Den hellige treenighet

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Treenighet i Nikea i år 325

Den Hellige Treenighet ble erklært under kirkemøtet i Nikea i år 325, sammen med mange andre vedtak.

Treenighetsprinsippet går ut på at kirkens utvalgte og andre hellige menn ble enige om at gran var det beste treet som juletre, derav navnet treenighet.

Gran er nå blitt det mest brukte juletreet i de fleste hjem i verden, noe som deltakerne i Den Hellige Trekant er veldig stolt over.

Det finns bare et fåtall etterkommere av Den Hellige Treenighet og de møtes fortsatt i himmelighet, i skjulet som man sier i den bransjen, for å erklære andre viktige ting, som at det er smakløst å ha blinkende LED-lys på juletrær.

Det går rykter om at Den Hellige Treenighet møttes 21.03.12. Der ble det diskutert om gran skulle få en forkortelse til GRAN. GRAN betydde Grufult Rart og Awfully Nekrofil. GRAN er et farlig tre nå for tiden, det anbefales å ha med trespray hvis noe skulle skje.

Som en motreaksjon mot Den Hellige Treenighet har i de senere årene The Holy Firenighet vokst fram. Navnet stammer fra engelsk fir, altså furu på norsk.

Hverken Den Hellige Treenighet eller The Holy Firenighet må forveksles med fagforeningen til gudene i bibelen. De blir ikke enige om hvem som skal være sjefsguden. Elohim, han som er overalt hele tiden og skapte planter og dyr i kapittel 1 i bibelen, har slått seg sammen med Jahve, han som er på bare ett sted om gangen og som skapte planter og dyr på nytt i kapittel 2 i bibelen. De kaller seg "Gud", som jo forsåvidt er et godt navn for en hel toenighet av guder. Men de møter motstand fra de andre gudene i bibelen, blant annet Adrammelek, Amun, Anat, Asjea, Astarte, Baal og så videre, totalt rundt 30 stykker. Noen ser det som uheldig at bibelens guder krangler så mye og at en av dem til og med insisterer på at "Du skal ikke ha andre guder enn meg". Derfor går bibelens fagforening for guder under navnet Den Uheldige Trettiuenighet.

P.S. Tok du forresten den med vedtak i år 325? Treenighet? Så raffinerte ordspill vokser ikke på trær!

Stubbe.png
Denne såkalte artikkelen er en stubb, og tilfredsstiller ikke Ikkepedias krav til lengde. Du kan hjelpe Ikkepedia ved å utvide den til ca. 2 cm.

Om du har minst én god idé som ikke er helt idiotisk, så klart.