Australsk elefant

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
Australsk elefant

Australsk elefant er en utdødd elefanttype som fantes I Australia og på New Zealand frem til forbudet mot skateboard ble innført i 1958. Den Australske elefanten var det kuleste dyret med vekt over 3 tonn på den sydlige halvkule.


Didgeridoo[rediger]

Den australske kenkuruen er spesielt kjent for sin musikalske snabel. Urbefolkningen, som i tillegg til å lage klokker, også laget didgeridooer visste å utnytte snabelen til dette. Dette førte til at klokkelaging ble omtrent borte, og de som hadde laget klokkene måtte utvikle seg til koalabjørner, og lagde herk i stedet.

Levesett[rediger]

Den australske elefanten forflyttet seg, som de fleste andre dyr i Australia, ved hopping. Dette var et relativt stort problem da den australske elefanten kan veie opptil 8 tonn. Forskere har sett at flokker av hoppende australske elefanter kunne føre til jordskjelv og tsunamier når de var ute på tur. Urbefolkningen i Australia så dette problemet tidlig og utstyrte elefantene med spesialbygde skateboards. Når skateboardene ble forbudt slaktet man ned de siste australske elefantene, da hoppende elefanter i tettbygde strøk ble et problem.

Den australske elefanten hadde ikke pung, men noen av dem benyttet ryggsekk.