiske flyktningskrisen 90% av skylden for den store nederlandske befolkningen i den mosambikiske storbyen.

Samuel L. Jackson blir hovedsponsor for BadPuck[rediger]

Samuel L. Jackson sitt radikale utsagn om flyktningskrisen, der han sa