Bayerøl

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
En bayer.

Bayerøl er et øl for voksne mennesker som ikke drikker tynn, pisslignende sommerpils, men ønsker et øl med smak, farge og konsistens.

Oppskriften[rediger]

er litt spesiell, og stammer fra floppall-laget Bayer-Munchen (BayerMunken på norsk, men har ingenting med Munkholm å gjøre). Etter kampene kaster de alt foppalltøyet sitt, inklusiv suspene og sokkene, i en stor balje. Det slås 200 liter varmt vann over, og tilsettes ølgjærtabeletter. Etter 4-6 dager er gjæringen ferdig og brygget siles gjennom et brukt hårnett før det tappes på små flasker 33cl og eksporteres til Danmark.

Der er de ville etter "en lille bajer" før, under og etter maten og enda en før de setter seg i bilen og deltar aktivt i den danske trafikken. Noen av oss norske har også fått sansen for denne kraftfulle drikken.

Det kan også nevnes at dusjvannet fra foppallgarderoben tappes direkte på flasker og selges under navnet pils.

Norsk variant[rediger]

Det sies at et bryggeri i Bergen vurderer å ta opp en slik produksjon. De bruker naturligvis foppall-laget BRANN som utgangspunkt. Det virker som de allerede har startet produksjonen av pils etter denne oppskriften.

Anonym smakstest[rediger]

På et herværende hotell i Sandnes foregikk det en blindtest av 14 forskjellige typer Bayerøl, hvorav 3 Norske. De øvrige sortene var tyske, hollandske og belgiske. 11 voksne personer fra 4 nasjoner deltok i testen og tok en slurk fra hver sort og noterte diverse smak - skum - etc. Den suverene vinneren, som sto på førsteplass hos 10 av de 11, var det norske Bayerølet fra Frydenlund i Oslo. Leve nasjonalstoltheten overfor store øl-land som Tyskland og Holland.