Brødrister

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk

«Alle brødristere rister brød»

- Mario om brødristere

En brødrister er et nyttig apparat som gir brødet en mørkere farge.

Falske myter[rediger]

Det finnes selvfølgelig, som med det meste annet, en hel haug med falske myter og legender om brødristerens opphav,Også kjent som breadshaker på engelsk.

  • I en tro mener folk feilaktig at Gud sendte brødristeren ned til menneskene allerede på 1000-tallet før Kristus, men trakk den tilbake fordi mennesket ikke var klar for en slik oppfinnelse ennå.
  • Andre igjen mener at Mullah Krekar oppfant brødristeren, som i den historien sies å skal ha vært et våpen for å tilintetgjøre hele svart-hvittreligionen. Dette ble motbevist i 1837, da han selv gikk ut og fortalte sannheten.
  • I Trondheim mener enkelte mennesker at brødristeren, sammen med komoden og lysestaken, oppsto inne i den forvokste barten til en av byens borgere, Bært Bartebart. Enhver person med sunn fornuft forstår at dette er feil.
  • Det kan også være at det var en svenske som fant opp brødristeren tidlig på 1700-tallet, men han hadde ikke innlagt strøm i huset, så han forkastet den som ubrukelig. Dette var antagelig samme svensken som oppfant telefonen, som han også forkastet fordi han ikke hadde noen å ringe til.