Anfall

Fra Ikkepedia
Hopp til: navigasjon, søk
Et godt eksempel på en and som opplever et anfall. Denne har angivelig snublet i en gjenstand gjemt under vann.

«Vær så snill, ikke nevn det ordet!»

- Donald Duck om anfall

«Det er simpelthen umulig å unngåååååååååååååååååå...»

- Igjen Donald Duck om anfall, like før han faller utfor et stup

«Jeg må påpeke at lamaenes bruk av atomvåpen var en smule overdrevent og uhumant.»

- Kim Jong-Il om anfall (les artikkelen for å forstå sammenhengen)

«Ta det med ro! Jeg har funnet en kur.»

- Petter Smart om anfall

«HVA??!! Forstyrrer du meg bare for å stille meg et så tåpelig spørsmål? UT!!»

- Onkel Skrue, etter at vi spurte ham om hva han mente om anfall

«Jeg prøver å unngå det. Det vil bulke hatten min.»

- Tilfeldig belgier på gata

Anfall (opprinnelig skrevet "and-fall", senere forkortet til det noe enklere "anfall") er en situasjonen hvor en and faller som er resultat av at den snubler i en iveienliggende gjenstand, som angivelig lå foran beina dens. Det kan være for eksempel en sko, en penis eller en hund. Det kan i grunn være nesten hva som helst, så lenge det er stort nok til å forårsake fallet, men lite nok til at den dumme anda ikke legger merke til det før det er for sent. Anfall er den vanligste dødsårsaken blant ender, da det er vitenskapelig bevist at 70 prosent av alle ender dør på denne måten. Mest utsatt er endene dersom de befinner seg i vann, for dersom de velter rundt er det stor fare for at de dør som en kombinasjon av drukning, kulde, sjokk og brannskader.


Historie[rediger]

Fluene ble nesten utryddet i sitt forsøk på å utrydde endene.

Anfallet så lyset første gang rundt 1900 f.kr, da en ulykkessalig and ved navn Oluf Bøgballe var så uheldig at han stumpet i en dildo som lå slengt på gulvet. Resultatet ble et bøyd nebb. Etter den dagen spredte anfallet seg som ild i tørt gress, og innen ett år hadde alle verdens ender opplevd det minst én gang, noe som taler for seg selv ettersom det på den tiden eksisterte nesten 14 ender. Etter den uheldige innførelsen av anfallet, sank den forventede levealderen for ender med hele 50 prosent. På grunn av denne nye eksistensielle trusselen, begynte alle verdens ender å masseprodusere avkom. Innen ti år var det blitt produsert hele femten millioner nye ender. Disse bare bidrog til å utbre anfallet, og enkelte lyktes også i å smitte andre arter. Dette var årsaken til at dinosaurene og ostepølsene døde ut for rundt 2500 år siden. På grunn av at endene dermed fungerte omtrent som pestbærere, ble det gjort flerfoldige forsøk på å utslette dem fra jordens overflate. For 600 år siden erklærte lamaene krig mot endene, og lyktes i å drive dem ut av Bolivia ved hjelp av atombomber. Endene mottok også en krigserklæring fra fluene, som var på randen ved å utslette dem rundt år 0. Etter dette fikk endene overtaket, takket være en allianse med froskene. Noen måneder senere var nesten alle fluer blitt spist, og endene hadde dermed gått seirende ut av krigen. Dette har bidratt til at det idag eksisterer noe mellom 62 og 87 milliarder ender i verden, til tross for alle utrydningsforsøkene.


Utførelse[rediger]

Et anfall deles vanligvis inn i 6 faser;

 • Fase 1: En gjenstand blir plassert på en ideell plassering, som vil føre til at en and vil snuble i den en gang i fremtiden. Dersom gjenstanden alltid har lagt der, vil denne fasen ignoreres.
 • Fase 2: Omstendighetene gjør at en and vil gå en rute som vil medføre at den snubler i denne gjenstanden. Det kan for eksempel være at den våkner opp midt på natta med sprengblære og må løpe til nærmeste toalett, er på søndagstur med prostitu mormor, eller hva som helst annet som medfører at den vil snuble i den gitte gjenstanden.
 • Fase 3: Selve snublingen. Anda går/løper rett på gjenstanden, og begynner som et resultat av dette å snuble.
 • Fase 4: Det går opp for anda at den faktisk faller, men det er for seint å gjøre noe for å unngå det. På dette stadiet er det vanlig med masse banneord.
 • Fase 5: Anda treffer bakken. Skadevirkningene av anfallet vil nå være synlige. De kan være alt fra et skrubbår på testiklene til død.
 • Fase 6: Anda tar eventuellt hevn over gjenstanden som forårsakte anfallet, ved å f.eks slå eller sparke den. Dersom gjenstanden var en bjørnefelle eller en stein, kan dette få uheldig utfall. Merk! Utfall er ikke det samme som anfall!

Utbredelse[rediger]

Anfallet er utbredt overalt hvor det finnes ender. Her er noen nevneverdige plasseringer;

 • Bolivia. Her levde det ender på størrelse med fjell for ca. 600 år siden, før lamaene erobret landet. Flere små og større kratre tyder på at anfall fant sted titt og ofte, dog er det noe omstridt hva snubleobjektene kan ha vært. Enkelte antyder at det var lamaer som var de vanlige gjenstandene, og at det var derfor lamaene gikk lei disse gigantendene og startet folkemord mot dem for rundt 601 år siden. I senere tid har det blitt importert nye ender til Bolivia, men disse brukes for det meste som fotballer.
 • Norge. Siden Norge er på randen av å oppnå verdensdominans, sier det seg selv at store mengder ender lever innenfor rikets grenser. Alle anfallene har forårsakt bulker i asfalten, et element Norge godt kan klare seg uten. Derfor har regjeringen, under ledelse av Jens Stoltenberg, startet en utrydningskampanje, hvor endene blir samlet i bur, plassert i fly og sluppet over et minefelt. Enkelte dyrevernere, som Lars Sponheim, mener dette er svært uhuman behandling av likeverdige arter. Flere har påpekt at dette er noe ironisk, ettersom han selv er beryktet for å røyke hamster.
 • Øst-Timor. Takket være at så godt som alle verdens land har gått lei av anfallets utbredelse, har flere nasjoner kommet fram til at det er smart å samle endene sammen og lempe dem over en svak, forsvarsløs nasjon. Øst-Timor ble utpekt som det uheldige målet, og på åtte år har det blitt dumpet noe mellom 3 og 98 millioner ender over det forsvarsløse landet. Siden menneskene for lengst er blitt mindretall, har endene kuppet landet, og styrer med jernhånd. Målet for verdens eneste andediktatur, er angivelig å sette en stopper for utryddelsen av ender rundtom i verden. Landet har blant annet truet med atomkrig mot Kasakhstan, selv om det ironisk nok ikke finnes en eneste and der.
 • Nord-Korea. Som det eneste ikke-diskriminerende landet for ender (med unntak for Øst-Timor, som dog begynner å bli noe overbefolket), er Nord-Korea et populært mål for flyktende ender. Imidlertid har alle anfallene ført til en gigantisk sprekk i jordskorpen, og en gass som lukter som en blanding av promp og diare har sluppet ut av sprekken og siden spredt seg over hele landet. Dette har ført til at flesteparten av menneskene i Nord-Korea lever i eksil i Norge.
Mahmoud Ahmadinejad er en sann anfall-hater.
 • Østerrike var i sin tid fylt til randen med ender. Østersene, et skjell som smaker ekkelt og dessuten ser stygt ut, og som ønsket dominans i landet, la ut snublefeller som ville forårsake dødelige anfall. Planen virket, og nå er landet etnisk renset for ender. Østersene fortsetter sin krigføring mot andre arter.
 • Andeby er endenes administrative senter og hovedstad. Byen er også et økonomisk monstrum, takket være Skrue McDucks utallige investeringer. På grunn av det store antallet ender i byen, forekommer det svært mange anfall daglig. Myndighetene har leid inn noen underbetalte polakker, som har ansvaret for å legge en pute under en fallende and, så den ikke faller pladask i asfalten og dør. Andeby-regjeringens største prioritet skal for tiden være å utslette Gåseby fra kartet, da denne byens ordfører, Mahmoud Ahmadinejad, har innrømmet at byen har et hemmelig atomprogram som i første omgang er rettet mot Andeby, men også Egypt, Danmark og Nordpolen.

Hvordan motvirke anfall[rediger]

Ettersom anfallet som regel får livstruende konsekvenser for den som opplever det, er det blitt lagt mye energi i å finne en måte å unngå/motvirke det. Dette har ført til en intensiv forskning som pågår til dags dato, og som kun gir begrensede resultater. Hittil har 1679 labrotter, 2712 forsøkskaniner (av disse 5 dødelige superkaniner), 672 vitenskapsmenn og 1 uskyldig forbipasserende omkommet i løpet av eller som et resultat av alle forsøkene som har blitt gjennomført. Men til tross for all motgangen, har forskningen gitt oss følgende hint om hvordan man unngår anfall:

 • Ha det ryddig hjemme. Unngå at gjenstander ligger formålsløst slengt på gulvet, med mindre du har gjester du ikke liker. Dersom du sørger for å rydde gulvet jevnlig, minsker sjansen for anfall betraktelig.
 • Ikke ha barn. Disse er årsaken til 97 prosent av alt rot i alle hus i verden, og er dermed indirekte skyldig i svært mange anfall, muligens også det første som noensinne fant sted. Eksperter anbefaler deg derfor under alle omstendigheter om å unngå å få barn. Dersom du er gravid, bør du ta abort snarest. Dersom du allerede har barn, bør du skyte dem. Dersom dette ikke lar seg gjøre, kan du enten flykte til Mongolia av eller begå selvmord.
 • Unngå grusveier. Disse er ofte fulle i hull, og kan føre til at du snubler, som sannsynligvis vil resultere i at du får ansiktet most ned i grusen. Dette skal være svært smertefullt, ifølge de 132 professorene som kom levende ifra det (av de 548 som deltok i eksperimentet).
 • Unngå toetasjers hus. Det er dessverre et faktum at dersom det er en trapp tilstede, er det også en optimal mulighet for å snuble utfor denne. Derfor bør du under alle omstendigheter la være å oppholde deg i hus med mer enn én etasje.
 • Gå med sykkehjelm. Dette kan begrense eventuelle hodeskader, så selv om det muligens vil få dine omgangsvenner til å benytte seg av skjeldsord som homo og nerd, er det høyst nødvendig for sikkerhetens skyld.
 • Ha ølmage. Dersom du, til tross for alle forholdsregler, opplever et anfall, er det en stor fordel å ha ølmage, da dette demper støyten nevneverdig. Dog finnes det også ulemper med dette; folk vil sannsynligvis stirre stygt eller mobbe deg.
 • Ha puter liggende overalt hvor du befinner deg. Dersom du snubler, vil du da lande på disse og få mindre skader. Dette bekreftes av 13 professorer, som nå sitter i varetektsfengsel for å ha strødd puter midt på en motorvei, noe som førte til en dødelig kjedekolisjon hvor 5 personer ble drept og ytterligere 68 ble skadet.
 • Unngå offentlige sykehus. Undersøkelser viser at disse er ytterst uorganisert og rotete. Sjansen for å oppleve anfall på private sykehus er langt mindre.
 • Unngå tog. Et overraskende brems eller en plutselig fartsøkning kan få fatale konsekvenser. Dersom du absolutt må ta tog, anbefales det på det sterkeste at du sitter i fosterstilling under hele turen.
 • Unngå busser. Her er det samme årsak som for tog, men risikoen er ekstremt mye større. Dette gjelder spesielt dersom du bor på Vestlandet, ettersom infrastrukturen her er omtrent like systematisk som skjegget til Osama bin Laden (noe han personlig har bekreftet etter sitt hemmelige møte med Mullah Krekar i 2007).
 • Unngå fly. Dersom flyet skulle gjennomgå en hard landing, vil dette muligens forårsake et anfall. Dessuten eksisterer det selvfølgelig alltid en sjanse for flystyrt.
 • Bur deg inne i et helt tomt rom. Dette er den sikreste måten å unngå anfall, men har også uheldige sider, for eksempel at du mest sannsynlig vil dø p.ga pusteproblemer (når vi snakker om et helt tomt rom, så er det også tomt for oksygen) eller sult (du kan ikke ha mat i et tomt rom, ettersom det dermed ikke lenger vil være tomt). Likevel anbefales denne metoden fremfor alle andre, ettersom 67 av 68 professorer kom seg gjennom prosessen uten å oppleve et anfall.

Kjente personer som har opplevd anfall[rediger]

Donald Duck oppnådde et stygt anfall, men ble reddet i siste liten av sine nevøer.
 • Donald Duck er den anda som har opplevd dette flest ganger. Det skjer tilfeldigvis også på beleilige tidspunkter, og har vane for å finne sted på en ufordelaktig plassering (som ved en trapp eller på kanten av et stup). Resultatene har vist seg å bidra til hans hissige temperament.
 • Skrue McDuck opplever dette noe sjeldnere enn nevøen, men når det først skjer, virker det som om han ikke føler smerte, men istedet et voldsomt raseri som automatisk rettes mot den forsvarsløse nevøen. Beleilig nok for Donalds del, befinner han seg stort sett alltid i nærheten når dette skjer.
 • MacGyver, som selv påstår at han er en and, skal ha opplevd dette så tidlig som år 2000 f.kr, noe som gjør ham til grunnleggeren av anfallet. Siden det er ganske omstridt hvorvidt han er en and, jobber han for tiden med å finne opp en maskin som kan gjøre ham om til denne fjærkledde skapningen. Det sies at han er så opptatt med dette at han har glemt at han for tiden er president i Bolivia, noe som har medført at landet har gått konkurs.
 • Den stygge andungen opplevde et stygt anfall ved fødselen sin. Angivelig var det derfor den ble så stygg.
 • Dolly Duck overlevde på mirakuløst vis et anfall i 1829, hvor hun falt ned fra en 10 meter høy stige. Heldigvis befant hun seg på det nederste trinnet når anfallet skjedde, så skadene ble ikke verre enn at hun måtte amputere puppene.
 • Petter Smart hadde et anfall når han var liten, som resulterte i synsskader ettersom han skadet øynene i anfallet. Han går idag med briller.
 • Ambulashaki Shis'hobeiti Kirdukushi. Han døde.
 • Adolf Hitler opplevde noe lignende, men har senere blitt avvist fordi at han ikke var en and, men en gås.


Forvekslingsfare[rediger]

Et anfall, hvor en and faller, må ikke forveksles med avfall, hvor det som faller er en Av.