Året det var så flatt

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Det året det var så flatt var et år for svært lenge siden, og varte ekstra lenge siden det tok så lang tid å komme ned igjennom kalenderen til et nytt år. I tillegg til dette så vart klokken ofte stilt frem og tilbake gjerne flere ganger i døgnet. Grunnen til dette var at det simpelthen var så flatt at det var plent umulig å ha en rett klokke.

Skisporten slet virkelig dette året fordi det var så flatt for utforkjørerne.
Også bilistene merket at det var uvanlig flatt.
Selv trappene var ekstra flate dette meget spesielle året.
Dette er kanskje det mest forbløffende bildet som viser hvor flatt dette kunne være. Vannet rant flatt ned i glasset.
Å sykle dette året var ganske greit, helt til man møtte veggen.

Norge vant det meste innen alle skisport-grener dette året, fordi det var så flatt at...

Det var forresten dette året at uttrykket 'alt var verre før' så dagens lys. En myte forteller at noe av grunnen til dette var at Lånekassen hadde en svært god periode i det året det var så flatt og tillot så godt som alle lån, bortsett fra visse familiemedlemmer med uvanlige flate panner. Kort sagt, det året det var så flatt ble støttet av Lånekassen, fordi kassen fikk en fordelaktig helling som førte til at pengene bare rant inn.

En meget spesiell ting som skjedde det året det var så flatt var at MacGyver ikke snubla og brakk nesa. Uheldigvis hadde han med seg en tomat slik at han ikke fikk laget seg en tidsmaskin. Det er uvisst om han datt eller satt på grunn av all denne flatheten. Tomaten vites det ingenting om, men den rullet sikkert helt frem og tilbake. Det var altfor flatt til at han fikk brukt lommekniven sin da dette skjedde.

De eneste som ikke klarte seg rimelig bra dette flate året var vestlendingene og sauene deres, fordi de var vel vant til å ferdes i bratte bakker. De datt i ett sett. Da flathets-tiden var over i det neste året, som vart mye brattere eller glattere, ja da stod vestlendingene like fast som fjellet de stod på.

Flate tilstander[rediger]

Dette året var simpelthen alt så flatt at folk og fe stod som støtter i ett eller to sett. Øystein Sunde skildrer dette i sin sang:

Det var det året det var så flatt
Da var det fasteplikt på Briskebytrikken
Jeg hoppa rundt og sto mens jeg satt
Og fastet, uten fårikål og snubla mens jeg stod
Japp, fastet, uten fårikål og snubla mens jeg stod

Dette viser hvilke tilstander som rådet. De ble mellom annet sagt at det ble så forferdelig ryddig og flatt i denne Briskebytrikken, at det snakkes om dette den dag i dag.

Hvor flatt var det?[rediger]

Flatheten dette året kan best sammenlignes med det store flatbakke-slaget i 1911-1914. Flaten dette dreide seg om hadde en helling på 0.0004 grader i forhold til horisonten. Men det som er det mest oppsiktsvekkende er at horisonten var helt rett dette året det var så flatt. Dette ble stadfestet av daværende horisontolog Dr.Retthaugen (f.23.6.1909 d.24.07.19010) som hevdet at alt var helt rett dette svært flate året. Han hadde helt rett. Men han selv var ikke helt rett.

I den senere tid så finnes det bevis på at selv havet var helt flatt selv i opprørt farvann. Dette ble kalt flatvann. [Trenger ikke referanser; ellers takk!]

Hvorfor dette året ble så flatt[rediger]

Etter mange år med bratte og glatte tilstander, innså mange at det kunne komme tider som ble noe flatere. Flatheten tiltok først i USA i en periode med bølgede tilstander, der det var hverken flatt, glatt eller bratt. Dette spredte seg utover i verden, og man snakket om at det kunne komme til å bli veldig flate tider i lange tider.

Dette førte til en rekke merkverdige flate tilstander, slik som at det skjeve tårn i byen Pisa i Italia begynte å lene seg enda mer over på siden, for plutselig å bli helt rett! Da flathets-tiden var omme, ble tårnet heldigvis atter skjevt igjen.

Mens året var på det flateste, vart trivielle ting helt greit å gjøre. Det å knytte sko og å stryke slips, samt å gå på do ble til en saga blott. Dette førte til at det vart opprettet en såkalt ekspertgruppe som skulle ta seg av slike ting for å hjelpe den flate befolkningen på beste måte. Denne gruppen ble en real fiasko, da de ikke var behov for disse, da allting var flatt og greitt frå før.

I Oslo ble det innført forbud mot å ferdes med fjellklatringsutstyr. I Danmark som fra før var veldig bratt ble det nå helt flatt, og dette førte til store utfordringer for de som bodde der. Folket snubla mens de stod rett, samtidig som de hoppa mens de satt feil. Folka lo seg skakke, mens de satt på skrå og gikk oppover.

Byggverk oppført/nedført i det året det var så flatt[rediger]

I det store og hele det å oppføre byggverk på denne tiden var nesten helt greitt. Alt vart helt beint og forbløffende flatt og rett. De fleste valgte å fortsette byggeaktiviteten, mens noen rev. Byggverk som ble oppført eller revet kan nevnes:

  • Ground Zero N.Y. Dette vart et veldig flatt område.
  • Stonefall, tidligere Stonehenge England. Ble imidlertid oppført igjen etterpå, først som sist.
  • Ishavskatedralen i Tromsø, vart godkjent rett fordi tidene var så flate at.
  • Vikingskipet, det eneste året skøyteløp ble arrangert på garantert vannrett is
  • Holmenkollen vart imidlertid oppgitt dette året også fordi den igrunnen var for bratt. Den er nå revet, og gjenoppbygd med flatt platt.

Utgifter til vedlikehold av bygninger gikk rett til bunns det året allting var så flatt, fordi malingen satt helt fast og flatt, og husene trengte i grunnen ikke å limes fast til grunnen lengre enn nødvendig.

Men etter at flathets-tiden var omme så brattnet og frøs det til noe helt voldsomt ut i de neste årene, året det var så bratt og året det var så glatt da det meste vart helt bratt og glatt.

Se også[rediger]