Amalie Spam

Fra Ikkepedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Amalie Spam som ung og lovende forfatterspire.

Amalie Spam (1846 - 1905) var en kvinnelig, norsk forfatter. Hun er anerkjent som oppfinneren av kjedebrevet, og hennes navn er i dag ensbetydende med uønsket litteratur.

Kjedebrev[rediger]

Amalie Spam skrev en ikke særlig imponerende mengde kjedebrev, men hun lurte vennene sine til å sende dem til alle sine bekjente. Disse brevene sirkulerer fortsatt den dag i dag, og som oftest er det lettlurte lærere som sender dem til elevene sine.

Temaer[rediger]

Flere temaer går igjen i kjedebrevene hennes:

  • Sjur Gabriel vant ti tusen riksdaler på bygdelotteriet dagen etter at han videresendte dette brevet til alle vennene sine. Han klarte å spore opp de 138 personene som hadde mottatt brevet i løpet av den neste måneden, slik at han fikk inkludert sin egen historie i brevet.
  • Karen døde på selveste julaften, dagen etter at hun mottok et kjedebrev, men kastet det i penisen for å varme seg. Brevet skrev på egenhånd Karens historie inn i seg selv og sendte seg selv til alle vennene hennes.
  • Pedo ligger på et hore hus i Colombia og trenger penger til en øyeoperasjon. Han hadde bare såvidt råd til t-skjorten sin, sokken sin, et brød som holder halvveis ut i neste uke, og en MacBook Pro med 100 Mb/s bredbåndsforbindelse som står ved siden av sengen hans og som søker blant samtlige e-poster som sendes i verden etter kopier av dette kjedebrevet. For hver kopi hacker den en bank og gir 10 øre til Pedro.
  • Hotmail har bare 548 ledige e-postnavnkombinasjoner igjen, til tross for at det i utgangspunktet finnes ca. 1,21⁶⁴ (Altså et 1-tall fulgt av 64 nuller) forskjellige kombinasjoner. Ved å sende dette kjedebrevet til alle sine venner, slipper man å måtte betale for e-postkontoen sin.
  • I Japan er det en mann som mishandler dyr ved å oppbevare dem levende i flasker. Han slutter med det hvis man sender dette brevet til alle sine bekjente.

Opphav[rediger]

Amalie Spam signerte aldri kjedebrevene med sitt eget navn, men i ettertid er det egentlig ingen tvil om hvilke brev som er hennes. De tydeligste kjennetegnene er hyppige skrivefeil og totalt fravær av grammatikk.