Alkohol

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk
De er på salg hver dag i et år.

«To alcohol - the cause of, and solution to, all of life's problems»

- Homer Simpson

«Schall!»

- Hovmesteren

«Om jeg drikker? Ja, men kun om det er malurt i»

- Jonas Lie om Alkohol

«Skål'a tullinger!»

- Jonas Lie om Alkohol etter et par øl

«Jeg fant, jeg fant!»

- Espen Askeladd om alkohol

«Det e' jo bærr' å drekk.»

- Kis-Begorr om alkohol

«Heil!»

- Sylvi listhaug, etter et par øl


Alkohol er en kjemisk forbindelse som er lett oppløslig i vann. Det har også den egenskapen at det virker oppløsende på moral. Derfor beskrives den ofte som en syndig substans som brukes som unnskyldning for å begå særdeles kritikkverdige handlinger.

Alkohol finnes i flere forskjellige farger og fasonger, en fellesnevner for de forskjellige typene alkohol er at de er ytterst farlig å innta, selv i store doser. Den mest vanlig formen for alkohol er etanol, men den siste tiden har også bruken av den spenstige metanolen skutt fart.

Tømmermenn og tilbakestående ansiktsuttrykk er to bivirkninger av alkohol. How cute!

Historie[rediger]

Alkoholen ble først oppdaget etter et arbeidsuhell hos en alkymist på 400-tallet. Alkymisten og hans tjener lurte på hva denne væsken var, så de smakte, og oppskriften gikk i glemmeboken. På 1300-tallet (ingen husker helt nøyaktig når) prøvde man å finne en kur for svartedauden som smakte godt, den de hadde var effektiv, men dårlig. Oppskriften ble nedskrevet av to læregutter, læremesteren var for full til å huske noe.

Alkoholen har også vært brukt som bedøvelsesmiddel under amputasjonsoperasjoner. Alkohol benyttes fremdeles som bedøvelsesmiddel, men heller for å bedøve smerten ved å høre på popmusikk en hel kveld.

Alkohol ble også brukt for folk som hadde mistet sexlysten, de drakk seg fulle og håpet på at den/de andre også var full...

Kjemiske egenskaper[rediger]

Alkohol egner seg godt som løsemiddel, og andre kjemiske substanser og ting for øvrig kan kategoriseres ut ifra deres løselighet i alkohol.

Ting som lett oppløses av alkohol[rediger]

Ting som ikke lar seg løse i alkohol[rediger]

Produksjon og salg[rediger]

Sverige er verdens største produsent av alkohol, (og det er derfor man sier at svensker er så dumme) dette fordi de har et stort nettverk av hjemmebrennere som kan bistå de store fabrikkene i pågangstider (typisk rundt høytider når pappaer har masse tid til å slå konen og barna sine). Etter pålegg fra norske myndigheter blir det nå tilsatt et agressivitetsserum i all lovlig produsert alkohol, slik at Norge klarer å opprettholde sin særegne kultur. Salg av alkohol skjer for det meste på dagtid i Norge, om kvelden har man nemlig bare lov å nyte alkohol, ikke kjøpe. Og på dagtid er det ikke lov å nyte alkohol, bare kjøpe. Norge har et statseid selskap, vinmonopolet, som til tross for skyhøye priser og særskilt dårlig service, har enerett på å selge smuglersprit. Andre utsalgssteder er bakgater og mørke parkeringsplasser. Hovedbegrunnelsen for norsk alkoholpolitikk er å hjelpe ellers fattige svenske grensekommuner som daglig mottar store grupper av nabolandets bedrukne berm, ofte med den største respekt omtalt som "harry" av norske politikere.

Mindre enn 18?[rediger]

Vi gir babyer alkohol for å holde kjeft når de er i stekepanna. De smaker bedre når de er full av alkohol, jeg pleier å drukne de i alkohol NAM som står for når arbeidere maur.

Konsekvenser[rediger]

Inntak av alkohol kan føre til utagerende oppførsel.

Stort inntak av alkohol blant nordmenn opprettholder en jevn strøm av Fyllepostere og konemishandlere. Kebabbransjen går også meget bra, på lik linje med ambulansetjenesten. Arbeiderpartiet innførte, i sin siste periode på Stortinget, en lov som sa at alle lovbrudd begått i frivillig alkoholrus, ikke lenger skulle sees på som synd. Denne loven trådte først i kraft etter at Kjell Magne Bondevik personlig tok kontakt med Gud, og ofret sitt pillebruk for at mennesket skulle bli fri for synd.

Se også[rediger]