Året det var så bratt

Fra Ikkepedia, det innholdsløse leksikonet
Hopp til navigering Hopp til søk

Det året det var så bratt var et år for svært lenge siden, og varte ekstra lenge siden det tok så lang tid å komme opp igjen. I tillegg til dette så ble klokken ofte stilt tilbake. Gjerne flere ganger i døgnet. Grunnen til dette var at det simpelthen var så bratt at det var plent umulig å ha en rett klokke.

Skisporten slet virkelig dette året fordi det var så bratt.
Også bilistene slet.
Trappene var ekstra bratte dette meget spesielle året.
Dette er kanskje det mest forbløffende bildet som viser hvor bratt dette kunne være. Vannet i glasset var helt skjevt også lenge etterpå.
Å sykle dette året var plent umulig.

Norge tapte det meste innen alle skisport-grener dette året, fordi det var så bratt at selv publikummet på arenaen fikk forstoppelse og magesjau av å spise kvikklunsj nærmest opp-ned. Kaos ble utløst i denne forbindelse. Mangel på leger og kompetanse, toaletter ble ute av drift, og en frustrert og sint befolkning herjet i landet. Det var nærmest en epidemi, men ble aldri nevnt i dagens historiebøker. Mulig på grunn av korrupsjon.

Det var forresten dette året at uttrykket 'alt var bedre før' så dagens lys. En myte forteller at noe av grunnen til dette var at Lånekassen hadde en svært vrang periode i det året det var så bratt og nektet så godt som alle lån, bortsett fra visse familiemedlemmer med uvanlige bratte nakker. Kort sagt, det året det var så bratt ble ikke støttet av Lånekassen, fordi kassen fikk en ufordelaktig helling som førte til at alle pengene bare rant ut.

En meget spesiell ting som skjedde det året det var så bratt var at MacGyver snubla og brakk nesa. Heldigvis hadde han med seg en tomat slik at han fikk laget seg en tidsmaskin, dro så tilbake i tide og stoppet seg selv i å dette over ende på grunn av all denne brattheten. Tomaten vites det ingenting om, men den rullet sikkert helt vekk. Det var altfor bratt til at han fikk brukt lommekniven sin da dette skjedde.

De eneste som klarte seg rimelig bra dette bratte året var vestlendingene og sauene deres, fordi de var vel vant til å ferdes i bratte bakker. Da Bratthets-tiden var over i det neste året eller det neste året, ja da datt vestlendingene overende.

Bratte tilstander[rediger]

Dette året var det simpelthen så bratt at folk og fe datt i ett sett. Øystein Sunde skildrer dette i sin sang:

Det var det året det var så bratt
Da var det spiseplikt på Briskebytrikken
Jeg hoppa rundt og sto mens jeg satt
Og spiste fårikål og snubla mens jeg datt
Japp, spiste fårikål og snubla mens jeg datt

Dette viser hvilke kaotiske tilstander som rådet. De ble mellom annet sagt at det ble et sabla rot i denne Briskebytrikken, noe som det snakkes om den dag i dag.

Hvor bratt var det?[rediger]

Brattheten dette året kan best sammenlignes med det store brattbakke-slaget i 1912. Bakken dette dreide seg om hadde en helling på 76.4 grader i forhold til horisonten. Men det som er det mest oppsiktsvekkende er at selv horisonten ikke var helt rett dette året det var så bratt. Dette ble stadfestet av daværende horisontolog Dr.Retthaugen (f.23.6.1909 d.24.07.19010) som hevdet at ingenting var helt rett dette svært bratte året. Han hadde helt rett. Men han selv var ikke helt rett.

I den senere tid så finnes det bevis på at selv havet hadde bratte bakker selv i smult farvann. Dette ble kalt brattvann [Trenger ikke referanser; ellers takk!]

Hvorfor dette året ble så bratt[rediger]

Etter mange år med flate og glatte tilstander, innså mange at det kunne komme tider som ble noe brattere. Brattheten tiltok først i USA i en periode med bølgede tilstander, der det var hverken flatt, bratt eller glatt. Dette spredte seg utover i verden, og man snakket om at det ville bli bratte tider i lange tider.

Dette førte til en rekke merkverdige bratte tilstander, slik som at det skjeve tårn i byen Pisa i Italia begynte å lene seg enda mer over på siden, for plutselig å bli helt rett! Da bratthets-tiden var omme, ble tårnet atter skjevt igjen.

Mens året var på det bratteste, vart trivielle ting nesten plent umulig å gjøre. Det å knytte sko og å stryke slips, samt å gå på do ble til en real utfordring. Dette førte til at det vart opprettet en såkalt ekspertgruppe som skulle ta seg av slike ting for å hjelpe den bratte befolkningen på beste måte. Denne gruppen ble en real fiasko, da de ikke greide å stå skikkelig oppreist på grunn av all denne brattheten dette året. De datt overende alle som én.

I Oslo ble det innført forbud mot å ferdes uten fjellklatringsutstyr. I Danmark som fra før var veldig flatt ble det nå helt bratt, og dette førte til store utfordringer for de som bodde der. Folket snubla mens de datt, samtidig som de hoppa mens de satt. Folka lo seg skakke, mens de satt på skrå og gikk oppover.


Politikk i det året det var så bratt[rediger]

Trygve Bratteli opplevde en bratt stigning på meningsmålingene og vant derfor valget dette året. Ellers så slet de fleste partier (og bedrifter) med bratte kurver.

Byggverk oppført i det året det var så bratt[rediger]

I det store og hele det å oppføre byggverk på denne tiden var nesten helt utenkelig. Alt vart skjeft og forferdelig bratt. Likevel valgte noen å fortsette byggeaktiviteten. Byggverk som ble oppført kan nevnes:

  • Operahuset i Sydney
  • Operahuset i Oslo
  • Ishavskatedralen i Tromsø
  • Holmenkollen (her vart det virkelig bratt)

Utgifter til vedlikehold av bygninger gikk rett i bratte været det året det var så bratt, fordi malingen stadig måtte spikres fast på de svært bratte veggene, og man måtte lime fast alle husene.

Men etter at bratthets-tiden var omme så flatet og frøs det til noe voldsomt ut i de neste årene, året det var så flatt og året det var så glatt da det meste vart helt flatt og glatt.

Se også[rediger]